More

  A Trello szolgáltatás egymillió nyilvános táblája nyilvános volt

  Közülük vannak olyanok, amelyek bizalmas adatokat tartalmaznak.

  A Trello egy ingyenes Online projektmenedzser az Atlassian-tól, 2019 végén több mint 50 millió ügyféllel. A szolgáltatást belső vállalati levelezésre használják, és gyakran személyes adatokat tölt fel ügyfelekről, vállalatokról és alkalmazottakról. 

  Az Infosecurity és a Softline cég elemzői megállapították, hogy a keresőmotorok index – közel egymillió tábla A Trello-szolgáltatásból több ezren pedig bizalmas információkat tartalmaznak a felhasználókról: útlevéladatokat, vállalati levelezést, szerződéseket, felhasználóneveket és jelszavakat. Ezekkel az adatokkal kibertámadásokat követhet el, és csalást követhet el.

  Миллион публичных досок сервиса Trello оказались в открытом доступе

  A szolgáltatás fő felhasználói Oroszországban a kis-és középvállalkozások szegmense. De a Trellónak vannak orosz bankjai és más nagyvállalatai is. A szervezetek összesített adatai tovább növekednek.

  Миллион публичных досок сервиса Trello оказались в открытом доступе

  Az adatszivárgással kapcsolatos problémák mellett a vállalkozóknak is van egy másik problémája. A “személyes adatokról” szóló törvény alapján az ilyen adatok nyílt külföldi forrásaiban történő tárolása, például az útlevél-beolvasás, 60-100 ezer rubel bírsággal fenyegeti a jogi személyeket. A bírság elkerülésére vonatkozó egyetlen tanács a zárt fizetett szolgáltatásokra való áttérés.

  OLVASS TOVÁBB:  24 kognitív torzítás [2. rész]: hogyan alkalmazzuk a pszichológiát a webhely felületére ✨

  Friss cikkek

  Kommunikációs csatornák a vendéggel az étteremben. Ami fontos, hogy ne felejtsük el

  A kommunikáció nem csak a szavaid és gondolataid szóbeli kifejezése. A kommunikáció marketing is lehet: amikor a promóciós anyagok, a menüben kiválasztott kifejezések...

  Mit tettünk egy olyan helyzetben, amikor egy versenytársat a mi költségünkre népszerűsítettek

  A versenytársak különbözőek. Ügyfelünk-a turistaosztály házának fejlesztője - nagyon leleményes volt. Kitalálta, hogyan reklámozhatja tárgyait hirdetési kampányainkon keresztül.  Elmondjuk a történetet arról,...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában