More

  Az Android Fejlesztő életének megkönnyítése az eszközökkel

  Elemezzük az Android eszközök képességeit gyakorlati példákon 30 július 20213 минуты14https://d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2677/og_image/eb6c6278bb396913ab27ce049c232aaa.png

  Az eszközök az XML fájlokkal való együttműködés eszköze az Androidban. Sok hasznos tulajdonságot támogat, különösen a képernyők készítésekor. Attribútumainak használatához regisztrálnia kell az eszköz névterét (névtér) az XML fájl gyökér elemében, hasonlóan az alábbi példákhoz:

  Csak add hozzá ezt a sort:

  Облегчаем жизнь Android-разработчика c помощью Tools

  Kiderül, mint ez:

  Облегчаем жизнь Android-разработчика c помощью Tools

  Akkor mi a különbség a másik között névtér és a fenti kettő? Az a tény, hogy egy alkalmazás építésekor a következőket tulajdonítja az eszközök címke ne essen bele a végső projektbe, ezért az okostelefonra telepített alkalmazásba. Természetes kérdés merül fel: miért használjunk olyan tulajdonságokat, amelyek még mindig nem kerülnek be az alkalmazásba, és nem befolyásolják semmit? De nagyon érintettek.

  Képzeljen el egy helyzetet: olyan képernyőt készít, amelyen megjelenik egy lista. De nincs maga a lista — valamilyen szerverről származik. Vagy szövegmezők a felhasználó első és vezetéknevével. A felhasználók különbözőek lehetnek, így nem írhatja előre a felhasználónevet a mezőkbe. Nem írhat csak egy attribútumot a szöveghez, hogy megnézze, hogyan fog kinézni a név az elrendezésben. Végül is, akkor a felhasználó néhány nevet fog látni, mielőtt a megfelelő névvel rendelkező frissítés a kiszolgálóról származik:

  OLVASS TOVÁBB:  Nyerd meg a hackathon-t: indítson tanfolyamot a sportadat-tudományról

  Облегчаем жизнь Android-разработчика c помощью Tools

  De ha kicseréli android szerszámokkal, majd az elrendezés során a szöveg látható lesz, láthatja, hogyan néz ki. De ez az attribútum már nem szerepel a végleges felépítésben, a név csak akkor jelenik meg, ha a kiszolgálóról töltődik be. Kényelmes, nem?

  Облегчаем жизнь Android-разработчика c помощью Tools

  Lássuk, milyen egyéb funkciók az eszközök eszköz biztosítja.

  Az android cseréje bármely attribútum eszközeivel

  Már megvitattuk, hogyan lehet használni eszközök a szöveg helyettesítésére. De elvileg bármilyen attribútumra alkalmazható. Például a gomb alapértelmezés szerint nem látható, de az elrendezésben megnézheti, hogy a helyén van-e, és úgy néz ki, ahogy kellene. Ehhez a láthatóság mellett láthatatlan, a láthatóságot az alábbiak szerint írjuk elő eszközök csak magunknak.

  OLVASS TOVÁBB:  A GeekBrains öregdiák projektjei: TravelKeeper szolgáltatás

  Облегчаем жизнь Android-разработчика c помощью Tools

  A listákkal való munka során eszközöket használunk

  Az elrendezés egyik leggyakrabban használt eleme egy lista. Ehhez az eszközöknek sok hasznos tulajdonsága van. Az ItemCount pontosan annyi elemet jelenít meg, amennyit az előnézeti képernyőn látni szeretne.

  Облегчаем жизнь Android-разработчика c помощью Tools

  Azt is láthatja, hogyan fog kinézni egy tipikus lista. Az Android Studio saját sablonokkal rendelkezik ehhez. Az alapértelmezett lista megtekintésének elkerülése érdekében megjelenítheti a lista elemet. Használat a listitem erre, mint az alábbi példában.

  OLVASS TOVÁBB:  A tárgyak internete - Új Geekegyetemi Kar

  Облегчаем жизнь Android-разработчика c помощью Tools

  Облегчаем жизнь Android-разработчика c помощью Tools

  Ezenkívül egy másik sablont is kiválaszthat listaelemként:

  Облегчаем жизнь Android-разработчика c помощью Tools

  Attribútum

  Jelentés

  @tools: minta / full_names

  Véletlen kereszt-és vezetéknév

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában