More

  A Yandex visszaszorította a történelem legnagyobb DDoS támadását

  Teljesítménye becslések szerint 21,8 millió RPS.

  Yandex mesélt egy új botnet nevű Mēris (“pestis” lett), akinek DDoS támadás sikerült megakadályozni. A szakértők szerint mintegy 250 ezer fertőzött eszköz, másodpercenként rekord számú kérés (RPS) — 21,8 millió.

  Az elmúlt hetekben több jelentős DDoS-támadás történt Új-Zélandon, az Egyesült Államokban és Oroszországban. A Yandex ezeket a támadásokat Mēris-szel társítja. A botnet aktivitása, növekedése, valamint a nagy sávszélesség veszélyessé teszi minden infrastruktúrát, beleértve a nagy megbízhatóságú hálózatokat is.

  Az első cég, amely nyilvánosan beszélt egy ilyen támadásról, a Cloudflare volt. Augusztus 19-én 17 millió kéréssel felvettek egy támadást. A Yandex hasonló tevékenységet rögzített, szeptember 5-én támadták meg.

  Яндекс отразил крупнейшую DDoS-атаку в истории1Az RPS DDoS támadás ütemezése a Yandex ellen 2021. szeptember 5-én

  A botnet egy fertőzött számítógépes hálózat, amely lehetővé teszi több ezer gép távoli kezelését egyszerre. Ezért nehéz megbecsülni a botnet forrását és valódi erejét. A Yandex feltételezi, hogy több támadásával a Mēris csak a talajt vizsgálja, potenciálja súlyosabb lehet. Itt van a növekedés dinamikája a rögzített esetekben:

  • Augusztus 7-5, 2 millió RPS

  • Augusztus 9-6,2 millió RPS

  • Augusztus 29-9,6 millió RPS

  • Augusztus 31-10,9 millió RPS

  • Szeptember 5-21,8 millió RPS

  OLVASS TOVÁBB:  A Google új eszközt adott hozzá az Adatstúdióhoz
  OLVASS TOVÁBB:  A YouTube analitikus adatokat adott hozzá a mobileszközökre vonatkozó Jelentésekhez

  A Yandex sikeresen visszaverte a Mēris támadást, de a” pestis ” elleni küzdelem csak most kezdődött el. Többet olvashat arról, hogy a Yandex hogyan megbirkózott egy ilyen támadással, valamint a botnet jellemzőiről a Habra-on.

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában