More

  Amit az IoT fejlesztőjének tudnia kell

  Hétfő Podcast – 2021. február 19., kiadás103https: //d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2550/og_image/be61ef2482cd1aa911cd1e870c055b88.png

  Hayabusa kapszulát küld egy aszteroida darabjaival a Földre. Az okostelefon kikapcsolás után is folyamatosan figyelemmel kíséri az időt. A robotméhek rajja beporzik egy virágmezőt, robotlábbal. Ezeket az eseményeket egyetlen rövidítés – IoT, vagy a tárgyak internete – egyesíti. Mi a sokoldalúság, nem gondolja?

  Úgy döntöttünk, hogy többet megtudunk az IoT szakembereinek munkájáról, és erre meghívtuk Szergej Romancsukot, az IoT kar dékánját , amely nemrég jelent meg a GeekBrains-ban. Szergej az Forly Capital műszaki osztályát vezette, a Squilla LLC-nél adatgyűjtő eszközöket fejlesztett, sőt kutatómérnökként dolgozott a Kalasnyikov konszernnél. Most Szergej Oroszország egyik legnagyobb informatikai vállalatának fejlesztője.

  A 21. részt különböző platformokon hallgathatja meg:

  • alma
  • Yandex
  • Google
  • Castbox
  • Simplecast

  Ebben a bejegyzésben érdekes idézeteket gyűjtöttünk össze a számból.

  Amit az IoT fejlesztőjének tudnia kell

  – Oroszországban számos érdekes projekt létezik, amelyek a mezőgazdasági gépeket teljesen robotikussá, hálózatossá teszik. Még a raj algoritmusainak sémáit is átgondolják. Ekkor több eszköz kölcsönhatásba lép egymással, és egy kijelölt feladatot hajt végre az operátor részvétele nélkül. Pontosan tudom, hogy volt egy cikk a Habré-ról olyan robotoktól, akik robotgépet gyártanak. Betakarítják a káposztát és néhány más takarmánynövényt.

  – Az egyik robot segítségével, amelyet a Marsra küldtek, megjavítottak egy másikat, amely már a Marson volt és eltört. És akkor ők ketten kutatni kezdtek. Ha jól emlékszem, a kíváncsiság már meghaladta tervezett életét. Itt spekulálhat egy mérnöki csoda felett. Az egész IoT, így vagy úgy.

  – Az alkalmazott szoftverek hegyei vannak, amelyeket használunk, de valamire képes. És valaki tett valamit. Van egy darab vas, amelyen mindennek működnie kell. A NYÁK tervezésétől kezdve az alkatrészek kiválasztásáig és kombinálásáig. A karon úgy terveztük és hoztuk létre a programot, hogy alapvető alkalmazási alapot nyújtson annak érdekében, hogy egy személy a kar elvégzése után nyomtatott áramkört tervezhessen, eszközt tervezhessen, prototípusozhasson, kiválaszthasson egy alkatrészalapot és programot. . Vagyis lezárni a láncot.

  OLVASS TOVÁBB:  Új szakma - mobilalkalmazás-tesztelő

  – Oroszországban valamilyen oknál fogva van egy vélemény, hogy a programozók nem mérnökök. Klasszikusan ez a mérnöki tudomány. Vannak adatmérnökök, adatmérnökök is. De ők is mérnökök. Igen, itt állsz közelebb a hardverhez, a határrétegben vagy: nem olyan magas szintű szoftvert csinálsz, amely neurális hálózatokkal és egy csomó adatkészlettel elemzi az adatokat. Egy eszközön belül dolgozik, és olyan szoftvert készít, amely egy feladatot végez, de jól teljesíti.

  – Tanuljuk a régi C nyelvet, amely még mindig él és élni fog, bárki is gondolja. Miért pont ő, miért nem a C ++? Kicsit érintjük a C ++ -ot, de a C ++ inkább az OOP-ról szól. A C egy alacsonyabb szint, nagyobb szabadságot ad a memória és az adatok kezelésére a processzor és a mikrovezérlő óraciklusaival. De ugyanakkor könnyebb, mint a C ++. A C ++ ugyanúgy képes, de ráadásul vannak tárgyai, és az objektumok memóriát emésztenek fel. Mivel közel dolgozunk a hardverhez, előfordulhat, hogy csak 16 KB memóriánk van. Nem is egy megabájt, hanem kilobájt. A felét pedig csak a kód futtatására használja, a többit pedig az operatív részre használják.

  OLVASS TOVÁBB:  Rövid útmutató az XAML használatához

  – Valószínűleg sokan emlékezni fognak arra, hogy ha kiveszi az akkumulátort a régi Nokiából, az óra visszaáll rajta. Miert van az? […] Mert amikor kikapcsolták, nem tudta megszámolni az időt. Nem biztosított kiegészítő eszközt, valós idejű órát, amely áramkimaradás esetén saját független akkumulátorral rendelkezett, és egyszerűen csak egy feladatot hajtott végre – számlálta az időt.

  OLVASS TOVÁBB:  "A" tűzőgép tesztelése "feladat különösen szokatlan volt."

  – Itt a probléma abban rejlik, hogy a szakemberek öregszenek. Ez vonatkozik a műszaki ismeretekre is: itt ülnek a gyárban, dolgoznak, de technológiai idejükben zárva vannak, és kevesebbet tanulnak valami újat, kevésbé járnak kiállításokra.

  – Az elején elég lesz, ha egy angol nyelvtudással rendelkező fiatal azonnal munkát talál külföldön. Miért? Először is, az ár. Júniusunk olcsóbb, mint az európai vagy az amerikai, sőt a kínai is. A második előny az, hogy ha angolul rendelkezik, a piac telítetlensége miatt gyorsan munkát találhat, mert a verseny alacsonyabb. Ha Ön PHP fejlesztő, akkor nagy a versenytársa, ez az egyik legnépszerűbb nyelv. És ha beágyazott C-fejlesztő vagy, akkor megérted, hogyan kell egy forrasztópákát tartani, és tudod, hogyan kell ezt csinálni és eszközöket fejleszteni – még ha nincs tapasztalatod is, megtanítják az alkalmazott feladatokra, senki sem akar lemaradni egy ilyen személy.

  – Vannak olyan egyetemi startupok, amikor az egyetemen egy hallgatói csoport egy startupot szervez, ami a közös szakdolgozatuk. Valami kiállításon észrevehetik őket, és befektetést kaphatnak. Vannak csak startupok, amelyek feltételesen garázsokból, valamilyen magánműhelyből vagy otthoni laboratóriumból nőnek ki. Például a Pebble okosóra. Ez egy kickstarter projekt. A srác otthon összeszerelt egy prototípus órát, és feltette a kickstarterbe. Az Oculus Rift projekt egyik kickstarter alapítója voltam, nekem volt az első Rift DK1. Kickstarterrel indultak, és ilyen klassz az elektronika.

  Érdekes? Kövesse a cikk elején található linkeket, hogy meghallgassa a teljes verziót és feliratkozhasson a podcast-frissítésekre;) Maradjon velünk, sok jó epizód vár még ránk!

  Friss cikkek

  A Windows védelme: szisztematikus megközelítés

  A védelmi intézkedések strukturálása és konfigurálása különböző szakaszokban, 20215. február 26., https://d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2558/og_image/99b52ce494fff4e99d818403950ffa3a.png A legutóbbi cikkben elemeztünk egy gyanús fájlt, sőt azonosítottunk néhány mintát,...

  A hét legfontosabb eseményei: Remélem, hogy a Clubhouse for Android

  Az éterben rendszeres Likeny-emésztés folyik a legújabb és okosabb anyagokkal. Ebben az epizódban megismerhetjük a Clubhouse régóta várt Android-fejlesztőjét, és boldog 12. születésnapot kívánunk...

  A weboldalon található szövegek olvasása [Kutatási áttekintés]

  Igaz, hogy most senki nem olvas szövegeket a weboldalakon? Frissítettük a kutatás áttekintését és kihoztunk néhány tippet: mit tegyünk annak érdekében, hogy az...

  Hogyan lehet megduplázni egy híroldal forgalmát. Ügy

  A híroldalak promóciójának megvan a maga sajátossága. A keresési látogatások nem jelentik a legnagyobb részét a híroldalakra irányuló forgalomnak. A legtöbb áttétel más forrásból...

  “A Scratch után rájöttem, hogy nem akarok abbahagyni a programozást”

  Polina Sedakova - oktatási projektjeiről és az utolsó játékról, a Pacman feldolgozásáról, 20213. február 25-től133https: //d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2557/og_image/481635c3b9df7bf894c129f7828350a3.png Polina Sedakova 10 éves. Két hónap alatt...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában