More

  “Az út elején a legnehezebb dolog az, hogy elkezdjük”

  Frontend Fejlesztő GeekBrains Alexey Afanasyev-az elején karrierje, az első nehézségek, a csapat és a fejlesztés JavaScript13 augusztus 20212 минуты113https://d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2693/og_image/39356b7e738282676ad8aef239a04be9.jpeg

  A szakma útjáról

  Mielőtt Fejlesztő lettem, egy évig vagy másfél évig egyéni vállalkozó voltam-kereskedelemmel foglalkoztam. Sajnos, a cég nem tűz, majd elmentem dolgozni bérlés. Először fejlesztési menedzserként dolgoztam egy kockázati alapban: különböző induló vállalkozásokat tanulmányoztunk, és döntést hoztunk arról, hogy befektetünk-e vagy sem. Ugyanakkor fejlesztést tanultam, mert a projektemet az informatikai iparban akartam elvégezni. Megértettem, hogy nehéz lenne kezelni egy csapatot, ha nem tudod, hogyan kell programozni magad.

  A félelemről és az elszántságról

  Mindig is Fejlesztő akartam lenni, de féltem megközelíteni ezt. Amikor kijöttem a hadseregből, rájöttem, hogy valami hűvöset akarok csinálni,és úgy döntöttem, hogy megpróbálom. Eleinte nehéz volt. Amikor először próbálsz valamit tenni, hihetetlenül nehéz, de egy bizonyos ponton megváltozik, és automatikusan megérti, mi tűnt korábban ismeretlennek. 

  A tanulásról

  Alapvetően egyedül tanultam: különböző anyagokat próbáltam olvasni, könyveket vettem magamnak, mindent elolvastam, ami kézhez került. Amikor rájöttem, hogy ahhoz, hogy a tanulási folyamat gyorsabban menjen, mentorokra van szükségem — fizetett HTML Akadémia tanfolyamokat vettem. Ez nem egy reklám, ők tényleg nagyon jó srácok, sokat segített nekem. Aztán vettem egy másik fizetett tanfolyamot-előfizetést, és tovább tudtam fejleszteni a képességeimet. 

  OLVASS TOVÁBB:  Milyen kérdéseket tesznek fel egy Android-fejlesztőnek adott interjúban

  Az első nehézségekről

  Maga a kód csak olyan szimbólumok, amelyek elrejtik a feladat végrehajtását. Miután megértette, hogy milyen feladatokkal néz szembe, akkor könnyen megtanulják, hogyan kell írni, olvasni a kódot. A legnehezebb rész a programozás első merítése. Abban a pillanatban, amikor elhagyod a félelmeket és kétségeket, ülj le és kezdj el programozni. 

  A kiégésről

  Volt olyan pillanatom, amikor kiégtem, és nem akartam dolgozni menni. Amikor elkezdtem dolgozni, mint egy fejlesztő, volt egy olyan érzésem, hogy hasznos lehet mindenhol. Függetlenül attól, hogy otthon maradok, vagy az irodában dolgozom.

  A frontend fejlesztéséről

  Most a csapattal dolgozom a fő GeekBrains alkalmazás felületének fejlesztésén. Fejlesztőként minden nap nehézségekkel szembesülök: minden munkánk Olyan problémák megoldása, üzleti feladatok megoldása, amelyek valódi pénzt hoznak. Minden lépés, amit tesz, minden művelet, amit a kódban tesz, hibákat okozhat. Meg kell oldani őket, ez pedig állandó képzés.

  OLVASS TOVÁBB:  "Elérte az" üvegplafont "és megkezdte a további fejlesztést"

  A JavaScript fejlesztéséről

  Ha a JavaScript-fejlesztés karrierútjáról beszélünk, akkor nagyon finom vonal van a front és a backend között. Létrehozhat weboldalakat, webes alkalmazásokat, jöhet a blockchain ipar fejlesztése pénztárca, meg tudod csinálni a szerver rész. Sokat tehet a JavaScript segítségével, így ez a nyelv a legnépszerűbb programozási nyelvek közé tartozik. 

  OLVASS TOVÁBB:  "Programozóként dolgozni szinte minden nap kreativitás"

  A csapatról

  Minden szuper jól épül a csapatunkban. Ezt megelőzően már megszoktuk egymást egy indításkor, ezért most nagyon kényelmesek vagyunk. Mindannyian megértjük, hogy mi a felelős, mit kell tennie az eredmények elérése érdekében. A célok kéthetente kerülnek meghatározásra, és minden nap megbeszéljük, hogyan fogjuk elérni őket. Nagyon szoros a csapatunk.

  A legmenőbb

  Úgy gondolom, hogy a legmenőbb dolog a munkámban az a lehetőség, hogy hozzon létre. Nem számít, ki állítja nekem a feladatot. A lényeg az, hogy valami újat készítek a saját kezemmel, ehhez csak számítógépre van szükségem. Nem vagyok kötve egy hely, tudok dolgozni bárhol a világon. Fejlesztő vagyok, és ez a képesség nem fog elmenni tőlem. 

  A programozás irányának kiválasztásáról 

  A programozás irányának kiválasztásához meg kell gondolnia a végső célt — mit akar tenni, milyen terméket kell tennie, milyen iparágban kell dolgoznia. Például, ha azt szeretnénk, hogy a játékok, menj tanulni c#. 

  Azok számára, akiknek nincs tapasztalata, de szeretnék munkát szerezni fejlesztőként, azt tanácsolnám, hogy fizetett tanfolyamot vegyen igénybe. Ily módon, akkor szivattyú fel a készségek sokkal gyorsabb, majd indítsa el a karrier egy új területen. 

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában