More

  Android 12: A főbb jellemzők szoros elemzése

  Részletesen elemezzük az összes különbséget az Android 12 és az Android 1124 augusztus 20217 perc 6https://d2xzmw6cctk25h. cloudfront között. net / post / 2723 / og_image / 4c217a46b49b3917867c9a78acb3b7b8.png

  A közelmúltban megjelent az új operációs rendszer stabil verziója, ami azt jelenti, hogy már telepíthető okostelefonra, “megérintve”. Nem ez az oka annak, hogy közelebbről megvizsgáljuk az Android 12-et? 

  A legjelentősebb változások az operációs rendszer vizuális részét, valamint engedélyeit (engedélyeit) érintették. Az Ön által bemutatott anyagot frissített tervként, valamint a felhasználói adatok védelmére vonatkozó további intézkedésekként mutatták be. Lássuk, mit jelent ez egy egyszerű felhasználó és egy fejlesztő számára.

  Új Design-Anyag

  Android 12: пристальный разбор главных фич

  Mivel az új design Az anyag operációs rendszer, érdekes, hogy a gyártók a hordozórakéták, alkalmazásfejlesztők alkalmazkodni az új megközelítés. Teljes mértékben feltételezzük, hogy ez a koncepció csak a tiszta Android készülékeken marad, és nem lép túl a Google alkalmazásokon. Lehetséges, hogy az új felhasználói felületre való áttérés több évig tart.

  Splash Screen API-animált átmenet alkalmazások

  Android 12: пристальный разбор главных фич

  Az új verzióval megjelenik egy szabványos Splash képernyő, amely animálja az alkalmazás megnyitását az indítóból. Az új API használatával módosíthatja a szabványos Splash képernyőt az Ön igényeinek megfelelően: saját háttér, animált ikon és egyéb paraméterek hozzáadása. Nem tilthatja le a Splash képernyőt, ha saját változata van egy ilyen képernyőnek-figyeljen a Szolgáltatásra. A saját kozmetikai kiegészítéseivel át kell váltania egy szabványos képernyőre. A szabványos betöltési képernyő módosításával kapcsolatos további információkért olvassa el a hivatalos dokumentációt.

  A felhasználói műveletek animációja

  A tervezési frissítés a rendszer számos aspektusát érintette. Még a Ripple-effektus is frissült-ez a gomb megnyomásának hatása, amikor a körök eltérnek az ujj körül a nyomástól. Frissítésre került az overscroll effektus is, amely akkor jelenik meg, amikor a lista határát elérik a görgetés végén. Most a lista megnyúlik:

  Android 12: пристальный разбор главных фич

  Android 12: пристальный разбор главных фич

  Több vizuális effektus Render hatással

  Android 12: пристальный разбор главных фич

  Android 12: пристальный разбор главных фич

  Az Android 12 új megjelenítési effektus API-val rendelkezik. Segítségével meglehetősen könnyű lesz a fotó vagy a háttér elmosódásának, a színpalettáknak és más grafikai effektusoknak a hatása. Most már elérheti a háttér elmosódását az API egyetlen sorával:

   kilátás.setRenderEffect (RenderEffect.createBlurEffect(radiusX, radiusY, SHADER_TILE_MODE))

  Az új API-t csak azok az eszközök támogatják, amelyek elegendő számítási kapacitással rendelkeznek. Mindezek a tervezési változások egyre közelebb hozzák egymáshoz a két mobil operációs rendszer (OS) — iOS és Android vizuális stílusát. 

  OLVASS TOVÁBB:  Hogy megy a mobil fejlesztői interjú?

  Új Widget funkciók

  Az asztali widgeteket is jelentősen átalakították az új operációs rendszerben. Most számos új érdekes funkció létezik: 

  • dinamikus rendszer színek lehet használni, mint a fő szín, 
  • a widget kezdeti konfigurációja opcionális lett, 
  • hozzáadott támogatás a jelölőnégyzet, kapcsoló, radiobutton. 

  Most már nem csak statikus képet helyezhet el a widget előnézetére, hanem az XML elrendezését is elkészítheti, valamint leírást adhat hozzá. A hivatalos dokumentációban többet olvashat az újításokról.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogy megy a mobil fejlesztői interjú?

  Android 12: пристальный разбор главных фич

  A lekerekített sarok API gyorsan megmondja a képernyő sugarát

  Android 12: пристальный разбор главных фич

  Lehetővé teszi, hogy információt szerezzen a képernyő lekerekített széleivel rendelkező kijelzőkről. Egyre több ilyen kijelző van, gyakran a tartalom egy része átfedésben van vagy elveszik, ha a tartalom közvetlenül az ilyen okostelefon képernyőjének sarkában található. A WindowInsets módszer segít itt.getRoundedCorner (int pozíció), ahonnan kérheti a kerekítés sugarát a képernyő sarkában.

   // Megkapjuk a WindowInsets jobb felső sarkát. final WindowInsets insets = getRootWindowInsets (); final RoundedCorner Toplight = insets.getRoundedCorner(POSITION_TOP_RIGHT); if (topRight == null) { return;}

  Gazdag tartalom beillesztése – egyetlen eszköz a tartalom beillesztéséhez

  Android 12: пристальный разбор главных фич

  A tartalom megosztása a különböző alkalmazások között minden operációs rendszer nagyon fontos jellemzője. Most a Google megkönnyíti a fejlesztők életét: a tartalom beszúrásának három különböző módja helyett (a drag-and-drop segítségével, a billentyűzetről és a vágólapról) használhatja a Rich Content Insertion API-t.

  Android 12: пристальный разбор главных фич

  Új értesítési funkciók

  Az értesítések funkcionalitása kibővült. Amikor létrehoz értesítést BigPictureStyle és MessagingStyle, akkor most meg animált képeket. Az értesítésekkel kapcsolatos műveletek kötelező felhasználói engedélyt igényelhetnek például egy alkalmazás képernyőjének megnyitása előtt. A bejövő hívások prioritását az értesítési függönyön keresztül is beállíthatja. Teljesen betiltotta a tevékenység megnyitását az értesítésből, ennek első lépései az operációs rendszer 10.verziójában készültek. Most ezt nem közvetlenül, hanem a közvetítésen keresztül kell elvégeznievevő, ahonnan a képernyők már megnyíltak.

  OLVASS TOVÁBB:  C # Fejlesztés - Új Geekegyetemi Kar

  Teljesítmény osztály – új szabvány minden okostelefon számára  

  Ez egy rendszerosztály, leírja annak az eszköznek a jellemzőit, amelyre az alkalmazás telepítve van. A fejlesztők ellenőrizhetik az aktuális teljesítményosztályt, valamint módosíthatják alkalmazásuk beállításait az optimális teljesítmény érdekében egy adott eszközön. A 12. osztály az Android 12 kiadásával együtt jelenik meg. Ez magában foglalja bizonyos követelményeket, például: nagy felbontású videolejátszás, tartalomfelvétel képessége, megjelenítési jellemzők, olvasási-írási sebesség lemezre, RAM jellemzők.

  Hapticgenerator-rezgés kimenet audio stream alapján

  Az Android új verziójának egyik érdekes felhasználói tulajdonsága az audio stream alapú rezgéskimenet. Vagyis a telefon ritmusban rezeg a zenével vagy azzal, ami a játékban történik. Ez még jobban belemerül a zenébe vagy a játékba. Ennek a funkciónak a használatához tanulmányozza a megfelelő API-HapticGenerator alkalmazást.

  A felhasználók képesek lesznek ellenőrizni a földrajzi helymeghatározási adatok továbbítását

  Android 12: пристальный разбор главных фич

  Az Android 10 és 11 rendszerben már csak az alkalmazás használata közben lehet hozzáférni a földrajzi helymeghatározáshoz. Vagy csak egyszer. Mint kiderült, a felhasználók több mint 80% – a használja ezt a funkciót. Ezért a Google úgy döntött, hogy kifejleszti az alkalmazáshoz való hozzáférés felhasználói irányításának ötletét. Most lesz egy explicit felosztása pontos és hozzávetőleges (durva/finom) földrajzi helymeghatározás. Ez azt jelenti, hogy pontos földrajzi helymeghatározás igénylésekor a felhasználó megtagadhatja a hozzáférést, de hozzáférést biztosít egy hozzávetőleges helyhez. Ha továbbra is szüksége van a felhasználó pontos helyére, és a felhasználó korábban csak hozzávetőleges hozzáférést biztosított, akkor amikor újra kéri, akkor felkérést kap arra, hogy csak a pontos helyre adjon hozzáférést. Mindezek az újítások csak az SDK 31 (Android 12) alkalmazással kezdődő alkalmazásokra érvényesek, vagyis ideje lesz az alkalmazások véglegesítésére.

  OLVASS TOVÁBB:  C # Fejlesztés - Új Geekegyetemi Kar

  A Bluetooth Scan és Bluetooth Connect

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában