More

  A WordPress 5.8 támogatja a WebP formátumot

  Az update 5.8 nyilvános kiadása július 20-án várható.

  A WordPress fejlesztői csapata megosztott néhány hírt az új verzióval kapcsolatban. Végül ismertté vált a frissítés megjelenési dátuma, a WebP képformátum támogatásának részletei, valamint a jövőre vonatkozó tervek.

  A WebP egy modern képformátum, amelynek célja A webhely teljesítményének javítása. Körülbelül 30% – kal kevesebb helyet foglal el, mint a JPEG és PNG ekvivalensek. Ennek eredményeként a weboldalak gyorsabban töltődnek be. Az új formátumot minden modern böngésző támogatja. Részletesen tárgyaltuk annak előnyeit és hátrányait a cikk többi formátumához képest.

  A WordPress 5.8-as vagy újabb verziójában képes lesz feltölteni és használni a képeket WebP formátumban. Feltéve, hogy a hosting szerver támogatja a WebP-t. Az ezzel kapcsolatos információk egy új mezőben jelennek meg a” webhely egészsége ” részben. 

  A webhely képeit saját maga konvertálhatja WebP-re parancssori konverziós eszközök vagy kész webes eszközök, például Squoosh segítségével. Ha a képek a kívánt formátumban vannak, feltöltheti őket a WordPress-be, majd felhasználhatja őket más képekkel együtt.

  A WebP formátum támogatja a képeket veszteséges és veszteségmentes tömörítéssel, átlátszó háttérrel, animált képekkel. A WordPress alkalmazásban a” veszteségmentes ” formátum csak akkor támogatott, ha a webhely hosting szervere az Imagick PHP könyvtárat használja. Amíg a LibGD támogatást nem ad. Az átméretezett képek esetében az alfa formátumok és az animáció még nem támogatott.

  OLVASS TOVÁBB:  A Yandex visszatéríti a Yandex költségeit az üzletekbe Yandex.Market.Yandex. közvetlen
  OLVASS TOVÁBB:  Az adatkezelés eszköze megjelent a Yandex személyes fiókjában

  A fejlesztők azt is fontolóra veszik annak lehetőségét, hogy a WordPress kisebb képeket konvertálhat WebP-re, amelyek alapértelmezés szerint kimenetek. Ezt a funkciót most tesztelheti a link követésével. 

  A jövőben a fejlesztők szeretnék fejleszteni az ötlet, hogy gyorsítsák fel a letöltés anélkül, hogy elveszítené a minőség, és már méregette az új formátumok AVIF és JPEGXL. Lehetővé teszik, hogy a képeket erősebben tömörítse kevesebb erőforrással.

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában