More

  Belső mentorálás: mi az, és miért van szüksége a vállalatoknak

  A hasonló képzési ösztönzőkkel, például kész képzési programokkal vagy előre fizetett tanfolyamokkal ellentétben a mentorálás egy vállalaton belül olyan erőforrásokat használ, amelyek már rendelkezésre állnak a motivációhoz. Így maga a vállalat funkcionalitása bővül alkalmazottai számára. Anton Volkov, CTO Solvery, megmondja, hogyan kell végrehajtani mentorálás a cég, és milyen nehézségekkel lehet szembenézni. 

  Belső mentorálás az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy a tudást egy tapasztaltabb szakértőtől (mentortól) egy kevésbé tapasztalt mentorig továbbítsák. A mentor segíti az újonnan érkezőket a vállalat kultúrájának megismerésében, beszél a részlegek közötti vízszintes és függőleges vonalakról, valamint segít egy “ütemterv” elkészítésében és megvalósításában, amely megmutatja, hogyan kell szivattyúzni magát, és megtenni a kívánt pozíciót.

  Mit kell tudni a mentorálás megkezdése előtt

  Az osztályok megkezdése előtt a mentornak előkészítő munkát kell végeznie annak érdekében, hogy pontosan meghatározza a mentorálás bevezetésének eredményeit.

  Először is, meg kell a célok és feladatok azonosításaezzel szemben ő és az osztályai állnak. Különbözőek lehetnek: valaki nem tud megoldani egy összetett ügyet, vagy fel akarja pumpálni a tudást a saját területén, hogy előléptetést kapjon, míg egy másik megpróbálja megtalálni az egyensúlyt a munka és a szabadidejük között. Mindenesetre a mentornak és a mentornak először meg kell ismerkednie egymással, és meg kell értenie, hogy kényelmes-e a kommunikáció. Teljesen normális, ha az első találkozó után lemondjuk a mentorálást.

  Ezután szükség van az osztályok számának meghatározása. Ezek lehetnek két hónapos találkozók hetente egyszer,vagy kifejezett merülés heti 2-3 alkalommal. Fontos megjegyezni azt is, hogy a mentor együtt fejlődik a mentorral, idővel érdektelenné válhatnak egymással való kapcsolattartás. Ezért az ülések kínos elhalasztása és halogatás. Ezt elkerülheti, ha azonnal beleegyezik abba, hogy hetente egyszer öt héten át egy találkozót valamilyen konkrét eredménnyel. Például egész idő alatt menti és mentor egy munkahelyi problémát oldottak meg. Amint a megállapodás szerinti határidő letelt, mindketten eldöntik, mennyire kényelmesek egymással, és megállapodnak egy új sprintben.

  OLVASS TOVÁBB:  Jelentés generálása a Google Data Studio szolgáltatásban az eLama segítségével

  Osztályról osztályra, szükség van Kövesse nyomon a növekedést az egyházközség kompetenciáiról vagy a meghatározott feladatok előrehaladásáról. Ellenkező esetben a mentorálás jelentése elvész,mert mindenekelőtt a mentor készségeinek minden alkalommal történő csiszolása. Ezért rögzíteni kell az osztályok eredményét, függetlenül attól, hogy új ismeretek értékelése vagy befejezett munkafeladat. A hallgató látni fogja az osztályok eredményét, ami növeli a motivációját, hogy egy mentorral tanuljon, a mentor pedig képes lesz megérteni, mennyire hatékonyan továbbítja tudását, ha bármi is, állítsa be a tervet.

  Milyen típusú mentorálás van

  • Egy-egy mentorálás

  A mentorálás leggyakoribb típusa. Ebben az esetben a mentor úgy érzékeli a mentort, mint olyan személyt, akivel könnyű társítani magát. Egy diák számára a mentor példaképpé válik, mert viszonylag korábban hasonló utat tett meg. Ez egy motivációs rendszer, amelynek köszönhetően a legkönnyebb ösztönözni a mentorokat az osztályok felvételére.

  • Mentori kollégák
  OLVASS TOVÁBB:  Mindig el kell különítenem a hirdetéseket a Keresésben és a hirdetési hálózatokban

  Most ez a típus népszerű az Egyesült Államokban. Ez egy mobil modell, amelyben a munkavállalók megváltoztatják a szerepüket, és segítenek a hasonló tapasztalatokkal rendelkező embereknek. Nincs egyértelmű megosztottság a mentor és a mentor között. Vannak, akik ötletgyűjtésnek hívják – ” mit tegyek a helyzetedben?”.

  • Csoport mentorálás

  Ez a típus a csoport kommunikációjának javítására irányul. Például egyes vállalatoknál vannak olyan párok vagy hármasok, amelyek ugyanazon a projekten dolgoznak. Nyilvánvaló, hogy félreértések lehetnek közöttük. Ebben az esetben a mentor segít a kollégák közötti kapcsolatok dinamikájának kialakításában.

  Ez a modell azonban nem alkalmas minden mentor számára, mert el kell merülniük az egész csoport feladataiba. Az ilyen típusú, akkor jobb, hogy válasszon egy mentor, aki már volt tapasztalata a tanítás a csoport. By the way, ez a fajta mentorálás által használt amerikai pénzügyi konglomerátum Morgan Stanley.

  • Fordított mentorálás

  Ez az opció segít megnézni a folyamatot a tényleges előadó szemében. Ebben az esetben egy tapasztaltabb alkalmazott diákként jár el, a kezdő pedig mentor lesz.

  OLVASS TOVÁBB:  Mit jelentenek a webes életjelek mutatói és hogyan javíthatók?

  Miért van szüksége erre a mentornak, miért kell fizetnie érte

  A legnyilvánvalóbb plusz a tudás megelőzése. A hallgató felelőssége arra kényszeríti a mentort, hogy folyamatosan frissítse eredményeit, szorosan figyelemmel kísérje az iparágat. Nem csak tudását átadja valakinek, hanem folyamatosan fejleszti képességeit is.

  Ezen túlmenően, ha a mentornak ambíciói vannak a csapat pozíciójának elfoglalásáravezetje, a kollégákkal való együttműködés segít neki felkészülni az osztályvezető pozíciójára, valamint javítani a csapatmenedzsmentben szerzett készségeit. A mentorálás segít a társaságon belüli társadalmi kapcsolatok erősítésében és a kollégák elismerésének elnyerésében is, ami a csapat jövőjét is szolgálja.

  A mentorral kapcsolatos osztályok munkaidőben zajlanak, így az idejét fizetik. De másrészt ez egy további terhelés munkaórák nélkül. Természetesen fennáll annak a lehetősége, hogy pénzügyi motivációval a mentor csak a pénz miatt vesz részt a mentorral. Ezért olyan bónuszrendszert hozhat létre, amelyet például egy vállalat merchjére lehet költeni. A mentor sikerét csillagokkal vagy pontokkal is jutalmazhatja, amelyeket a növekedés során figyelembe vesznek.

  Miért van szükség arra, hogy

  Egy tapasztalt mentor segítségével a mentorok bővítik tudásukat, fejlesztik készségeiket. Korlátlan lehetőséget kapnak arra, hogy kérdéseket tegyenek fel anélkül, hogy félnének az inkompetens megjelenésétől. Ezenkívül folyamatosan támogatják a mentort a komplex feladatok megoldásakor. Röviden: a mentorral rendelkező osztályok segítik a munkavállalót abban, hogy növekedjen és fejlődjön, ennek eredményeként-feljebb lépjen a karrierlétrán. Például a Forbes egyik cikkében azt mondták, hogy a mentorok 5-ször gyakrabban kapnak promóciót, mint mások, csak a mentorral való munka miatt.

  Ugyanakkor a tanulmányok azt mutatják, hogy a mentorral rendelkező alkalmazottak 97% – a értékesnek tartja magát a munkaerőpiacon. Általában azonban az informatikai szakembereknek csak 37% – A rendelkezik ilyen mentorokkal.

  Miért van szüksége a vállalatnak erre

  Először is, az osztályok mentorral segítenek azonosítani gyengeségeit egész osztály általában. Egy mentor segítségével könnyen kiküszöbölhetők vagy megreformálhatók. Ezenkívül a képzés során a vállalat kettős bónuszt kap: mind a mentor, mind a mentor szivattyú a készségek

  OLVASS TOVÁBB:  AMP Technológia: meg kell valósítanom a webhelyeken

  Friss cikkek

  Hogyan lehet felismerni egy kattintást a Yandexben.Közvetlen és védje meg magát tőle

  A "Video Cheat Sheet on Internet Marketing" egy speciális projekt, amelyet a SEOnews és az eLama service indított el. A projekt részeként megosztjuk a...

  Hogyan lehet pénzt kivonatok: áttekintést a partner program a projekt”mindent át!”

  Partner anyaga Természetesen annak érdekében, hogy pénzt keressenek az esszékre, nem szükséges saját maga írni őket. A cikk a partnerprogramokból származó...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában