More

  Az Állami Duma fontolóra veszi a WhatsApp bezárását Oroszországban

  A tisztviselők úgy vélik, hogy a hírnök politikája ellentmond az Orosz Föderáció jogszabályainak.

  Az Állami Duma információs politikai, technológiai és Kommunikációs Bizottságának vezetője, Alexander Khinshtein azt a véleményt terjesztette elő, hogy a WhatsApp-politika sérti az orosz törvényeket. A Khinshtein a fő ellentmondást látja a messenger frissített adatvédelmi politikájában, amely szerint a felhasználói adatok kereskedelmi célokra felhasználhatók harmadik felek számára a felhasználók hozzájárulása nélkül.

  Khinshtein megígérte, hogy megvitatja Roskomnadzorral, milyen intézkedéseket lehet tenni az új WhatsApp politikával kapcsolatban, és megjegyezte, hogy technikailag ” lehetséges korlátozni a messenger munkáját Oroszországban.”

  Május 15-től kezdve a WhatsApp korlátozta azon fiókok működését, amelyek nem fogadták el az új szabályokat. Egy ideig a felhasználók továbbra is képesek lesznek fogadni hívásokat és üzeneteket, de hamarosan elveszítik ezt a lehetőséget. Az Állami Duma a messenger új szabályait “etikátlannak és illegálisnak” nevezte, Roskomnadzor pedig megjegyezte, hogy a WhatsApp nem eléggé foglalkozik a felhasználói adatok védelmével.

  Emlékeztetünk arra, hogy a múlt héten Alexander Khinshtein beszélt az új törvényről az összes főbb külföldi internetes erőforrásról.

  OLVASS TOVÁBB:  A Trello szolgáltatás egymillió nyilvános táblája nyilvános volt

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában