More

  Amit egy IoT fejlesztőnek tudnia kell

  Podcast “hétfőn megyek ki” – Szám 2119 február 20213 минуты8321https://d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2550/og_image/be61ef2482cd1aa911cd1e870c055b88.png

  Hayabusa egy aszteroidadarabokkal ellátott kapszulát küld a földre. Az okostelefon a kikapcsolás után is nyomon követi az időt. A robotlábú robot méhek rajja beporozza a virágmezőt. Mindezeket az eseményeket egy rövidítés egyesíti-az IoT vagy a tárgyak internete. Mi a sokoldalúság, nem gondolod?

  Úgy döntöttünk, hogy többet megtudunk az IoT szakemberek munkájáról, meghívtuk Sergey Romanchukot, a dékánt a tárgyak internetének karjáról, amely a közelmúltban megjelent a GeekBrains-ban. Szergej a Forly Capital MŰSZAKI osztályát vezette, adatgyűjtési eszközöket fejlesztett ki a Squilla LLC-nél, sőt kutatási mérnökként dolgozott a Kalashnikov Konszernnél. Most Szergej az egyik legnagyobb informatikai vállalat fejlesztője Oroszországban.

  A 21. kiadást különböző platformokon hallgathatja meg:

  • Alma
  • Yandex
  • Google
  • Castbox
  • Simplecast

  Ebben a bejegyzésben érdekes idézeteket gyűjtöttünk a kérdésből.

  Что нужно знать IoT-разработчику

  – Oroszországban számos érdekes projekt létezik, amelyek a mezőgazdasági gépeket teljesen robotossá teszik, hálózatba integrálva. Még a raj algoritmusok sémáit is átgondolták. Ez az, amikor több eszköz kölcsönhatásba lép egymással, és egyetlen feladatot hajt végre operátor részvétele nélkül. Biztosan tudom, hogy volt egy cikk a Habr-ről a fejlesztők által, akik robot betakarítót készítenek. Eltávolítják a káposztát és más takarmánynövényeket.

  – Egy Marsra küldött robot segítségével Megjavítottak egy másikat, amely már a Marson volt, és lerobbant. Aztán együtt kezdték el a kutatást. Ahogy emlékszem, a kíváncsiság már meghaladta a tervezett élettartamát. Itt spekulálhat a mérnöki csodáról. Amúgy is ez minden.

  – Vannak hegyek alkalmazás szoftver, hogy használjuk, de ez is működik valami. És ezt valaki megtette. Van egy darab hardver, amelyen mindez működni fog. A tábla kialakításától az alkatrészek kiválasztásáig, valamint mindezek kombinációjáig. A kar, terveztük, valamint létrehozta a program olyan módon nyújt, hogy egy alapvető alkalmazás alapja egy személy, hogy tervezzen egy nyomtatott áramköri lap, a design egy készülék, prototípus, válasszuk az alkatrész bázis, valamint a program. Ez azt jelenti, hogy bezárja a láncot.

  OLVASS TOVÁBB:  Mik azok a neurális hálózatok?

  – Oroszországban valamilyen oknál fogva úgy vélik, hogy a programozók nem mérnökök. És klasszikusan ez a gépészet. Vannak adatmérnökök, adatmérnökök is. De ők is mérnökök. Igen, itt közelebb van a vashoz, a határrétegben van: nem készít magas szintű szoftvert, amely neurális hálózatokkal és egy csomó adatkészlettel elemzi az adatokat. Egy eszközön belül dolgozik, olyan szoftvert készít, amely egy feladatot hajt végre, de jól működik.

  OLVASS TOVÁBB:  Megnyitjuk a GeekUniversity "Network Engineer" karát

  – Megtanuljuk a régi C nyelvet, amely még mindig él és élni fog, függetlenül attól, hogy bárki mit gondol. Miért, miért nem C++? Kicsit megérintjük a C++ – ot, de a C++ inkább az OOP-ról szól. A C egy alacsonyabb szint, a processzor és a mikrokontroller órajelciklusaival nagyobb szabadságot biztosít a memória és az adatok kezelése. De ugyanakkor könnyebb, mint a C++. A C++ ugyanazokat a dolgokat képes megtenni, de ráadásul vannak tárgyai, az objektumok pedig memóriát fogyasztanak. Mivel a hardver közelében dolgozunk, előfordulhat, hogy csak 16 KB memória lesz. Ez nem is egy megabájt, hanem kilobájt. A felét pedig csak a kód futtatásához használja, a többit pedig az operatív részhez.

  – Valószínűleg sokan emlékeznek arra ,hogy ha eltávolítja az akkumulátort a régi Nokia-ból, akkor visszaállítja az órát. Miért? [ … ] Mert amikor kikapcsolt, nem tudta megszámolni az időt. Nem biztosított további eszközt, egy valós idejű órát, amely áramkimaradás esetén saját önálló akkumulátorral rendelkezett, és egyszerűen csak egy feladatot végzett-az idő számlálása.

  OLVASS TOVÁBB:  Rövid útmutató az XAML használatához

  – A probléma itt az, hogy a szakemberek öregszenek. Ez vonatkozik a műszaki ismeretekre is: itt ülnek a gyárukban, dolgoznak, de technológiai idejükben zárva vannak, kevésbé tanulnak valami újat, kevésbé járnak kiállításokra.

  – Kezdetben elég könnyű lesz ahhoz, hogy az angol nyelvtudással rendelkező junior azonnal külföldön találjon munkát. Miért? Először is, az ár. A jun olcsóbb, mint az európai vagy Amerikai, sőt a kínai. A második előny az, hogy ha van angol, hiánya miatt a telítettség ezen a piacon, akkor gyorsan munkát találni, mert a verseny alacsonyabb. Ha PHP fejlesztő vagy, akkor nagy a verseny, ez az egyik legnépszerűbb nyelv. És ha egy C-fejlesztő beágyazott, megérted, hogyan kell tartani a forrasztópáka, és tudja, hogyan kell csinálni, és fejleszteni eszközök-akkor is, ha nincs poggyász tapasztalat, akkor meg kell tanítani az alkalmazott feladatok, senki sem akarja kihagyni egy ilyen személy.

  – Vannak egyetemi startupok, amikor az egyetem hallgatóinak egy csoportja indítást szervez, ami közös tézisük. Lehet, hogy valamelyik kiállításon észreveszik őket, és befektetést kapnak. Csak olyan induló vállalkozások vannak, amelyek feltételesen nőnek garázsokból, néhány magánműhelyből vagy otthoni laboratóriumból. Például a Pebble smartwatch. Ez egy kickstarter projekt. A fickó otthon összeszerelt egy prototípus órát, és feltette a Kickstarterre. Én voltam az egyik alapítója az Oculus Rift projekt kickstarter, volt az első Rift DK1. Egy Kickstarterrel kezdték,és ez a menő elektronika.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan működik és működik a GitHub?

  Érdekes? Kövesse a linkeket a cikk elején, hogy hallgassa meg a teljes verziót, majd iratkozzon fel podcast frissítések 😉 stay tuned, sok jó kiadás előtt!

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában