More

  Autostrategies a Yandexben. Közvetlen-6 ok a használathoz

  Автостратегии в Директе - 6 причин использовать

  Viktória
  Ivanova, automatizálási szakember
  online hirdetés eLama-ban, ha hirdetéseket futtat a Yandexben. Közvetlen, próbálja autostategies. Ha megfelelően van konfigurálva, akkor hatékonyabbá teszik a kampányokat, és időt takarítanak meg a rutin műveleteknél. Megmondjuk, hogy kinek van szüksége autostratégiákra, miért, de először beszéljünk munkájuk elvéről.

  Bónuszokat kaphat a Yandex eszközökhöz

  Ön dolgozik autostategies, kulcsfontosságú célok, intelligens bannerek? Akár 10% – át a kampány forgalom a személyes fiókot, valamint további érdeklődés a eLama affiliate program

  Nyilvántartás

  Az Autostrategy olyan beállításkészlet, amely lehetővé teszi a rendszer számára, hogy automatikusan kezelje a kampányajánlatokat egy adott célparaméterre vonatkozó információk alapján. A célparaméter azt jelzi, hogy a rendszernek optimalizálnia kell. Ez lehet kattintások, konverziók vagy jövedelmezőség.

  Válassza ki az optimalizálási paramétert a szemben álló feladat alapján. Lehet vonzani:

  • minden felhasználó, beleértve azokat is, akik nem hajtották végre a szükséges műveletet — ” kattintson az optimalizálásra»;
  • azok, amelyek valószínűleg végrehajtják a műveletet (például megrendelést) — ” konverziós optimalizálás»;
  • a webhely látogatói, figyelembe véve a bevételre vonatkozó valós adatokat (a reklámba történő befektetés megtérülésének optimalizálása) – “a jövedelmezőség optimalizálása”.

  A célparaméter mellett megadhatja:

  • A cél elérésének feltételei a heti költségvetés vagy az átlagos ár, amelyet hajlandó fizetni az eredményért.
  • Hozzárendelési modell – azok a feltételek, amelyek mellett egy bizonyos kattintás a webhelyre a cél elérésének forrása lesz.

  Megmondjuk, hogy az autostrategies hogyan segít, és kinek fog megfelelni.

  6 az autostrategies használatának okai

  1. Növelje a konverziók számát

  Az algoritmusok olyan adatmennyiséget dolgoznak fel, amely jelentősen meghaladja a kézi elemzést. Ezenkívül a rendszer figyelembe veszi azokat a tényezőket, amelyek befolyásolják a kampány hatékonyságát, nem egyénileg, hanem összességében. Ezért a hirdetések több konverziós lekérdezést és célzottabb közönséget szolgálnak fel.

  2. Időt takaríthat meg

  Az autostategies segítségével könnyebb és gyorsabb kampányokat indítani és irányítani, mert az algoritmusok felelősek a helyzet elemzéséért és az ajánlatok beállításáért.

  3. Optimálisan osztja el a költségvetést

  Manuálisan a szakember általában átlagos ajánlatokat állít be az összes kulcsfontosságú mondatra. Emiatt a kulcsszavak hatékonysága a kampányban egyenetlen lehet. Az Autostrategy intelligensebben osztja el a költségvetést: hatékonyságuktól függően különböző arányokat rendel a kifejezésekhez.

  4. Az ajánlatok ellenőrzése

  Az algoritmus 15 percenként reagál az aukció változásaira. Az ajánlatok kézi beállítása ilyen gyakran nagyon nehéz. Ezért az autostategy hirdetései versenyképesebbek lesznek, mint a manuálisan konfigurált kampányok.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan lehet a legtöbbet kihozni az eLamából: A funkciók és eszközök áttekintése

  5. Kövesse nyomon a költségvetést

  Az alapértelmezett stratégiák beépített túlköltekezési védelmet nyújtanak. A rendszer egy nap alatt nem költheti el a heti költségvetés 35% – át, és az arány nem fog a heti költségvetés 10% – a fölé emelkedni.

  Fontos: ha a megjelenítések az időcélzásra korlátozódnak, a rendszer csak a kampány napjaira osztja ki a költségvetést. Ebben az esetben a heti költségvetés több mint 35% – át naponta el lehet költeni.

  OLVASS TOVÁBB:  Instagram Facebook hirdetések a semmiből

  6. A kampányokat könnyebb átadni egy másik szakembernek

  Egy olyan projekten dolgozni, amelyet valaki más indított, meglehetősen nehéz: minden szakembernek megvan a saját véleménye a kampány felállításának kérdésében. Ezért, ha az autostrategy algoritmusok felelősek a kampányok elemzéséért és az ajánlatok szabályozásáért, akkor sokkal könnyebb az autostrategy kampányokat egy másik szakemberre bízni, mint a kézi konfiguráció esetében.

  Ki használhatja az autostrategies-t?

  Az Autostrategies különösen hatékony lesz:

  Nagy és közepes méretű projektekben

  A kampányok sikeres optimalizálásához és az ajánlatok helyes beállításához számos tényezőt kell figyelembe venni: a versenykörnyezettől a céloldal minőségéig, valamint az időjárás-előrejelzésig. Egy nagyvállalatnak több mint száz kampánya lehet, ezért nehéz ezeket a paramétereket figyelembe venni, és időben manuálisan optimalizálni a kampányokat.

  Míg az algoritmusok a megadott célparaméterre, valamint a cél elérésének feltételeire összpontosítva folyamatosan figyelemmel kísérik az összes felsorolt tényezőt, és ezen adatok alapján módosítják az arányokat. Az ajánlatokat 15 percenként frissítik.

  A kisprojektekben gyakran nincs elég adat és konverzió (hetente kevesebb, mint 20), így az algoritmusok munkája kevésbé lesz észrevehető, mint a közepes és a nagyvállalatoknál.

  A témák stabil kereslet

  Valamint nagy mennyiségű adat és konverzió, amelyek lehetővé teszik az algoritmusok gyorsabb tanulását. Például online áruházak, élelmiszerek, autóalkatrészek stb.

  Az Autostrategies kevésbé hatékony:

  • Keskeny fülkékhez, mint például a speciális berendezések támogatása. Előfordulhat, hogy az algoritmusokból hiányzik az információ, valamint a hirdetési kampány ajánlatainak lehető leghatékonyabb kezeléséhez szükséges konverziók száma.
    
  • Szezonális áruk és szolgáltatások esetében, ha az ajánlat legfeljebb egy hónapig érvényes. Például csere gumiabroncsok vagy virágok március 8-ig. Az autostratégiáknak időre van szükségük a statisztikák gyűjtéséhez és a vonatozáshoz. Általában 2-3 hétig tart.
  OLVASS TOVÁBB:  Webináriumi anyagok A Yandex.Direct hatékonyságának javítása 2020. december 8-tól - eLama

  Mi fontos megjegyezni, amikor autostrategies-szel dolgozik

  • Időt kell hagynia a képzésre. A legjobb eredmények elérése érdekében az algoritmusok komplex számításokat végeznek, statisztikákat gyűjtenek, rendszeresen optimalizálják a beállításokat. Ezért adja meg az autostrategies időt (2-3 hét), hogy kifejezzék magukat. Ha nem tud várni, és sürgősen szüksége van a forgalomra és a vezetésre, használjon kézi stratégiát egy ajánlatkezelővel.
    
  • Bontsa ki a kulcsszavak listájátha a kampány elsősorban alacsony frekvenciájú lekérdezéseket használ. Mivel a rendszernek több időre lehet szüksége a konverziók valószínűségének előrejelzéséhez, valamint az optimális ár kiszámításához.
    
  • Ne hagyja abba a kampányokat, vagy ne végezzen túl gyakran változtatásokat. Ellenkező esetben az autostratégiák képzése újra megkezdődik, akár több hétig is eltarthat. Ezért minden beállítást figyelembe kell venni az indítás előtt.
    
  • Ne korlátozza túl sokat az algoritmusokat. Bármilyen kiigazítás a közönség szűkítése, amelyből a rendszer tanulhat. Például, ha -50% – os beállítást állít be a mobil eszközökhöz, soha nem fogja tudni, hogy vannak-e konverziós látogatók a közönség között.
    
  • Új projektekben nem szabad teljes mértékben az autostrategies-re támaszkodnia. Jobb, ha először elegendő adatot gyűjtünk egy kézi stratégia segítségével, majd váltunk az autostrategyre.
    
  • Kövesse a kampányokat, még az autostrategies megtanulása után is. Például rendszeresen elemezze a keresési lekérdezéseket, vagy bontsa ki a negatív kulcsszavak listáját.
    
  • Ne korlátozza túl sokat a stratégiáit. Ha tudja, mennyit hajlandó költeni egy befejezett átalakításra, megadhatja ezt az árat. Ha az átalakítás költsége ismeretlen, csak a heti költségvetést adja meg. Adja meg azokat a korlátokat,amelyek nem alacsonyabbak, mint azok, amelyeket kézi stratégiával ellátott kampányokban kapott. A Yandexben nem szabad hozzáadni a kattintásonkénti maximális költséget. Közvetlen, mivel ez megakadályozhatja a megfelelő mennyiségű forgalmat.
    
  • Ha heti költségvetést állít be a rendszerbe, a hétfőtől vasárnapig tartó naptári hétre összpontosít.
    
  • A heti költségvetés nagy részét a hét elején lehet elkölteni. Például ez akkor fordulhat elő, ha a hét elején sok benyomás volt, amely a rendszer számításai szerint átalakítással ér véget. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy növeljük a heti költségvetést, hogy az algoritmusok ne korlátozódjanak rájuk, a megjelenítések aránya és száma a hét végére ne csökkenjen.
  OLVASS TOVÁBB:  Egy nap a termék marketingszakértő életében

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában