More

  Bing azt állítja, hogy a Google Ausztráliában van

  Ha a Google elhagyja az ausztrál piacot.

  A Reuters szerint a Microsoft bízik abban, hogy ha Goolge elhagyja az ausztrál piacot, a Bing veszi át az ország fő keresőmotorjának helyét. Emlékeztetünk arra, hogy Ausztráliában korábban konfliktus volt a Google-lal az ország jogszabályainak újításai miatt. Az új törvény szerint a Google köteles fizetni a kiadóknak a SERP-kért, amelyeket a Google példátlannak nevezett, és azzal fenyegette Ausztráliát, hogy kivonul a piacról, ha ilyen törvényeket vezetnek be.

  Egy héttel később azonban a Google felajánlotta az ausztrál hatóságoknak a saját feltételeik szerinti egyezségi megállapodást – hogy vegyenek részt a Google News Showcase programban a hírtartalmak bevételszerzésének lehetőségével.

  A piac ilyen bizonytalanságát kihasználva a Microsoft azt javasolta, hogy pótolja a hiányt a Bing keresőmotorjával. Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója már megvitatta ezt a kérdést Scott Morrison ausztrál miniszterelnökkel.

  “Elismerjük az élénk médiaszektor és a közérdekű újságírás jelentőségét a demokráciában, és elismerjük azokat a kihívásokat, amelyekkel a médiaszektor az évek során szembesült az üzleti modellek és a fogyasztói preferenciák megváltozása következtében.” A Microsoft szóvivője elmondta.

  A Microsoft tartózkodott a jogszabályokkal kapcsolatos egyéb észrevételektől.

  OLVASS TOVÁBB:  A Google Cégem új szűrőket adott hozzá a fotóriportokhoz

  Friss cikkek

  Девушки из сферы digital о карьере и работе

  Партнерский материал
  OLVASS TOVÁBB:  A Telegram a második legtöbbet letöltött alkalmazás lett az amerikai alkalmazások között
  Накануне 8 марта мы поговорили с участницами партнерской программы eLama и коллегами о личном: с чего начиналась их карьера, с какими сложностями они сталкивались,...

  Важное за неделю: Instagram запустил «Живые комнаты» на 4 спикера

  В эфире регулярный дайджест Лайкни с самыми Свежими и Умными материалами. В этом выпуске протестируем новую функцию Instagram – Live Rooms («Живые комнаты») и...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában