More

  Az IoT technológiák veszélyeztetik társadalmi normáinkat és teljes ellenőrzést biztosítanak. Ez az!

  Az apa megtudja, hogy lánya terhes, miután a bankkártya algoritmusai feltárják a vásárlásokkal kapcsolatos adatok ellenőrzési mintáit. A rendőrség egy Fitbit nyomkövetőből és egy okos vízmérőből származó bizonyítékok alapján vádolja a gyilkossággal gyanúsítottat. Egy férfi pereli Uber “mondja” a felesége az ő viszonya.  

  A közelmúltban egyre több ilyen történet létezik, mivel az érintett technológiák intenzívebben integrálódnak az életünkbe. Ezek a tárgyak internete (IoT) részét képezik, szenzorokat és internetkapcsolatokat ágyaznak be a körülöttünk lévő világ szövetébe. Az elmúlt évben ezek a technológiák behatoltak otthoni életünkbe olyan intelligens eszközök formájában, amelyek mindent irányítanak a házban, beleértve magunkat is. 

  Egyrészt az IoT igazságot szolgál. Másrészt, annak ellenére, hogy nem vesszük észre, de a valóságban sokkal több folyik a dolgok internetének bevezetése mögött: a vágy, hogy megváltoztassuk mindennapi életünk alapjait, és teljes ellenőrzést biztosítsunk. 

  A társadalmi normák megsértése 

  Az IoT technológiák mindenütt jelen akarnak lenni, zökkenőmentesen átölelik a fizikai és virtuális világokat, és zökkenőmentes irányítást biztosítanak számunkra az egész felett. Az intelligens otthon olyan jövőt ígér, amelyben a rejtett technológiák szolgáltatásokat nyújtanak nekünk, még mielőtt rájönnénk, mit akarunk. Erre a célra mozgásérzékelőket, vízellátást használnak, nem csak. Az intelligens otthon ígérete magában foglalja a közel korlátlan elérést, Az optimális fogyasztást, az időtakarékos kommunikációt, valamint az általános kényelmet, de mindez teljesen összeegyeztethetetlen a társadalmi valósággal.  

  A probléma az, hogy életünk tele van társadalmi korlátokkal, és ezek a korlátok otthon is nyilvánvalóak, ahol az IoT technológiák nagy része irányul. Első pillantásra az életünk a ház falaiban kaotikusnak tűnhet, de valójában megrendelt. Az otthon olyan világ, amelyben határokat építünk a háztartással, és ahol a hierarchia fontos: ki léphet be, mely helyiségekbe, ki férhet hozzá bizonyos információkhoz, akikkel titkokat osztanak meg, akiktől rejtve vannak. 

  Ennek nagy része banális, de az ilyen rendrendszerek valóban rendkívül fontosak számunkra. Amikor megsértik őket, kellemetlen érzést tapasztalunk, irritáltnak érezzük magunkat.  

  Az intelligens otthoni technológiák nem elég jók ahhoz, hogy felismerjék azokat a társadalmi határokat és hierarchiákat, amelyeket magától értetődőnek tekintünk. Az adatfeldolgozás és-továbbítás során még mindig hibáznak, és gyakran ezeknek a hibáknak a költsége is magas. Jelentős további kiigazításra van szükség, ami önmagában nem mindig megvalósítható. 

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan lehet átvinni a forgalmat a Tiktok-ról az Instagram-ra: tippek a különböző területekre

  Azáltal, hogy nem veszik figyelembe a társadalmi határokat, hierarchiák, ezek a technológiák véletlenül próbál változtatni néhány fontos normák viselkedésünk otthon. Például, ahogy együtt élünk a szeretteinkkel, korlátozva minket abban, hogyan kell beszélni, hogyan kell cselekedni.  

  Így az intelligens otthoni eszközök elhelyezése lakásainkban kiterjedt társadalmi kísérlet. 

  Ha a használatuk tapasztalata túl bonyolult a meglévő megrendeléseinkhez, akkor valószínűleg egyszerűen elhagyjuk őket.

  Pontosan ez történt a Google Glass-szal, az intelligens szemüveggel, beépített kamerával és heads-Up kijelzővel. Túl nyitott volt ahhoz, hogy megsértsük a helyes viselkedésről alkotott elképzeléseinket. A kényelmetlenség még pejoratív “Üveglyukat” is hozott létre a felhasználók leírására. 

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan lehet az információk kreatív bemutatásával megtartani az olvasó figyelmét a közösségi médiában?

  Kétségtelen, hogy a tech óriások továbbra is testreszabják a termékeket az IoT technológiákkal abban a reményben, hogy kényelmesebbé teszik őket. Jelenleg folyamatban van az önismereti eszközök létrehozása, amelyek intelligensebbek lesznek. Azonban mindig lesz egy probléma: hogyan lehet megtanítani a technológiát a magánvilágunk bonyolultságaira és árnyalataira?  

  Teljes ellenőrzés alatt 

  Ezenkívül az intelligens otthoni technológiák személyes, privát információkat gyűjtenek, amelyek bármikor hozzáférhetők a hackerek számára. A Világgazdasági Fórum jelentése szerint már több internetkapcsolattal rendelkező eszköz van a világon, mint az emberek, és az előrejelzések szerint 2025-re 41,6 milliárd eszköz gyűjt majd adatokat arról, hogyan élünk, dolgozunk, mozgunk, üzemeltetünk és karbantartunk gépeket. Mindezek a magán-és gyakran bizalmas információk, amelyek a betolakodók kezébe kerülnek, érzelmi veszteségekhez vezethetnek, és helyrehozhatatlan károkat okozhatnak. 

  Valójában ma hiperkapcsolatban vagyunk” – mondja Dmitry Green, az Almamat STEM iskola vezérigazgatója és társalapítója, a SKOLKOVO informatikai klaszter szakértője. – Ma két-három tucat érzékelő van személyenként. Egy modern autóban 500 Érzékelő, egy modern házban 600 érzékelő, egy modern repülőgépben 6000 érzékelő található. Mindez információt generál. Minden tevékenységünk kiszámíthatóbbá válik, egyszerűsíti a”testhez való hozzáférést”. Az érdekelt feleknek nem kell követniük valakit, csak előre kell látniuk az akciókat. Itt van egy akut kérdés ezen információk alkalmazásában. Ki, hogyan és hol fogja használni. Általában, mivel a tárgyak internetét használják, az elfogadása és az eszköz kölcsönhatása olyan bizonytalan környezetet teremt, amely érzékeny az identitásszivárgásokra. 

  OLVASS TOVÁBB:  Fontos dolgok a héten: a Twitter és az Instagram lehetséges blokkolása a gyermekek számára

  A Világgazdasági Fórum 2018-as globális kockázati jelentése arra a következtetésre jutott, hogy a korábban nagy léptékűnek tekintett kibertámadások most normának tekinthetők. A hackerek rugalmasabbá váltak. Fenyegetéseik egyre kifinomultabbak; a fejlett technológiákat, például a gépi tanulást használják a támadások elindításához. 

  Az elmúlt években számos probléma merült fel azzal kapcsolatban, hogy a vállalkozások és a különböző szervezetek hogyan kezelik a felhasználók adatait. Az IBM becslése szerint az adatsértés költsége, amely több mint 50 millió rekordot érint, 350 millió dollár. 

  A társadalom akut problémája a számítógépes támadások és az adatok illegális felhasználásával járó csalások. Az Eurobarométer ezt a következtetést támogatja: az európaiak 87% – a komoly problémának tartja a számítógépes bűnözést. 

  A CUJO AI által 2018 novemberében végzett felmérés szerint több mint 2600 intelligens otthoni felhasználó körében 77, 5% – uk aggódik az eszközeikhez való jogosulatlan hozzáférés miatt. Eközben Gigya arról számol be, hogy a fogyasztók 73% – a “nagyon aggódik” vagy “aggódik” az IoT eszközök biztonsága miatt. 

  Felmerül a kérdés: ki legyen felelős a személyes dátum biztonságáért egy intelligens otthon működésében, magánterületünkön?

  A kormányok nem rendelkeznek a kiberbűnözésre való reagáláshoz szükséges forrásokkal és gyorsasággal. A legtöbb technológiai gyártónak nincs ösztönzése arra, hogy erre a témára összpontosítson. A fogyasztók úgy gondolják, hogy felelősek a saját online biztonságukért, de legtöbbjük nem rendelkezik a garantált biztonság biztosításához szükséges ismeretekkel. Valószínű, hogy ezt a problémát a kormányok, a vállalkozások és a felhasználók közös erőfeszítésével kell megoldani, kidolgozva a dátum használatának szabványát.  

  OLVASS TOVÁBB:  Fontos hírek a héten: pénzügyi eredmények a Facebook-tól és a VKontakte-től

  Amíg nincs garancia a biztonságra az Internet of Things technológiák használatában, az ígért intelligens otthon társadalmi kísérletnek tekinthető. 

  Friss cikkek

  Kommunikációs csatornák a vendéggel az étteremben. Ami fontos, hogy ne felejtsük el

  A kommunikáció nem csak a szavaid és gondolataid szóbeli kifejezése. A kommunikáció marketing is lehet: amikor a promóciós anyagok, a menüben kiválasztott kifejezések...

  Mit tettünk egy olyan helyzetben, amikor egy versenytársat a mi költségünkre népszerűsítettek

  A versenytársak különbözőek. Ügyfelünk-a turistaosztály házának fejlesztője - nagyon leleményes volt. Kitalálta, hogyan reklámozhatja tárgyait hirdetési kampányainkon keresztül.  Elmondjuk a történetet arról,...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában