More

  “Az építészet legérdekesebb dolog az adatok továbbítása”

  Építész GeekBrains Dmitry Lepin-a gyermekkor, az út a szakma, a kihívások, a csapat, a világ 20 év, az örökölt augusztus 21, 20215 минут37https://d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2715/og_image/ef575ace2757fa9ae13963fe22957054.jpeg

  A nevem Dmitry Lepin, Részt veszek a geekbrains építészetében és IT komponensében. Új szolgáltatásokat fejlesztek, támogatok, tanítok: a csapattechnikákat, építészeti megoldásokat tanítok-mindent, ami a funkcionalitás támogatásához kapcsolódik.

  A fejlődés útjáról

  Az iskolában szerettem az alapanyagot,több számítógépet égettem, mert érdekes volt, hogy hogyan vannak elrendezve. Aztán rájöttem, hogy nem szükséges égetni őket, mert nagyon drága. Próbáltam valami mást csinálni. Megnéztem a játékokat, ezeket az érthetetlen számokat és betűket. Olyan régi nyelvekkel kezdtem, mint a BASIC és a Focal, és végül összetettebb nyelvekre váltottam. Kerestem valamit, ami érdekes számomra: én egy elrendezés tervező, fejlesztő, csapat vezetője, végül nőtt fel, hogy egy építész.

  Az építész szakmájáról

  Ez egy kollektív szakma. Amíg át nem adja a fejlődés minden szakaszát, nem lesz képes építészré válni, nem látja a tájat felülről. Észrevesz néhány darabot, feladatot, de ahhoz, hogy mindent össze, mint egy puzzle, meg kell, hogy a tudás és a tapasztalat — ez az építészet.

  Az építészetről

  Az építészetben a legérdekesebb dolog nem a rendszerek működése, hanem az adatok továbbítása. Mert az architektúra az adatokról szól. Ha nincs adat — nincs architektúra. Képzelj el egy várost autópályákkal és utcákkal. Ha az emberek nem járnak rájuk, az autók nem vezetnek-ez egy halott város, függetlenül attól, hogy milyen szép lehet. Így van ez az építészet: amikor az adatok mozognak, mint az emberek vagy a gép stream, ez egy élő működő rendszer. Ez az építészet.

  Hogyan lehet megmondani egy gyermeknek, hogy mit csinál egy építész

  Van egy tizenkét éves lányom, még nem érdekli, mit csinál az apja. A legfontosabb dolog az, hogy vannak babák, sétálhatsz a barátaiddal. Nagyon egyszerű számomra elmagyarázni egy gyermeknek, hogy mi az építészet, vagy kinek dolgozom. Vannak gyermek kockák. Különböző színűek és méretűek, és ki akarok építeni belőlük egy kastélyt. Építek egy kastélyt néhány kockából, és egy teljesen más kastélyt a többi kockából. Ha kockákat veszek különböző készletekből-építek egy harmadik kastélyt. Részt veszek abban a tényben, hogy különböző kastélyokat építek bizonyos kockákból.

  Az analógiákról

  Az informatikai építész munkája hasonló az épületek tervezéséhez. Számos megközelítés, amelyet az építőiparban használnak, szintén mozog rá: néhány dolog megkettőzése, terhelésértékelés, felelősségelosztás — minden onnan származik. Ez nem elszigetelten van valamitől, Közvetlen kapcsolatban áll a világunkkal. Amikor egy építész tervez egy épületet, azonnal azt gondolja, hogy ha nem állít fel erősítő szerkezeteket, minden szétesik. Ez ugyanaz benne. Elképzeljük a gondolatainkat, és megpróbáljuk megvalósítani. Ha hibát követünk el, minden szétesik nekünk is.

  OLVASS TOVÁBB:  Algoritmusok és adatstruktúrák a fejlesztők számára

  A hívásokról

  Nehéz itt valahogy kiemelkedni. Az építészet az üzleti élet egyik sarokköve. Nincs üzlet nélküle. Ezért nagyon veszélyes itt bemutatni az alkotó képességeit.

  Büszke vagyok arra, hogy a csapat microservice architektúráját tanítottam. Nagyon népszerű most, de kevesen tudják, hogyan kell használni. Az ötletek egyszerűnek tűnnek, a felszínen fekszenek, de a búvárkodás során sok buktató van. A microservice architektúra megértéséhez a csapatnak számos új megközelítést kellett tanulmányoznia. Nagy kihívás volt.

  A csapat fontosságáról

  Egy IT építész csapat nélkül ugyanaz, mint egy átlagos építész építők nélkül. Bármit kitalálhat, de valakinek végre kell hajtania. Az ötletek megvalósításához növelni kell az alkalmazottak képességeit — ez egy építész munkája is. Ha nem magyarázza el a srácoknak, hogyan működik, vagy miért van szükség, akkor nem fogják megérteni vagy rosszul csinálni. Hibát követtünk el — minden szétesett, a rendszer nem működik. Ezért egy informatikai építész számára a kihívás az emberek, akik életre keltik a projektet. Az építésznek mindent meg kell találnia, hogy a csapat megvalósíthassa.

  OLVASS TOVÁBB:  Mik azok a neurális hálózatok?

  A gyermekek hobbijairól

  Gyerekkoromban két hobbim volt: csontvázak és vulkánok. Csontvázak – mert hűvös, vulkánok -, mert ijesztő és érthetetlen.

  A gyermekek hobbijainak a szakmára gyakorolt hatásáról

  A fejével vagy kezével való munka választása gyermekkorban történik, a környezetétől függ. Attól függ milyen könyveket olvas, ki kommunikála . Gyermekkora óta érdekel a sci-fi. Harry Harrison és Robert Sheckley könyveit olvastam űrrepülésekről, számítógépekről, robotokról és programozásról. Érdekelt a” programozás ” szó — mi ez?

  Hogyan lehet belépni a szakmába

  Megérteni, hogy a programozás a tiéd vagy nem a tiéd, meg kell próbálni. Valaki futárként dolgozik, vagy egy építkezésen dolgozik, esténként pedig mehmat tankönyvét oldja meg. Mindenkinek különböző útjai vannak, mindenki különböző módon jön a szakmába. Hány ember — olyan sok történet.

  A világról 20 év alatt

  Mindannyian közelebb kerülünk nem Orwellhez, hanem Sheckley-hez: az emberiség integrációja lesz a gépekkel. Az emberek megmaradnak, robotok és androidok nem fognak kiszorítani minket.

  A szolgáltatások és a szórakoztatás területén a szolgáltatások szempontjából sok minden számba megy. A VR technológiák fejlesztésével például nem lehet színházakba menni. Rendszeres színházak maradnak, de kevésbé lesznek elérhetők.

  De az oktatás, az orvostudomány és más olyan területek, amelyeket nagyon nehéz Online formátumba lefordítani, megmaradnak, de változásokon mennek keresztül. Például a műszaki iskolák szakképzése, valamint az egyetemek főiskolai végzettsége a munkáltatói preferenciák változása, valamint a diplomásokkal való üzleti interakció formátumának változása miatt kerül be a számba. Az egész réteg Érettségi mester vagy posztgraduális tanulmányok megy online. Az élő kommunikáció továbbra is ellentmondásos kérdések megoldására szolgál.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan lehet karriert kezdeni a játékfejlesztésben, meghódítani a csúcsokat

  Magamról 20 év alatt

  Eljön az idő, amikor eléred a plafont, és meg akarod változtatni a tevékenységi területet. A fejlesztő karrierjében egy informatikai építész vagy egy hálózati építész pozíciója a mennyezet. Ezután nincsenek technikai, hanem vezetői pozíciók. 20 év után szeretnék békésen nyugdíjba menni, és élvezni az előnyöket. De a legvalószínűbb, hogy menedzser leszek, és alkalmazni fogom a tapasztalataimat, amelyeket jelenleg megszerzek.

  Azokról az emberekről, akik befolyásolták

  Az első ember a nagybátyám, aki körülbelül tíz éves koromban fikciót adott nekem. Még mindig emlékszem, hogyan hozott nekem egy izmos hűvös könyvet az MSX BASIC – ről: egy japán kiadás, egy ritka keringés, őrült nyomtatás és az anyag teljesen más bemutatása. Nem voltak az Unióban.

  A második személy a nyugati sci-fi írók kollektív képe, akik egy bizonyos jövőt írtak le. Futurológusok, mint például Stanislav Lem, aki azt mondta, hogy milyen lesz a világ. Kíváncsi voltam, hogy ez valóra válik-e vagy sem.

  A harmadik személy Napóleon Bonaparte, Franciaország első császára. Az életrajza inspirált: hogyan lehet, hogy egy közönséges gyerek, császár lesz anélkül, hogy bármi lenne a lelke mögött. És nagyon rövid idő alatt. Valahogy nagyon jó!

  Kivel tanulsz most? 

  Vannak professzionális óriások: Fowler, Newman, akinek művei a fejlesztők asztali könyvei, Bibliák.

  Tanulni egy adott személy, nekem-hülye, nagyon nehéz. Nem az egyéntől tanulok, hanem a társadalomtól. A lányomtól és a barátaitól megtudtam, mi a flex és TikTok. Minden embercsoport más képet ad az életről. A velük való kommunikáció során egy kicsit kiszállok a komfortzónámból, és gyakran azon kapom magam, hogy “Ó, egy jó ötlet” vagy “hogyan nem jutottam el ehhez magam”.

  OLVASS TOVÁBB:  Как 3 года делать игру на одном энтузиазме: история Buran-19

  A könyvekből való tanulás nagyszerű és szükséges, alapvető alapot teremt. De a tudás felhasználása, szükség van az emberek körülte . Tehát olvastam egy könyvet a pszichológiáról, de hogyan kell új ismereteket alkalmazni? Nagyon veszélyes kísérletezni magadon, akkor szükség lehet egy igazi pszichológus segítségére. Ezért nyilvánosan kell gyakorolnia. Gyakorolsz rájuk, és ők gyakorolnak rád. Kölcsönös gazdagodás történik.

  Az örökségről

  A csapatban nincs tanár-diák kapcsolat. Mentorként osztom a tudásomat, és elmondom, mi a jó és a rossz. Mentorként szeretném közvetíteni az építészeti tervezés alapelveit a csapatomnak. Annak érdekében, hogy ne folyamodjanak hozzám minden kérdésben, de már maguk is döntéseket hoznak. Amikor látom, hogy mindent maguk csinálnak, és elindul és működik, ez az én örökségem. 

  Ön is sikeres lesz

  A fejlesztő az első képzési program, amely a Skillbox részvételével a GeekBrains informatika területén egy speciális karrierút tájékozott megválasztására szolgál.

  Szerezzen keresett szakmát, vagy nyisson meg egy üzletet az információs technológia területén.

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában