More

  A Yandex és a Google bűvészei: hogyan lehet velük dolgozni

  Az Optimization 2020 online konferencián Vladislav Sinchugov, az Ashmanov & Partners SMM & ORM osztályának vezetője beszámolót ismertetett a “Misztika a keresési eredményekben – varázslók és szelídítés módszerei” témában.

  Az összes konferencia-áttekintés megtekinthető az Optimization 2020 címke alatt.

  A keresőmotorok jellemzői

  Kezdjük azzal, hogy a keresők milyen varázslókat használnak, és hol kezdődtek?

  A keresőmotorok le akarták egyszerűsíteni a keresést, úgy alakítani, hogy a felhasználó gyors választ kapjon, azaz spórolja meg az idejét. Így a Google 2005-ben bemutatta az Onebox eredményeit.

  Úgy tűnik, hogy minden megtörtént a felhasználó érdekében, az eredmény egyszerűsödik és felgyorsul, sokkal könnyebbé válik a keresés, de a Yandex jön, és azt szeretné, ha a felhasználó több időt töltene ebben a rendszerben.

  Tehát hogyan kapcsolódnak a keresőmotorok a hírnev kezeléséhez?

  Vegyünk egy rendszeres reputációs lekérdezést, és nézzük meg az eredményeket.

  A négy első pozícióból kettő varázsló, Zen és Q.

  Ehhez a kéréshez továbbra is megtalálhatja a Yandex.Regions és a Yandex.Maps térképeket a keresési eredmények között. Felhívjuk figyelmét, hogy a Yandex.Maps-ban negatív értékeléseket készítenek, ezért nagyon veszélyes, ha nem ott dolgozunk. És természetesen előkerül a Video Wizard.

  Kiadásfigyelés

  Ha nem használ speciális eszközöket, amelyeket tovább tárgyalunk, és ellenőrizni szeretné a márkakérdések eredményeit, engedélyezze legalább az inkognitómódot .

  Példaként Vladislav Stas Bykov „Hogyan lehet pénzt keresni a Zen-en” című videóját idézte. Ebben a videóban Stas elmondta, hogy a Yandex.Zen befolyásolja a keresési eredményeket. Főcímet készített a Wordstat-on, belépett a böngészőjébe, és megmutatta, hogy a „hogyan lehet pénzt keresni a Zen-en” keresési eredmények között a cikk harmadik helyen áll. Az ilyen magas pozíció annak köszönhető, hogy Stas egyedül a nap folyamán sokszor meglátogatta ezt a cikket. Logikus, hogy a kérdés egyedi, azaz. minden megszemélyesített számára. Ezért, amikor Vladislav belépett a böngészőbe, és megadta ezt a kérést, természetesen Stas Bykov nem írt cikket erről a kérésről. Figyeljen erre.

  Ha speciális eszközökről beszélünk, akkor ezek egyike a PromoPult. Bizonyára sokan aktívan használják.

  A dedikált eszközök segítenek a keresés egyszerűsítésében. Ki dönti el, mi kerül a keresésbe és mi nem?

  A Yandexnek például van Blenderje . Ő dönti el, melyik varázsló fog belemenni a kérdésbe.

  Példa. Kérjen “kék” -t.

  A Yandex rendelkezik virágvarázslóval, képek varázslójával, videók varázslójával, amelyek mindegyikének van becsült kérési mutatója, azaz. melyik a népszerűbb, az magasabb lesz.

  A Yandex egyszerre három varázslót mutathat, vagy akár többet is, egyesek 5-6-7 pozícióban stb.

  És fontos, hogy a Yandex ne lopjon pozíciókat. Például tíz pozícióból ötöt vesz magának. Nem. Új pozíciókat ad hozzá. De ennek ellenére az élet nehezebbé válik számunkra, mert a felhasználó eljuthat a Yandex szolgáltatásaihoz.

  Yandex Varázslók

  Valamilyen oknál fogva a Zen nem szerepel a varázslók listájában a Yandex webhelyének egy speciális részében, és a Q sem szerepel ott. De természetesen varázslóknak minősítjük őket.

  Milyen mágusokkal rendelkezik a Yandex?

  Lényegében a kérdések megválaszolásával kezdődött, azaz a felhasználó ír egy kérdést, és gyorsan választ kap. Egy ilyen varázsló így néz ki.

  Vannak szokatlanabbak, például a meleg víz kikapcsolásának ütemezése. A varázslót azoknak, akik abbahagyják az ivást, pszichológiai segítség varázslójának hívják.

  A varázslók nem veszik el álláspontunkat, de talán kevésbé vonzóvá teszik oldalunkat.

  Yandex.Cu

  Például Ön egy szervezet, és ezen a varázslón szeretné létrehozni a vállalati kártyáját. Csak kattintson a “Szervezet” gombra, és töltse ki profilját.

  Készítsen gyönyörű borítót, írjon információkat a cégről, és természetesen ne feledkezzen meg a hivatalos képviselő profiljáról sem.

  A képernyőképen az egyik eset látható, Igen – angol nyelvtanuló központ. Megterveztük az oldalt, és minden aktív részvétel nélkül, óriási költségvetések beáramlása nélkül az oldal már sok célzott lekérdezés Kew-besorolásában szerepel.

  Ne feledkezzünk meg a hivatalos képviselő profiljáról, lehet, hogy valódi személyről van szó, lehet, hogy nem is valódi személyről, ez nem annyira fontos, de mégis célszerű feltüntetni az utó- és vezetéknevet. Több lesz a bizalom.

  OLVASS TOVÁBB:  Ahol a vállalatok hírcsatornákat kapnak: 6 rendelkezésre álló lehetőség

  Ha nem akar Q-t csinálni, de szabadúszót vagy bármely más vállalkozót akar felvenni, akkor az ügynökség a következő feladatokkal szembesülhet.

  • Tervezzen és töltsön ki egy profilt.
  • Figyelje a releváns kérdéseket egy távirat bot segítségével. Az ikon segítségével megjelenítheti a témát, és minden alkalommal üzeneteket kap a Telegramban, amikor kérdéseket tesznek fel a témájával kapcsolatban.
  • Ezeket a kérdéseket elküldik az ügyfélnek, vagy már az összetettségtől függően válaszokkal az ügynökség feladja.
  • Az ügynökség figyelemmel kíséri a reakciókat, figyelemmel kíséri a hatékonyságot, mert a válasz végén közzétehet egy linket a Kew-on, a Yandex ezzel még mindig rendben van. Bizonyos témákban ezt korlátozni fogja, ugyanakkor a Kew-ból érkező forgalom a helyszínre irányítható.

  Yandex Zen

  Sokan hasonlítják a Yandex.Zent egy szemétdombhoz, mert ilyen nem szeretett teaser hálózatokból jött létre. Elmegy egy webhelyre, ott elolvas egy hasznos cikket, és alján egy tipikus előzetes hirdetést lát. Például: “Nadezhda Babkina meghalt …”, a folytatás megismeréséhez kattintson a linkre. Zen valóban emlékeztet erre egy kicsit a sárga címsorokkal, de most megpróbál fokozatosan eltávolodni tőlük.

  OLVASS TOVÁBB:  Jelentés generálása a Google Data Studio szolgáltatásban az eLama segítségével

  Zen hivatalos statisztikák

  A közönség összehasonlítható más nagyobb platformokkal – 18 millió felhasználó naponta és 50 millió havonta. Az érintett közönség sok időt tölt a zónában – több mint 40 percet.

  A közönség nagy része 35 év felett van. Ezek elsősorban nagyvárosok, beleértve Moszkvát is.

  És mi az érdeke a Zen olvasóknak, milyen blogokat érdemes ott kezdeni?

  Az építkezés és a javítások az első helyen állnak.

  Egy másik eset a speciális berendezések nagy gyártója. A zen közönség között van egy speciális, teljesen szűk közönség is, ezek targoncavezetők, nagyméretű berendezések vezetői stb. Úgy döntöttek, hogy cikkeket készítenek kifejezetten ennek a közönségnek, például mi a különbség a nyitott és zárt központú hidraulikus rendszerek között, hogyan kell karbantartani a légszűrő elemeket.

  A Zen segít megtalálni a megfelelő közönséget. A cikkeket természetesen elolvassák, a lefedettség nem 20-30 ezer ember, mint a szokásos közepes cikkekben, de ez célzott lefedettség. Láthatja, hogy az ilyen targoncákat vezető emberek valóban kérdéseket tesznek fel, valóban válaszolnak ezekre a cikkekre és azt mondják, hogy hasznosak. Azok. a címsorokban rámutatunk a problémákra, a cikkben pedig segítünk azok megoldásában.

  Zen funkciók

  • Ez elsősorban az organikus forgalom.
  • Egyedi szövegek. Ne másoljon szövegeket a VKontakte csoportjából vagy a webhelyről, a Yandex nem szereti ezt.
  • A cím kiválasztása a Wordstat segítségével a kérés népszerűvé tételéhez.
  • Vonzó cím, de nem feltétlenül clickbaitnek kell lennie. Fontos, hogy ne lépjük át ezt a határt.
  • Rövid cikkek, legfeljebb 2500-3000 karakter.
  • A cikkeket élő nyelven kell megírni.
  • Adjon hozzá további címkéket, hogy a Zen meghatározhassa, kinek jelenítse meg ezt a cikket.
  • Ha átfedik egymást, feltétlenül adjon meg linket az anyagaira.
  • A cikkek kiegészítése elbeszélésekkel. Ez egy különleges formátum a Zen-en (például az Instagram-on található történetek), amely képsorokból áll, amelyek a végén csak a cikkedhez vezethetnek. Ez lehetővé teszi, hogy további forgalmat gyűjtsön.
  • A forgalmat a YouTube-on is gyűjtheti, ha közzéteszi a videót, vagy akár a webhelyen, ha vállalati blogot vezet.
  • Kereseti lehetőség, ha magánszerző vagy.
  • Gyors indítás (reklámozás). A Zen kényelmes fiókkal rendelkezik, amellyel elindíthatja ezt a hirdetést.
  • A rendszeresség az egyik legfontosabb dolog. Gyakran kell írni, és meg kell értenie, hogy talán az első pár hónapban cikkeket fog írni, és nem lesznek olvasmányok, vagy nem lesz közönsége. A Zen megfagy. Szereti a makacsokat. És a legfontosabb a gyakoriság, legalább napi egy cikk, valóban sokat kell írnod, jól kell tudnod írni.
  • További pozíciók a keresésben. A Zen kiadja csatornádat mind a márka kérésed miatt, mind pedig a jó hírnév iránti kérelmek esetében a cikkedet.
  OLVASS TOVÁBB:  Belső összekapcsolási módszerek az online áruházakhoz

  Yandex térképek

  Kinek szól a Yandex.Maps?

  • A fizikai címmel rendelkező szervezetek számára.
  • Azok számára, akik kereskedelmi megkereséssel megtalálhatók, például “24 órás gumiszerviz”.
  • Azok számára, akik geo-lekérdezéseket keresnek.
  • Gyors, olcsó árukhoz, impulzusos vásárlásokhoz.
  • Hangsúly a B2C-n.

  A képernyőkép megmutatja, hogy milyen kérések lehetnek. Az emberek már nem csak címeket keresnek, hanem egy konkrét kérdést tesznek fel, hogy „hol lehet nagykereskedelmi acélcsöveket vásárolni”, és azonnal megjelennek a cégkártyák. Használhat fizetett hirdetést is.

  Hatalmas közönség használ térképeket, több mint 50 millió ember, főként Moszkvából és a régióból.

  A Yandex.Maps szereti a játékot. Hősöket akarnak létrehozni belőlünk, hogy szintet kereshessünk.

  Több mint 800 paraméter befolyásolja a Yandex.Maps értékelését.

  Alapvető:

  • a felülvizsgálat csillagainak száma;
  • a vélemények tetszéseinek száma;
  • a felülvizsgálatba vetett bizalom mértéke;
  • szakértői szint;
  • szakértői specializáció.

  Ne felejtsen el reagálni a negatívra, és a pozitívra is reagálni kell. Még a vállalati kártya kitöltése is befolyásolja az értékelést. Kövesse nyomon az összes paramétert.

  Az elhelyezés szabályai a következő linken találhatók: https://yandex.ru/sprav/support/manage/reviews.html.

  A szakemberek által elkövethető hibák:

  • A pontos címet nem adták meg.
  • Helytelen / irreleváns üzemmód.
  • Nincs weboldal.
  • A regisztráció nem minden geoszolgáltatásban érhető el. Például regisztrált a Yandex.Maps oldalon, de nem regisztrált a Google Maps-en, vagy megfeledkezett a 2GIS-ről. Regisztráljon minden szolgáltatásra, mindenhol forgalom van.
  • Nem vonzó fotók.
  • Alacsony besorolás alacsony aktivitással.
  • A felülvizsgálatokkal kapcsolatos munka hiánya.
  • Ha nem a kártya tulajdonosa, a versenyzők birtokba vehetik azt. Ezért frissíteni kell a kártya tulajdonjogát.

  Általános ajánlások

  • Regisztráljon mindenhol, frissítse az összes fiók adatait.
  • A negatív anyagok eltávolítása érdekében figyelemmel kell kísérni a beadással való interakciót, beleértve a kézi kezelést is.
  • Gyorsan válaszoljon egy tisztviselőtől.
  • Ne feledkezz meg a pozitívumról sem.
  • Válaszoljon a régi véleményekre.

  Google varázslók

  A Google Cégem lényegében vállalati kártya, így néz ki:

  Nagyon sok információ található itt, beleértve az áttekintéseket, az üzemidőt stb. Ügyeljen arra, hogy kitöltse és elérje az összes pontját.

  A Google Cégemmel párhuzamosan létezik Google Maps szolgáltatás és Helyi csomag .

  OLVASS TOVÁBB:  Technodigest: Újévi üdvözlet és robotok

  A Local Pack egy térkép (képernyőkép az alábbiakban).

  A Google nem szereti annyira a szokásos varázslóit, mint a Yandexet. A Yandex vagy a 2GIS térképek számában gyakran megmutatja, de a sajátját nem.

  Egy másik varázsló a Video . A videóból azonnal eljuthat a YouTube-ra, mert a YouTube szorosan kapcsolódik a Google-hez, ellentétben a Yandex-szel.

  Varázslók vannak képekhez, vásárlásokhoz, receptekhez, utazáshoz és kiemelt részletekhez.

  Van még egy varázsló az egészséges életmódért, van fordító is, valójában sokan vannak, de nem mindegyikkel lehet dolgozni.

  Jellemzők:

  • A Google varázslók kevésbé tolakodóak.
  • Szeretik a versenyt.
  • Sokkal kevesebb van belőlük, mint a Yandex. Egyrészt ez plusz – a kimenete tisztább. A mínusz pedig az, hogy nem teheti meg például a Q-t vagy a Zen-et, kevesebb az ellenőrzött pozíciója, kevésbé lehet befolyása a kimenetre.

  Ha keresési eredményekkel dolgozik, ha jó hírnevet szerez, ne feledkezzen meg olyan szolgáltatásokról, mint a varázslók. Dolgozhat varázslókkal, ezek segítségével befolyásolhatja a kibocsátást. A lehető legaktívabban dolgozzon velük, regisztráljon ott, kommunikáljon a felhasználókkal, frissítse a tartalmat.

  Érdekes az Optimization 2020-tól:

  Optimalizálás 2020: rangsorolási tényezők 2020

  Optimalizálás 2020: 7 SEO esemény 2020, amelyekről mindenkinek tudnia kell

  Optimalizálás 2020: SEO vagy szakértői tartalom? Küzdelem a Yandex.Q

  Optimalizálás 2020: az EAT és az YMYL összetettsége a Google.ru webhelyen és azok megoldása

  Optimalizálás 2020: Az AMP bevezetése az online áruházhoz anélkül, hogy elveszítené a Google felé történő konverziót

  Optimalizálás 2020: a helyi vállalkozások népszerűsítése a Google-on

  Optimalizálás 2020: A Google az alapvető webes vitálokon és az egészséges webhelymérőkön

  Optimalizálás 2020: A Yandex a weboldal minőségével kapcsolatos tanfolyamról

  Optimalizálás 2020: kerekasztal a keresőmotorokkal a PF csalásról és a keresési eredmények összesítőiről

  Optimalizálás 2020: SERM-ek – Hogyan lehet sikeresen kezelni a márka hírnevét a keresési eredmények között

  Friss cikkek

  Fontos a héten: a WhatsApp botrány, valamint a Telegram és a Signal példátlan növekedése

  Levegőben van az idei első Likney-összefoglaló, amely a legfontosabb friss és intelligens anyagokat tartalmazza. Sok érdekes és váratlan esemény történt ezen a héten. Tehát...

  A Telegram a második legtöbbet letöltött alkalmazás lett az amerikai alkalmazások között

  Rekord növekedést mutatott a felhasználókban szerte a világon. Pavel Durov Telegram csatornáján elmondta: januárban a messenger aktív felhasználóinak száma meghaladta az 500 milliót....

  Növeljük a hirdetések hatékonyságát a Google Ads szolgáltatásban: az elemzéstől az automatizálásig

  Január 14-én tartották a "A reklámozás hatékonyságának javítása a Google Ads szolgáltatásban: az elemzéstől az automatizálásig" webináriumot. A webes szemináriumot Nikita Kravchenko, a...

  A Rumble videóplatform 6 milliárd dollár ellen bepereli a Google-t

  A keresőmotort azzal vádolják, hogy manipulálta a keresési eredményeket a YouTube javára. Amint arról a Bloomberg beszámolt, múlt hétfőn a Rumble videót tároló...

  A tárgyak internete – Új Geekegyetemi Kar

  Beszélünk az IoT-szakemberek fejlesztéséről és keresletéről 2024. január 14. perc94https: //d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2508/og_image/f6e71927836e2411e43cdbc8d2e3604d.png A dolgok internete vagy IoT az informatika egyik legvonzóbb területe a digitális...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában