More

  A WhatsApp elég biztonságos

  A WhatsApp messenger okostelefonra történő telepítésekor az alkalmazás arra kéri Önt, hogy erősítse meg telefonszámát, importálja a meglévő névjegyeket, és ami a legfontosabb, hozzájáruljon a személyes adatok feldolgozásához.

  Logikus kérdés merül fel: mennyire biztonságos a személyes adatokhoz ilyen széles körű hozzáférést biztosítani a rendszeres alkalmazáshoz? A kiberbiztonsági szakértők szkeptikusak a WhatsApp fejlesztőinek a felhasználói adatok feldolgozására és tárolására irányuló kezdeményezéseivel kapcsolatban. Lássuk, miért nem ajánlott ez a messenger azok számára, akik törődnek a saját adatvédelmi és anonimitás az egyén.

  WhatsApp Titkosítás

  A WhatsApp end-to-end titkosítást használ az alkalmazásban használt összes adat védelmére. A messenger algoritmusa és titkosítási kulcsai nemcsak lehetetlenné teszik a felhasználók által továbbított üzenetek visszafejtését, hanem a WhatsApp menedzsment szerint nem teszik lehetővé harmadik felek, sőt a kormányzati hírszerző szolgálatok számára a hívások lehallgatását és a felhasználói levelezés olvasását.

  A titkosítási funkció mellett a WhatsApp lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy részletesen konfigurálják adatvédelmi beállításaikat, beleértve az állapotuk és profiljuk láthatóságát más messenger felhasználók számára.

  Mennyire biztonságos a WhatsApp?

  A kiberbiztonság területén dolgozó szakértők azt állítják, hogy “nem 100%”. Igen, a végpontok közötti titkosítás biztonságosabbá teszi a WhatsApp-ot, mint más programok az azonnali szöveges üzenetküldéshez. Azonban, mint minden alkalmazás, a WhatsApp gyakran a tapasztalt digitális betolakodók (hackerek) céljává válik.

  OLVASS TOVÁBB:  Fontos a hét számára: a tárcsák hosszának növelése, valamint az időkódok elindítása a Telegramban

  Kérjük, vegye figyelembe, hogy azzal, hogy beleegyezett, hogy a WhatsApp adatvédelmi politika, akkor önként adja a messenger-hozzáférés a névjegyek listája, valamint a képesség, hogy nyomon kövesse az online tevékenység ez, amely helyeken (térinformatikai) mennyi ideig használja a WhatsApp. Ez bizonyos mértékig veszélyezteti az Ön személyes adatainak védelmét és integritását. A modern világban a személyes adatok értékes árucikkek, különösen a különböző csalók és bosszantó hirdetők körében.

  WhatsApp Biztonsági Problémák

  2019 májusában a hackerek rájöttek, hogy a felhasználók telefonjait kémprogramokkal lehet megfertőzni a potenciális áldozatok felhívásával a Whatsappon keresztül. Bár a messenger fejlesztői gyorsan kijavították a szoftverhibát, egy bizonyos számú felhasználó személyes adatai még mindig “kiszivárogtak” a hálózathoz.

  OLVASS TOVÁBB:  TOP 10 webhely sajtóközlemények elhelyezéséhez

  Ezenkívül a WhatsApp az alkalmazáson keresztül gyűjti és tárolja az összes online tevékenységével kapcsolatos információt. Bár a WhatsApp vezetése verbálisan tagadja politizálását, valamint a különböző országok hatóságaival való interakció lehetőségét, számos tény igazolja, hogy a népszerű messenger felhasználói adatokat továbbított a titkosszolgálatoknak kérésére.

  Hogyan védhetik meg magukat a WhatsApp felhasználók?

  A telefon védelme, valamint a személyes adatok titokban tartása a kíváncsiskodó szemektől, ajánlott virtuális magánhálózatok (VPN-ek) használata.

  A VPN munkája olyan technológián alapul, amely lehetővé teszi, hogy névtelenül hozzáférjen kedvenc webhelyeihez, vagy ismerős alkalmazásokat használjon virtuális IP-címekről, megkerülve az internetszolgáltató szerverét.

  OLVASS TOVÁBB:  Infographic: a legjobb idő a közösségi hálózatokon való közzétételre 2021-ben

  Az internethez való hozzáférés ilyen mechanizmusa kizárja a személyes adatok ellopását a ma elérhető módszerek bármelyikével. Az összes internetes forgalmat biztonságosan titkosítják, és biztonságos alagúton keresztül továbbítják a VPN szolgáltató egyik távoli szerverére, amely a világ különböző részein található. Megváltoztathatja virtuális helyét egy másik hozzáférési szerver kiválasztásával,például Oroszországból Malajziába egy másodperc alatt. A támadók egyszerűen nem fognak lépést tartani a tevékenység nyomon követésével!

  A legtöbb VPN-szolgáltató lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy maguk értékeljék szolgáltatásaik képességeit, valamint tesztelje az egyik VPN alkalmazást Androidra vagy iOS ingyen, mielőtt állandó előfizetést vásárolna.

  Többek között javasoljuk, hogy rendszeresen frissítse az okostelefonokra vonatkozó alkalmazást és szoftvert( OS), használja a WhatsApp adatvédelmi beállításait a lehető legnagyobb haszonra, és ha lehetséges, soha ne ossza meg értékes tartalmat ismeretlen felhasználókkal. 

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában