More

  A tartalom újracsomagolása: hogyan lehet a legtöbbet kihozni minden cikkből, hozzászólásból és videóból

  A tartalom újracsomagolásának módjai, amelyek időt takarítanak meg, és kiterjesztik a hozzáférést.

  A tartalommarketing hatalmas front a különböző tartalomformátumok létrehozásában. Egy egyedi anyag elkészítése minden formátumhoz a semmiből időigényes és erőforrás-igényes. A tartalom marketingszakértő újracsomagolással kerül mentésre-kész anyagot használhat, de más formátumban. Olvassa el a módszer összes előnyét, valamint a PromoPult csapatról szóló cikkben szereplő lehetséges újracsomagolási módszereket.

  A cikkben:

  Mi az újracsomagolás és miért van rá szükség

  1. Tartalom szindikáció
  2. Tartalom kuráció
  3. Tartalom adaptálása
  4. Tartalom újrahasznosítás

  Mi az újracsomagolás és miért van rá szükség

  Az újracsomagolás lehetővé teszi a már létrehozott tartalom élettartamának meghosszabbítását, valamint újrafelhasználását. Itt vannak a fő előnyei:

  • Időt és költségvetést takarít meg.

  • Lehetővé teszi a lefedettség kibővítését. Ugyanazt a tartalmat különböző webhelyeken, különböző formátumokban lehet közzétenni. Minden esetben más közönséget fog elkapni.

  • Meghosszabbítja a tartalomegység élettartamát. Az újracsomagolás segítségével meghosszabbíthatja az értékes anyagok élettartamát, amelynek érdeklődése már elmúlt.

  • Növeli az elkötelezettséget különböző formátumokon keresztül.

  • Vezet a forgalom. Átcsomagolás módszerek, mely magában foglalja kiadói harmadik fél oldalak tud adni egy jó beáramló új látogatókat a helyszínen, vagy a márka társadalmi hálózatok.

  A tartalom újracsomagolásának minden módját négy csoportra osztottuk-szindikáció, kuráció, adaptáció és újrafelhasználás.

  1. Tartalom szindikáció

  A “szindikáció” kifejezés a kész tartalom harmadik fél webhelyein történő újbóli közzétételére utal. Mindkét fél érdekli ezt a megközelítést:

  • Előnyös, ha a webhely ilyen tartalmat helyez el a közönség vonzására vagy megtartására. Ugyanakkor magának a webhelynek nem kell pénzt költenie a tartalom létrehozására és előkészítésére. Ezenkívül az eredeti forrásra mutató hivatkozással közzétett anyagot a keresőmotorok nem tekintik másolatnak.

  • A forrás webhely lehetőséget kap arra, hogy új közönséget érjen el, plusz forgalmat szerezzen az anyag linkjeire kattintva.

  Kész tartalom közzététele tematikus oldalakon

  Elemezze a célközönséget, majd válassza ki a tematikus webhelyek listáját, ahol jelen lehet.

  Például van tartalom a gyermekek oktatási tevékenységeiről. Az ilyen tartalom közönsége fiatal szülők. Az anyagot a gyermekruházat kiválasztására és értékesítésére szolgáló honlapon lehet közzétenni. Ez segít elérni a célközönséget, amely még nem látogatta meg webhelyét, de potenciálisan érdekli az ilyen tartalom.

  Ezzel az elhelyezéssel, akkor képes lesz arra, hogy linkeket megbízható források a webhely — ez nem csak, hogy egy új közönség, hanem pozitív hatással van a SEO promóció.

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  Spark.ru -az egyik olyan webhely, amelyet a PromoPult célközönsége olvas

  Szindikáció éppen ellenkezőleg

  A hasznos anyagot először egy harmadik fél webhelyén teszik közzé, majd egy jó számú megtekintés után-az erőforráson. Fontos, hogy a webhely hiteles, felismerhető, magas részvétel mellett. A tartalom közzététele kibővíti a közönség elérhetőségét, és felhívja a figyelmet a márkájára.

  Ha a webhely szabályai lehetővé teszik a webhelyre vagy egy adott termékre mutató linkek elhelyezését a tartalomban, célzott forgalmat is kaphat. De ha a tartalom nyíltan reklámoz, akkor néhány kattintást kap, maga a tartalom pedig senkinek sem lesz érdekes. Jobb, ha az olvasók számára a lehető leghasznosabb, a termék natív módon történő beírása.

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  Először egy cikket tettünk közzé az automatikus javítás beállításáról a Google Ads-ben a Habra-on, majd a blogunkban

  Vendégposztok elhelyezése jó hírű forrásokon

  Ez a módszer hasonló az előzőhöz. Pont:

  • válasszon olyan platformot vagy bloggert, amelyet a célközönség olvas, az anyagok pedig átlagosan több nézetet gyűjtenek, mint amennyit a blogjában / közösségi hálózataiban;

  • Ön elfogadja a szállás és készítsen egy vendég hozzászólás;

  • a platform közzétesz egy bejegyzést;

  • egy idő után (amikor a vendégposzt elegendő olvasmányt gyűjtött), küldje el újra a kiadványt az erőforrásain.

  Ezzel a megközelítéssel több hozamot kap egy tartalomegységtől, mint egy bejegyzés közzététele az erőforrásain.

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  Vendég hozzászólás Artemy Lebedev blogjában a LiveJournal oldalon

  Harmadik féltől származó forrásokról szóló cikkeinek töredékei és kivonatai közzététele

  Ha egy terjedelmes, hasznos anyagot tett közzé a saját blogjában, készítsen több részletet a cikkből, és hívjon meg több kis portált, hogy tegye közzé őket egy linkkel az anyag teljes verziójára. Fontos: a portálok témájának meg kell egyeznie a tiéddel, vagy a lehető legközelebb kell lennie.

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  Az anyag más webhelyekre történő áthelyezése

  Ha nagyon jó minőségű anyagot készített egy keskeny témában, akkor valószínű, hogy maguk a webhelyek engedélyt kérnek arra, hogy az összes tartalmat vagy az egyes töredékeket otthon újra elküldjék.

  2. Tartalom kuráció

  Az előző blokk módszerei saját tartalmat használtak. A kuráció a hiteles források által közzétett tartalom feldolgozására is utal. Gyakran ezek olyan külföldi forrásokból származó anyagok, amelyeket saját forrásaikon lehet lefordítani, feldolgozni és felhasználni.

  Felhívjuk figyelmét, hogy a Kurátor nem csak egy repost vagy fordítás valaki más kiadvány. A kölcsönzött anyagokat szükségszerűen kiegészítik a szerkesztők megjegyzései, magyarázatai, friss példák a gyakorlatból, szakértői vélemények stb.Az előadás kiegészül a közönséghez igazított érdekesebb anyaggal.

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  Példa egy kurátora cikkre a PromoPult blogban

  Érdekes tartalom újbóli elküldése

  A legegyszerűbb módja a harmadik féltől származó szerzők vagy kiadványok által közzétett kiváló minőségű tartalom újbóli elküldése. A műveletek algoritmusa a következő:

  • hasznos anyag kiválasztása;

  • közzéteszi a blogján egy linket az eredeti forrás;

  • saját jegyzeteket írsz az anyagra, és motiválod a közönséget, hogy olvassák el az anyagot (például röviden elmondod, miről szól, és pontosan mi tetszett a cikknek).

  OLVASS TOVÁBB:  A Google naponta 25 milliárd spamoldalt talál

  Repost érdekes anyagok egy egyszerű, gyors módja annak, hogy a közönség hasznos tartalom növelése elkötelezettség. Az újraküldött tartalom szerzői számára ez egy plusz-további forgalom, tudatosság, sőt néha konkrét eredmények is megrendelések formájában:

  OLVASS TOVÁBB:  A Google naponta 25 milliárd spamoldalt talál

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  A repost eredménye

  Tematikus gyűjtemények

  A tartalomterv diverzifikálásának jó módja egy tematikus kiválasztás. Például, ha van egy blogja a kontextuális hirdetésekről, összegyűjthet számos érdekes esetet, amelyeket más szakemberek vagy vállalatok blogjai írnak le, valamint közzétehet velük egy válogatást. A szakemberek részesülnek az említésből, a közönség számára pedig hasznos és érdekes tartalom.

  A kiválasztási formátum több változatban is használható: részletes blogbejegyzés szerkesztői megjegyzésekkel, bejegyzés a közösségi hálózatokban az eredeti esetcikkekre mutató hivatkozásokkal, e-mail Hírlevél stb. Néha az ilyen típusú gyűjtemények vírusosak, nagyszámú részvényt gyűjtenek.

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  Anyaggyűjtemények

  Összegyűjtheti a blog tartalmának heti vagy havi megemésztését — minden olyan anyagot, amelyet egy hét alatt vagy egy másik időszakban tettek közzé, a témától függetlenül. Például, ha a hét folyamán két cikket tett közzé a SEO — ról, három esetet a kontextuális hirdetésről, valamint egy áttekintést a digitális marketing piacról a blogjában-meg kell említenie ezeket a cikkeket a digest-ben.

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  A digest formátum kiválóan alkalmas bármely webhelyre (blog, közösségi hálózatok, Levelezőlista).

  Több kiadvány ötvözése egy útmutatóba

  Egy témában több kiváló minőségű anyagot is készíthet, amelyeket egy átfogó útmutatóba kombinálhat, amely feltárja a téma minden aspektusát és árnyalatait.

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  Ez a példa olyan részletes cikkekre mutató hivatkozásokat tartalmaz, amelyek megmutatják, hogyan kell végrehajtani egy keskeny feladatot.

  Komplex-egyszerű szavakkal

  Ez a módszer bizonyos időt igényel a tartalom feldolgozására, de még mindig könnyebb és gyorsabb, mint a tartalom előkészítése a semmiből. Pont:

  • keressen egy cikket egy tudományos kiadványban;

  • írja át egyszerűbb nyelven — válassza ki a legfontosabb dolgot, alkalmazkodjon a széles közönséghez;

  • Ön közzétesz egy újraírt cikket a források feltüntetésével az eredeti forrás.

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  Az N + 1 kiadvány közösségi hálózatai jó példa arra, hogy a komplex tudományos tartalmat könnyű és informális nyelven mutatják be.

  Mashup használata

  A “mashup” kifejezés a zenéből származik-ez egy olyan műsorszámot jelent, amelyben a különböző művek hasonló részei/töredékei egymásra helyezkednek. Ugyanez az elv használható A tartalom kurálásában.

  A legegyszerűbb módja annak, hogy két cikket írjunk ugyanarra a témára, de különböző nézőpontokból, és egybe rakjuk őket. A kimenet olyan anyag lesz, amely következetesen két különböző nézetet mutat ugyanazon a kérdésen. Például ez lehet a “kézi vagy automatikus stratégiák a kontextuális hirdetésekben: szakértői vélemények és esetek”című cikk.

  Kérjük, vegye figyelembe! A tartalom kurálásakor mindig az eredeti forrásokra mutató hivatkozások kerülnek elhelyezésre. 

  Még tovább mehetsz — kész anyagok használata esetén tájékoztassa szerzőiket arról, hogy a blogjában hozzájuk kapcsolódik. A legtöbb esetben a szerzők megnézik az Ön webhelyét, hogy megnézzék, hogyan használja a tartalmukat, esetleg kommentálják azt. Van esély arra is, hogy a szerzők újra szeretnék közzétenni a kiadványukat a közösségi hálózataikban — ez további lefedettséget biztosít.

  3. Tartalom adaptálása

  Ez a szakasz olyan módszereket tartalmaz, amelyek magukban foglalják a kész tartalom használatát különböző formátumokban.

  A közösségi hálózatok közzététele a cikk alapján

  A cikk kivonata kiváló alapot jelent a közösségi hálózatokban való bejegyzéshez. Ha pedig a közösségi hálózatok formátumához igazítja (írjon “élénkebb”, informális stílusban) – egy ilyen bejegyzést szívesen olvas, kommentál, majd áthelyez. Ráadásul így további forgalmat érhet el a fő anyaghoz.

  Lehet kísérletezni:

  • csak a legalapvetőbb (squeeze) közzététele a bejegyzésben;

  • mondja el egy érdekes tényt a cikkből, és kérje meg Önt, hogy olvassa el a teljes anyagot a linken stb.

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  Próbálja ki a különböző formátumokat, hogy mi működik jobban.

  Levelet készítünk a cikkből egy e-mail levelezési listához

  Helyezze a cikk egy részét a levélbe (a kezdet, a legérdekesebb fragmentum vagy a fő tézisek), majd tegyen egy linket a teljes anyaghoz. Ahhoz, hogy ez a formátum jól működjön, győződjön meg róla, hogy még a blogba való belépés nélkül is elegendő hasznos információ van a levélben. Ha nem ez a helyzet, akkor nagyszámú leiratkozással kell szembenéznie a levelezőlistáról.

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  Példa egy ilyen levélre a levelezéshez

  Bemutató a cikk alapján

  Nagyméretű anyagok (áttekintések, esetek, lépésről-lépésre útmutatók) esetében a prezentációs formátum jól alkalmazható. Adja meg a fő téziseket, majd vizualizációval egészítse ki őket (képernyőképek, grafikák, diagramok, illusztrációk).

  Töltse fel a prezentációt a SlideShare-ra, majd tegye közzé a linket a blogján, a közösségi hálózatokon, vagy adja hozzá az előfizetők alapján a következő e-mail hírlevélhez.

  Töltsük fel a kártyákat a cikk fő információival

  A nagyméretű anyagok fő téziseivel rendelkező kártyák hűvös formátum a közösségi hálózatok számára. Ez a formátum könnyen érthető, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan lefedjék az alapvető információkat a cikkből.

  OLVASS TOVÁBB:  SEO szakértői tippek: Olvasók kérdéseinek megválaszolása

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  A formátumot gyakran használják a Telegramban

  Podcast a cikkről

  A cikkeken és más szöveges anyagokon alapuló hangtartalom létrehozása nagyszerű módja annak, hogy olyan felhasználók közönségét érje el, akiknek nincs ideje olvasni, de aki örömmel hallgat rád kocogás vagy vezetés közben. Rögzítsen egy podcastot a cikkre, egyszerűsítse a benyújtást, majd adjon hozzá példákat.

  Régi cikkek frissítése és frissítése

  Vannak olyan témák, amelyek szinte mindig relevánsak (például ugyanaz a kapcsolatépítés). De idővel a korábban írt tartalom részben elveszítheti relevanciáját. Érdemes újrahasznosítani az ilyen cikkeket, ha népszerűek voltak, és sok forgalmat hoztak. Frissítse az ilyen anyagokat, hozza be az információkat és az adatokat a jelenlegi valóságnak megfelelően. Adjon hozzá friss példákat.

  Annak érdekében, hogy a frissített cikk elegendő forgalmat is kapjon, próbálja meg megőrizni az anyag SEO alapját — ehhez elemezze, hogy mely kulcsszavak a forgalom fő része az eredeti cikkhez érkezett.

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  A PromoPult blognak sok” örökzöld ” tartalma van, amelyet rendszeresen frissítenek

  OLVASS TOVÁBB:  A WhatsApp az év eleje óta elvesztette az új felhasználók beáramlásának csaknem felét

  Infographics előkészítése a cikkhez

  Olyan infografikákat hozhat létre útmutatók, áttekintések és egyéb tartalomformátumok alapján, amelyek sok értékes információt tartalmaznak. Például, ha van egy cikk a blogjában, amely áttekintést nyújt a digitális hirdetési piac statisztikáiról, hasznos infografikát készíteni a fő adatok vizuális megjelenítésével. Az infografikát jól érzékelik, ráadásul az ilyen típusú tartalmak könnyebben megoszthatók a közösségi hálózatokban.

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  Infographic a formátum előnyeiről

  A webinárium átirata és a benyújtás cikk formájában

  Ha webes szemináriumokat vezet ügyfeleinek vagy előfizetőinek, akkor a legsikeresebb és informatív webináriumok alapján készíthet cikkeket. Azok a felhasználók olvashatják őket, akik nem tudtak részt venni a webinarban, valamint a cikkek hasznosak lesznek a webinar résztvevői számára, akik szöveges formában szeretnének átiratot kapni (Fontos információk gyors megtalálásához).

  Ehhez:

  • a webinár felvétel átírása;

  • tisztítsa meg a szöveget a “víz”, ismétlések, reklám betétek;

  • strukturálja a szöveget, adjon hozzá grafikákat és képernyőképeket.

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  Egy ilyen cikk példája a PromoPult blogban található

  Ellenőrző lista a cikk alapján-utasítások

  A lépésről lépésre írt cikkek (például a hirdetési kampány beállítására vonatkozó utasítások) könnyen ellenőrzőlistákká válhatnak. A kampánybeállítási útmutató ellenőrzőlistává alakítható: “ellenőrizze magát: 10 nem nyilvánvaló hiba, amikor hirdetési kampányt állít be a Google Ads-ben”.

  Az ilyen ellenőrző listák használatának számos módja van:

  • közzététel egy blogban és a közösségi hálózatokon;

  • használja ólommágnesként — nyissa meg a hozzáférést egy ellenőrző listával rendelkező PDF fájlhoz, miután feliratkozott a hírlevélre.

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  Előfizetési ellenőrzőlista: mi – +1 előfizető az adatbázisba, a felhasználó-hasznos tartalom

  Cikk a Zen számára a Longrid alapján

  A blogokban hasznos cikkek gyakran terjedelmesek — különösen azok, amelyek a témát a lehető legrészletesebben feltárják. Az ilyen anyagok újrahasznosíthatók, kompaktabbá tehetők, a Yandexben pedig közzétehetők.Zen. Így lesz képes elérni egy új közönség, ha a webhely algoritmusok, mint a cikk — akkor képes lesz arra, hogy egy tisztességes lefedettség.

  Annak érdekében, hogy egy cikk “belépjen” a Zen-be, a maximális hangerőnek 3500-5000 karakter között kell lennie.

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  Videoklip a cikkhez

  A jól előkészített, strukturált cikkek alapján kis videókat készíthet. Ez különösen igaz az útmutatók és utasítások formátumára — a videóban egyértelműen megmutathatja a lépésről-lépésre történő beállítási folyamatot, megmutathatja a fő chipeket és az élet hackeket.

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  Például van egy útmutató a Yandex használatához. Piac

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  Ennek alapján készítettünk egy videót egy YouTube-csatornára

  Egyébként ez a módszer az ellenkező irányba is működik. Ha már van olyan rögzített és közzétett videója, amely jó választ kapott a közönségtől, akkor ennek alapján írhat egy cikket. Ahhoz, hogy egy ilyen cikk érdekes legyen olvasni nem csak egy új közönség számára, hanem azok számára is, akik már megnézték a videót, bővítsék ki, majd új információkat adjanak hozzá. Például, ha a videó 10 gyakori hibáról tartalmaz információkat a célzott hirdetések beállításakor, akkor mondja el nekünk a cikk 15-ét.

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  A videó alapján készítettünk egy blog cikket és egy rövid publikációt a Zen-ben

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  Ennek eredményeként-ugyanaz a tartalom egyszerre három webhelyen működik

  4. Tartalom újrafelhasználása

  A tartalom újracsomagolási technikáinak utolsó blokkja egy átméretezés (a hangerő megváltoztatása különböző forrásokhoz). A különböző kötetek és formátumok tartalmát, attól függően, hogy milyen forrásból teszik közzé, másképp fogják érzékelni. Ezért érdemes az egyes használt egységek méretével dolgozni: méretezni, bővíteni, vagy fordítva-csökkenteni és több részre vágni.

  Több cikk fehér könyve

  A “fehér könyv” egy mini-könyv, amely egy adott problémára vagy kérdésre vonatkozik. Egy ilyen könyv formájában egy cikksorozatot csomagolhat egy adott témára, például egy cikksorozatot a webhely keresőmotor-optimalizálásáról. Ehhez csak össze kell állítania az összes cikket, logikai sorrendbe kell rendeznie őket, minden cikket külön fejezetbe kell hoznia, szerkesztenie kell, eltávolítva a felesleges információkat. 

  Переупаковка контента: как выжать максимум из каждой статьи, поста и видео

  Példa egy ilyen könyv létrehozására a közös szerzőségben

  A kész könyv lehet használni, mint egy ólom mágnes, vagy adott a felhasználóknak, ha feliratkozik a hírlevélre.

  Mini-tanfolyam cikksorozat alapján

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában