More

  A Yandexet plágiummal vádolták a gépi fordítási technológia fejlesztésében

  Egy hasonló fejlesztésű szolgáltatás ellenezte a Yandexet a bíróságon.

  Már beszéltünk a neurális hálózaton alapuló új Yandex technológiáról, amely lehetővé teszi a videók angol nyelvű lefordítását. Ezután a fejlesztők “egyedülállónak” nevezték technológiájukat, nincs analógja a világon”. Ennek az állításnak köszönhetően a Yandex most bírósági ügyben áll szemben.

  Яндекс обвинили в плагиате при разработке технологии машинного перевода1Yandex technológiai bemutatók

  Az AllMyBlog szolgáltatás fejlesztője, amely a nemzetközi platformokon található videókkal foglalkozik, pert indított a Yandex ellen a Moszkvai Választottbíróságban. A követelés oka a fent említett nyilatkozatban található. A probléma az, hogy a szolgáltatás alapítója úgy véli, hogy a technológia nem új, a Yandex nyilatkozata pedig arra törekszik, hogy más emberek ötleteit saját magának megfelelővé tegye. A felperes szintén nem kér pénzt, ez az eset elvi kérdés.

  Az AllMyBlog 2019-ben a Yandex-szel dolgozott a videotartalom-terjesztés területén. Ugyanakkor a szolgáltatás fejlesztői csapata nagy igényt kapott az orosz tartalom iránt Kínában, és elkezdték fejleszteni saját technológiájukat a videófordításhoz. Yandex látta ezt a munkát, és kérte AllMyBlog matematikai modellek, előadások.

  A Szolgáltató Stúdió vezetője, Kirill Kalashnikov még a Yandex-szel folytatott tárgyalásokról is beszél a beruházásokról, a nyilvánosságra hozatali megállapodás júliusi aláírásáról és az együttműködés éles megtagadásáról, amely után “egyedülálló technológia, amelynek nincs analógja a világon”.

  OLVASS TOVÁBB:  A Google új módszereket jelentett be a reklám hatékonyságának értékelésére
  OLVASS TOVÁBB:  A Facebook bejelenti a hangkommunikáció új funkcióit

  Kalashnikov azt mondta, hogy július 1-jén nyílt hozzáférésbe helyezte a terméket, ami sokkal korábbi, mint a Yandex bejelentése. De nem zárja ki, hogy a vállalat “véletlenül”ellophatta a technológiát.

  A Yandexnek már sikerült teljesen megcáfolnia az ellene felhozott vádakat, kijelentve, hogy a vállalat soha nem használta az AllMyBlog fejlesztését, és nem vonzott beruházásokat a szolgáltatáshoz. A cég képviselője azt is megjegyezte, hogy a Yandex csak a saját fejlesztéseit használja gépi fordítás, Biometria, beszédfelismerés és szintézis formájában ebben a projektben.

  Szerinted melyik oldalon áll az igazság?

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában