More

  Befolyásolja-e a fiók minősége a Yandex és a Google CPC-jét

  A SEOnews online kiadvány, valamint az eLama online hirdetési automatizálási szolgáltatás minden héten segít megérteni a kontextuális hirdetések árnyalatait a “mítoszok a kontextuális hirdetésben”speciális projekt keretében. 

  Korábban már megtudtuk, hogy el kell-e kezdeni a hirdetések elindítását a kereséssel, valamint hogy mindig szükség van-e a kampányok elkülönítésére a Keresésben és a hálózatokban. MaNikita Kravchenko, a fizetett forgalom eLama-val foglalkozó vezető szakértő megmondja, hogy a számla minősége befolyásolja-e a CPC-t, és mi a teendő, ha a számla minősége alacsony. 

  Nézze meg a videót. A videó alatt szöveges átirat található.

     

  Mítosz: a számla minősége (optimalizálási mutató) befolyásolja a CPC-t 

  Sokan úgy vélik, hogy a számla minősége közvetlenül befolyásolja a CPC-t. Valójában ez nem így van. 

  A Yandex-fiók minősége.Megtekintheti azt a részt, ahol a hirdetési fiók neve vagy azonosítója található. Amikor rákattint a névre, megjelenik egy numerikus érték, amely jellemzi a fiók minőségét. 

  Nagyon gyakran, a hirdetők nézd meg ezt az értéket, és úgy gondolja, hogy ha a mutató kevesebb, mint tíz, a CPC lesz felfújt, akkor meg kell fizetni többet, mint a versenytársak fizetnek, és valamit meg kell tenni sürgősen. 

  OLVASS TOVÁBB:  Kép szerzői joga: mely képek használhatók

  A Google Ads rendelkezik egy optimalizálási pontszámnak nevezett fiókminőséggel is. Ha az “ajánlások” menüpontra lép, láthatja ezt az optimalizálási mutatót, amelynek maximális értéke eléri a 100% – ot. 

  Влияет ли качество аккаунта на цену клика в Яндексе и Google  

  Ugyanebben a szakaszban megtekintheti a különböző hirdetési kampányok optimalizálási mutatójának táblázatos lebontását, rendezheti kisebbről nagyobbra, majd megnézheti, hogy a hirdetőnek a Google szerint van-e néhány hibája. 

  Sem a Yandex. A közvetlen fiókminőségi mutató, sem a Google Ads-fiók vagy a kampányoptimalizálás mutatója közvetlenül befolyásolja a CPC-t. 

  Közvetett módon a számla minősége, valamint az optimalizálási mutató befolyásolhatja a reklám hatékonyságát. 

  Az optimalizálási mutatót néhány nagyon fontos elem alapján állítják össze, amelyek az ajánlásokban láthatók. 

  Hogyan kell dolgozni a minőséggel 

  • Figyelemmel kell kísérni a hirdetési rendszerek interfészein belül megjelenő minőségi mutatókat és ajánlásokat.
  • Különböző hipotéziseket kell vizsgálni az ajánlások alapján. 
  • Ha olyan ajánlás jelenik meg a Google hirdetésekben, amelyre feltétlenül nincs szükség (például nem megfelelő kulcsszavak), elutasíthatja azt. Ez képzi az algoritmusokat, és lehetővé teszi, hogy jobban optimalizálja a hirdetési kampányok a jövőben, különösen akkor, ha az automatikus stratégiák. 
  OLVASS TOVÁBB:  Algoritmus a donor webhely kiválasztásához linkek vásárlásához

  Nem kell félni az alacsony számlaminőségi pontszámtól vagy az alacsony optimalizálási pontszámtól. Meg kell tanulni az ajánlásokat, majd kövesse azokat, amelyek alkalmasak. 

  OLVASS TOVÁBB:  Online áruház létrehozása kész megoldás alapján 1C-Bitrix

  Ha alacsony minőségű mutatót lát, akkor nem kell azt gondolnia, hogy minden rosszul van konfigurálva. Talán a Yandex csak arra törekszik, hogy motiválja Önt további típusú kampányok elindítására: hirdetési hálózatok, intelligens bannerek vagy retargeting. 

  Eredmény 

  A hirdető nem kezd többet fizetni, ha a számlaminőségi mutató és az optimalizálási mutató alacsony. De általában ezek olyan hasznos funkciók, amelyeket érdemes megnézni, amelyek alapján hipotéziseket hozhat létre a kísérletekhez. 

  Ez minden. Egy héten belül megjelenik egy másik videó, amelyben elemezzük, hogy a közönség meghatározza-e a YAN különböző célzását. 

  A “mítoszok a kontextuális reklámban” speciális projekt egyéb videói» 

  • El kell kezdenem hirdetéseket indítani a Yandexben és a Google-ban a kereséssel
  • Mindig el kell különítenem a hirdetéseket a Keresésben és a hirdetési hálózatokban

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában