More

  Angol egy informatikai szakember számára: mennyi kell ahhoz, hogy boldog legyen?

  Megértjük, miért fontos az angol nyelv a fejlesztéshez, hogy a B1 elegendő-e ahhoz, hogy munkát szerezzen az USA-ban, és hogyan lehet megtanulni a nyelvet, ha egyáltalán nem 20215. augusztus 18-ig 45https://d2xzmw6cctk25h.cloudfront. net/post/2707/og_image / 456b99aa1bdfda37b0445782e231477e.png

  Tudta, hogy a CEMS tanulmánya szerint az empátia és a hatékony online párbeszéd lebonyolításának képessége 2021-ben kulcsfontosságú készségekké vált? És hogy a csapatok egyharmada aktívan kommunikált külföldi kollégákkal a világjárvány idején?

  Az informatikai megrendelések 80% – a nyugati országokból származik

  A nemzetközi projekteknek köszönhetően a legtöbb fejlesztő, tesztelő és tervező legalább középszinten beszél angolul. Azok számára, akik közvetlenül kommunikálnak az ügyfelekkel,a követelmények még magasabbak — a legtöbb menedzser és üzleti elemző felső középszintű. 2021-ben a sikeres kommunikáció érdekében fontos, hogy ne csak megértsük a beszélgetőpartnert, hanem empátiát, rugalmasságot, kis dolgokkal dolgozzunk, kompromisszumokat tegyünk.

  Most, még ha él Nizhny Novgorod vagy Tolyatti, akkor lehetősége van arra, hogy csatlakozzon egy nemzetközi projekt kommunikálni a csapat Angolul. Ennek eredményeként a munkáltatók nem zárják ki az elosztott csapatok bevonását, és arra számítanak, hogy képesek lesznek megérteni egymást: a tanulmány szerint Rabota.ua a kérelmezők egyharmadát legalább egyszer elutasították egy interjúban az idegen nyelv tudatlansága miatt. És a statisztikák Dou.ua ez azt mutatja, hogy az angol nyelvtudás nélküli szakemberek átlagosan fele annyit keresnek, mint angol nyelvű kollégáik. 

  Английский для айтишника: сколько нужно для счастья?

  Forrás: ain.ua

  Nem vagyok menedzser. Miért van szükségem angolra?

  1. Az angol nyelv lehetővé teszi a navigációt a fejlesztési környezetben

  Jelenleg csak néhány vállalat használ orosz nyelvű interfészeket. A legtöbb esetben a menük, könyvtárak, sőt a hibaüzenetek Angolul lesznek. Nem minden lokalizált, és nem mindig könnyű navigálni a lefordított szövegeken-a fórumok és útmutatók valószínűleg angolul is megtalálhatók. És ha programozol, tudod: minden alapnyelv angol szavakon és konstrukciókon alapul. 

  By the way, sok informatikai szakember még az okostelefonok, hírnökök, közösségi hálózatok angol nyelvű interfészeivel is rendelkezik-kiváló merítés a környezetbe. 

  1. A műszaki dokumentáció az esetek 90% – ában angol nyelven íródott

  Még az Oroszországban vagy Ázsiában létrehozott szoftverek esetében is elsősorban a dokumentáció angol nyelven készül — ez egy olyan nyelv, amely az abszolút többség számára érthető. Hiba lenne azt hinni, hogy nem kell elolvasnia a dokumentációt, vagy hogy könnyű dobni a Google Translate-be. By the way, ez egy jó lehetőség arra, hogy elkezdj belemerülni a nyelvbe anélkül, hogy beszélned kellene valakivel, csak fontos megérteni, hogy mi van jól megírva. Elegendő motiváció van a tanuláshoz: ha könnyebbé szeretné tenni a munkáját, olvassa el a dokumentációt. 

  1. A kívánt témáról szóló fórumokon folytatott megbeszélések Angolul lesznek

  A nagyon népszerű kérdésekre még oroszul is talál választ. De az ilyen kérdések gyorsan véget érnek. Ahogy a gyakorlat azt mutatja, az eredeti válaszok olvasása segít egy teljesebb és relevánsabb megoldás megtalálásában, amelynek nagy részét soha nem fogják lefordítani oroszra. 

  1. Angol nyelvű irodalom ajánlott 

  A szakmai irodalom és a tudományos művek angol nyelvű közönségre irányulnak. By the way, a legjobb programozási könyvek Oroszországban a fordítások, és ahogy az várható volt, az eredeti kiadása után több éves késéssel jelennek meg. Ezért nagy a valószínűsége annak, hogy senki sem lesz ideje lefordítani azokat a könyveket, amelyeket még ajánlani fog neked. A fordítás nem veszi figyelembe az összes finomságot: sok kifejezést kétértelműen lefordítanak, az információ jelentése torz. Az orosz nyelvre adaptált könyv vásárlásakor teljes mértékben bízik az előadóművészek professzionalizmusában, akik esetleg nem rendelkeznek MŰSZAKI oktatással.  

  1. A konferenciákon Angolul fognak beszélni veled 

  A szakmai közösség különböző nemzetiségű szakembereket foglal magában, akik az angol nyelvnek köszönhetően közös nyelvet találnak. Ez lehetővé teszi, hogy számos helyi közösséget egyetlen munkával, témával vagy előadással érjünk el, ahelyett, hogy jelentéseit a kulcsfontosságú országokba és nyelvekre lokalizálnánk. 

  OLVASS TOVÁBB:  Mi az SQL és hogyan működik
  OLVASS TOVÁBB:  Kik BI Fejlesztők?

  Emellett az angol nyelv lehetőséget nyújt arra, hogy egy nemzetközi cégnél dolgozzon, mivel olyan vezető informatikai óriások, mint a Google, az Apple, a Facebook vagy az Amazon, az Egyesült Államokban találhatók. Még a rövid távú üzleti utak Amerikába, Európába és Kínába, ők inkább hajlandó, hogy azok, akiknek az utazás nem igényel további költségeket a tolmács. 

  Английский для айтишника: сколько нужно для счастья?

  Milyen szintű nyelv elegendő?

  Annak érdekében, hogy megértsük az egyszerű cikkeket, olvassa el a műszaki dokumentációt, és válaszoljon a külföldi kollégák leveleire, elegendő egy közbenső szint. De fontos, hogy ez egy olyan készség, amelyet ne felejtsen el gyakorolni. A 2-3 évvel ezelőtt sikeresen átadott kurzusokat nagyon gyorsan elfelejtik. 

  A felső középszinten a vezetőknek és a csapatvezetőknek meg kell érteniük és támogatniuk kell a külföldi kollégákat abban a csapatban, amelyért felelősek. A kapcsolatok, az újonnan érkezők adaptációja és a kommunikáció egyéb finomságai folyékonyabban kommunikálnak Angolul.   

  Mi van, ha az angol majdnem nulla? 

  Lehetőség van arra, hogy Angol nyelv ismerete nélkül fejlődjön. Gyakran előfordul, hogy ilyen készség nem szükséges a junior programozók számára, vagy a munkáltató kész fizetni a munkavállalók képzéséért. 

  OLVASS TOVÁBB:  A Cloud Data Engineer Kar megnyitása a GeekBrains-nál

  Jól ismerem a nyelvet, de félek beszélni

  Sok orosz nyelvű informatikai szakember fél az angol nyelvű interjúktól. Ez nagyrészt annak a ténynek köszönhető, hogy ritkán végzünk iskolát vagy egyetemet magabiztos társalgási angol nyelvvel. Ezért számos interjú-tréning létezik, amelyek különböző forgatókönyveket tartalmaznak: néhány angol nyelvű standard kérdéstől a részletes beszélgetésekig. 

   

  Английский для айтишника: сколько нужно для счастья?

  Hogyan lehet javítani az angol nyelvet?

  Nem mindig lehet fizetett kurzusokra menni, vagy oktatóval tanulni. Íme néhány tipp, hogyan lehet természetesen javítani tudását: 

  1. Módosítsa az alkalmazások, a közösségi hálózatok és a hírnökök nyelvét angolra. Ismerős részletek, izom memória lehetővé teszi, hogy navigálni, mi történik az első használat.

  2. Állítson be egy tervet a cikkek olvasására és az angol nyelvű hangoskönyvek hallgatására. Fél óra társalgási beszéd a fejhallgatóban az irodába vezető úton, napi egy cikk pedig belemerül a kontextusba, lehetővé téve az agyad számára, hogy megszokja és nyugodtan érezze magát. 

  3. Tekintse át az ismerős filmeket a Netflix-en az eredeti hangjátékban. Ha nehéz, csatlakoztassa az angol feliratokat. By the way, még a box office-ban is sok film van az eredeti nyelven. 

  4. Feliratkozás angol nyelvű portálok, blogok a Facebook – on, ugyanakkor meg fogja tanulni egy csomó új dolgot. Az angol nyelvű beszélgetések, a nem nyilvánvaló rövidítések és a szleng megfigyelése is kényelmes. 

  5. Válasszon egy kényelmes online szótárt, valamint egy alkalmazást az angol nyelvtanuláshoz minden nap. 

  6. Sok érdekes podcastok is vannak angolul. Néhányan még átiratokkal vagy legalább szöveges kísérettel is rendelkeznek. 

  OLVASS TOVÁBB:  Adatelemzés Oroszországban és külföldön

  ​Ne próbáljon időt arra, hogy mindent megtegyen, majd olvassa újra az összes cikket. Ne felejtsük el, hogy nyissa ki mindezt legalább háromszor egy héten, majd néhány hónapon belül meg fog lepődni, hogy milyen gyorsan és sok információt kezdett megérteni. A stabilitás a siker kulcsa:) 

  By the way, az angol is hasznos lehet a fő munkában. Az összes alapvető programozási nyelv konstrukciói és feltételei angol eredetűek.

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában