More

  “A tudás és a tapasztalat ötvözése profivá tesz”

  Egy interjúban Alexander Volchek, a GEEKBRAINS vezérigazgatója beszélt a képzés elveiről, a fejlesztői szakma változékonyságáról és a foglalkoztatásról 16 augusztus 20218 минут59https://d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2700/og_image/47749a700c330992fcee7a074c169d20.jpeg

  Az oktatásról

  Már régóta programozunk, 20 éve csinálom ezt. Az elmúlt 10 évben komplex szoftvereket, különböző platformokat, technológiai rendszereket fejlesztettünk. És különösen az oktatási piacot nézzük. A GeekBrains 10 évvel ezelőtt kezdte meg a programozás oktatását, és különböző szakaszokon keresztül éltem a céggel: a programozó iskola márkájától a GeekBrains-ba való átalakulásig. Most már nem csak a programozást és az ahhoz kapcsolódó dolgokat (infrastruktúra, devops, rendszerelemzés) tanítjuk, hanem mélyen részletes elemzéseket, teszteléseket, projektmenedzsmentet is. A kapcsolódó szakmák blokkjai is vannak: web design, marketing.

  Ugyanakkor alapvető hangsúlyunk a programozás. Egy évvel ezelőtt mélyen megvizsgáltuk, hogyan lehet valóban javítani a programozó fejlődését, amikor egy személy tudás nélkül jön ezen a területen. Az egyetem 5 éves tanulmányai során több tucat programozási nyelvet és kapcsolódó programot tanulmányoztunk-magasabb matematika, matematikai statisztikák, valószínűségelmélet, fizika, adatbázisokkal való munka, algoritmizálás. Ha 1C-t tanultunk, akkor párhuzamosan tanulmányoztuk a pénzügyi elszámolást. Tehát az egyetemet széles körű ismeretekkel hagytam el. 

  Amikor 16 évvel ezelőtt diplomáztam az egyetemen, a programozás és a kapcsolódó területek vállalatainak volumene, a piaci verseny, az üzleti vagy vállalati programozók iránti kereslet teljesen más volt. Abban az időben a vállalatok nagyon kis százaléka használt modern technológiákat. Idővel a digitális folyamatban részt vevő emberek száma megváltozott. Ma azt látjuk, hogy szinte minden cégnek van programozója. Mindenki valamilyen szoftvert használ, ami azt jelenti, hogy olyan emberekre van szükségük, akik valamilyen módon kapcsolódnak a programozáshoz, teszteléshez, elemzéshez, weboldal-és nyitóoldal-fejlesztéshez, adatokkal való munkához vagy frissítéshez. Vagyis mindenhol van valami, ami valahogy egyszer volt az alapvető bázisban.

  Megértjük, hogy ha korábban 5 évig tanultam, és egy mennyiségű ismeretem volt, most a szakember ismereteinek mennyisége alapvetően eltérő lehet. Ugyanakkor ez az öt év gyakran nem létezik ma. Az egyetemeken a program gyakran nem felel meg a vállalatok valós igényeinek. Vagyis nem teljesen érti, miután tanulmányozta az egyetemen, milyen konkrét pályája lesz a jövőben. Természetesen, ha 5 éve tanulmányozza a programozást, akkor garantáltan munkát kap, mert az elemzésben, tesztelésben, mérnöki vagy programozási ismeretek alapvetően építik a jövő szakmáját. 

  OLVASS TOVÁBB:  Megnyitjuk a GeekUniversity "Network Engineer" karát

  A programok létrehozásáról

  Egy évvel ezelőtt nagyon mélyre mentünk, és elkezdtük megvizsgálni, hogyan tudjuk elkészíteni a kis programozási képzési programjainkat, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy a semmiből lépjenek be a szakmába, és munkát találjanak egy-másfél év alatt, hűvös a megfelelő lépés szempontjából a szakmába. Több tízezer ember tanul itt. Több mint ötszázezer ember járt már végig a programozás alapjairól szóló kurzusainkon, és azt hiszem, több mint egymillió ember figyelte a különböző programokkal kapcsolatos programjainkat. Minden hónapban több mint ezer tanárok, szakértők, valamint aktívan részt vegyenek egy módszer, prezentációk előkészítése, lefolytatása előadások, szemináriumok, valós időben kommunikálnak a hallgatókkal, mentorálás, rendezése, lebonyolítása szakmai gyakorlat, ami a különböző projektek ellenőrzése házi feladatot. Tehát biztosak vagyunk abban, hogy a tudás szintje nagyon széles. 

  OLVASS TOVÁBB:  GitHub: a projekt első alkalommal történő létrehozása és közzététele

  Ugyanakkor az emberek, akik tanulni jönnek, gyakran nem értenek semmit a szakmáról. Hihetetlenül fontos egy olyan modern ember számára, aki csak egy szakmában kezd, vagy meg akarja változtatni, hogy valóban szélesebb és mélyebb legyen a pályája. Megértjük, hogy a valóságban, ha figyelembe vesszük a programozás fogalmát, van néhány alapvető alap és alap. Az alap elsajátítása után különböző szakterületek közül választhat. Az irány kiválasztásakor, például a programozási nyelveknél, kiválaszthatja, hogy melyik nyelven fog dolgozni: Java, C Sharp, C++, React. Vagy kiválaszthatja, hogy mely operációs rendszereken dolgozzon: Windows vagy macOS, mobil eszközökhöz vagy különféle berendezésekhez (Smart TV vagy PlayStation). Választhat egy iparágat is: pénzügyi technológiák, orvostudomány, állami szektor, üzleti szolgáltatások, marketing, gyártás. Vagy úgy dönt, hogy konfigurálja a hátsó rész vagy az elülső rész algoritmusait, valamint a felhasználó bemutatásának elrendezését. 

  OLVASS TOVÁBB:  Megnyitjuk a Játékelemzési Karot

  Sok különböző körülmény, részlet van. Megértjük, hogy hihetetlenül nehéz bárkinek megérteni ezt a legelején. Ezért sok munkát végeztünk idén, és úgy építettük fel a rendszert, hogy megteremtsük a diákok számára a megfelelő pályát. Ezt egyesítettük egy fejlesztő szakmájával. A fejlesztő nem olyan személy, aki szükségszerűen programokat indít. Lehet programozó, elemző, tesztelő, projektmenedzser és termékmenedzser. Vagyis 5 alapvető specializáció következik be a fejlesztői szakmából. 

  Az irány szélességének köszönhetően az ember egész életében képes lesz ebben a szakmában lenni: munkát ad, a megszerzett készségek pedig különböző területeken használhatók.

  Amikor egy személy jön, és bekerül a digitális, fontos, hogy nem érti a szakmát, ami azt jelenti, hogy nehéz neki, hogy döntéseket, és látni a megfelelő pályára a maga számára. Ezért a programot oly módon készítettük el, hogy egy személy olyan alapvető alapra kerüljön, amelyre minden modern embernek szüksége van. 

  A képzések létrehozásakor sok fontos kérdést tettünk fel: mit kell tennem az alapba, hogyan kell megfelelően Megmutatni és közvetíteni,Kinek mondjam el? Úgy látom és hiszem, hogy az általunk alkalmazott alap mindenki számára szükséges, ez olyan, mint egy belépési pont. És megvan a megfelelő tapasztalatom, hogy biztos legyek ebben. Bementem, programozás, projekt-menedzsment, a munka microcontrollers, hogy weboldalak, valamint a leszállás oldal elrendezés létrehozása összetett automatizált platformok, valamint automata üzlet, az értékesítés, a marketing, a big data, az analytics rendszer, a megértés, a pénzügy, adó, az értékesítés, valamint a társaság vezetése. 

  OLVASS TOVÁBB:  "Minél magasabb a karrierlétrán, annál fontosabb a lágy készségek"

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában