More

  A PPC hirdetési trendjei és előrejelzései 2021-re

  2020 a végéhez közeledik, ami azt jelenti, hogy ideje számvetést készíteni és a jövőbe tekinteni. Ebben a cikkben a kilépő év kontextus szerinti reklámozásának legjelentősebb új termékeiről fogok beszélni, és megosztom véleményemet arról, hogy mire számítsunk és mire készüljünk 2021-ben.

  Fontos hír 2020-ra

  Annak ellenére, hogy 2020-ban nem voltak nagy jelentőségű változások, például az aukciós modell változása, az újítások jelentős hatással voltak a kampányok hatékonyságára és a PPC-szakemberek munkájára. A változások összhangban vannak a legújabb trendekkel: a teljes automatizálás, a hirdetők kampányainak csökkentett ellenőrzése, a hirdetési rendszerek szigorúbb ellenőrzése.

  Új elemek Yandex.Direct

  Változások a webhelyek blokkolásának szabályaiban a YAN-ban Az év elején a Direct sok szakembert felidegesített azzal a hírrel, hogy most nem lehet betiltani a hirdetésmegjelenítéseket a Yandex webhelyeken és a Yandex Advertising Network turbóoldalain. Mit jelent ez a végső hirdető számára: ha nagy a nem konvertálható forgalom a Yandex.Zen vagy a Yandex.Games oldaláról, akkor először el kell fogadnia ezt, majd az egész kampányt úgy kell kezelnie, hogy az ezeken a webhelyeken felmerülő költségeket beleférje a költségvetésébe. Ezeknek a webhelyeknek (például a game.yandex.ru) hozzáadása a tiltott webhelyek listájához nincs hatással.

  PPC trendek és előrejelzések 2021-re

  Ezért a költségvetés nagy részét sok projektben a Yandex webhelyeken történő kattintásokra fordítják, amelyek sajnos korántsem mindig hatékonyak.

  PPC trendek és előrejelzések 2021-re

  A Yandex által automatikusan kiválasztott kérések a kereséshez való megjelenítéshez

  Korábban sok szakértő panaszkodott a “További releváns kifejezések” beállítás hatástalansága miatt. A panaszok fő oka a helyszín nevében feltüntetett relevancia hiánya. Egy bizonyos ponton a Yandex úgy döntött, hogy kikapcsolja a DRF-t (további releváns kifejezések), amelyet a piac optimista módon érzékelt.

  Az öröm azonban gyorsan utat engedett a felháborodásnak. Az a tény, hogy a DRF-beállítást teljesen ki lehetett kapcsolni, majd a megjelenítések szinte csak a kiválasztott kulcsszavak szerint mentek. Miután a DRF eltűnt a kezelőfelületről, a hirdetők elkezdték észrevenni, hogy a szinonimák – a Yandex által automatikusan kiválasztott keresési lekérdezések – száma és kattintásai nőttek.

  Ugyanakkor elvileg lehetetlen kikapcsolni a szinonimákat a kampány beállításának szakaszában. Most a „szinonimák” szót a beállításokban felváltotta a „szemantikai egyezés” kifejezés, mivel a rendszer által kiválasztott kifejezések néha meglehetősen távol álltak az eredetitől.

  Itt vannak azok a szinonimák, amelyeket az algoritmusok felvehetnek:

  • vállalkozás = vállalkozó;
  • vétel = ár;
  • elemzés = elemzés stb.

  Ez a változás azt jelentette, hogy a hirdetőknek még több időt kellett eltölteniük a keresési lekérdezés jelentésének elemzésével, hogy elkerüljék költségvetésük pazarlását.

  Ellenőrzetlen megjelenítési pozíciók

  A legszembetűnőbb példa egy hirdetés megjelenítése a keresési javaslatokban. Ekkor a felhasználó még nem is fogalmazta meg teljesen a kérést, de már felajánlják neki, hogy kattintson a hirdetésre.

  PPC trendek és előrejelzések 2021-re

  Ez nem jelent problémát, ha a hirdető elemezni tudja a sor teljesítményét, és szükség esetén letilthatja a megjelenítéseket. Sajnos erről a Yandex.Direct statisztikák nem rendelkeznek.

  Az egyetlen módszer a forgalom mennyiségének kezelésére. A keresési javaslatok valószínűleg tartalmazzák az első pozícióból származó hirdetést egy speciális elhelyezésben, ezért, ha nem akarja, hogy ott helyezzen el, akkor csökkentheti a forgalmi mennyiségre vonatkozó ajánlatát, például 85-re.

  Ebben az esetben automatizálhatja az ajánlatok kezelését ajánlattevők segítségével, például az eLama alkalmazásban. De megint a kamatlábak kezelésének a statisztikákból és a kapott adatokból kell származnia, és nem azért, mert “úgy tűnik”, és nincsenek adatok elemzésre.

  Változások a stratégiákban

  Még tavaly a Yandex.Direct elveszítette az ajánlatok teljes kézi kezelésének lehetőségét. Most még egy manuális stratégia is működik beépített optimalizálással. Az algoritmus felfelé vagy lefelé változtathatja a hirdető ajánlatát, az adott aukció hatékonyságának értékelésétől függően.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan lehet nyomon követni a kampányokat az ünnepek alatt: értesítések a segítségért - Elama

  2020-ban a Yandex.Direct csapata tesztelte és bevezette az összes felhasználó számára a konverziókért történő fizetési lehetőséget.

  PPC trendek és előrejelzések 2021-re

  A pénzt csak akkor terhelik le a számláról, ha a webhely látogatója végrehajtotta az automatikus stratégia beállításokban megadott célműveletet. Úgy tűnik, mire lehet gondolni? Sürgősen át kell állnunk a konverziók fizetésére: ha nincs konverzió, akkor ingyenes forgalmat kapunk; ha vannak konverziók, akkor csak azokért fizetünk.

  Ebben a stratégiában azonban nincs varázslat. Ez jól működik, és segít optimalizálni a konverziónkénti költséget a jól teljesítő kampányok esetében. De azok a kampányok, amelyek gyakorlatilag nem eredményeznek konverziókat, teljesen leállnak ezzel a stratégiával, mivel az algoritmus nem fogja levonni a megjelenítéseket, ha nem keres rá pénzt. A stratégia tesztelése elengedhetetlen. Javaslom, hogy vonja be azokat a kampányokat, amelyek következetesen hetente legalább 10 (vagy jobb 20) konverziót eredményeznek.

  OLVASS TOVÁBB:  Natasha, mindent teszteltünk: hogy mémek legyünk-e vagy sem a hirdetésekben

  Új Google Ads

  A hirdetési anyagokra vonatkozó követelmények változása

  A Google Ads szigorítja a hirdetőkre és a hirdetési anyagokra vonatkozó követelményeket, különös tekintettel a hirdetésekben szereplő kattintási csalikra. Tehát 2021 januárjától meg kell adni egy termékkel vagy céggel kapcsolatos információkat a hirdetésekben. Ezeknek a változtatásoknak átláthatóbbá kell tenniük a hirdetést, csökkenteniük kell a gátlástalan hirdetők számát, akik félrevezetik a felhasználókat.

  Teljesen automatizált kampányok tesztelése

  A Google továbbra is szisztematikusan vezeti be az automatizálást a reklámkampányokkal végzett munka minden szakaszában. Egy új, teljesen automatikus kampánytípus, a Performance Max már lezárt tesztelés alatt áll. Feltételezzük, hogy a hirdetőnek csak a hirdetés célját kell megadnia, és opciókat kell hozzáadnia a hirdetések elemeihez, a többit az algoritmus végzi el érte.

  A fő különbség az intelligens vizuális kampányoktól az, hogy a Performance Max kreatívokat számos elérhető platformon jelenítik meg: a Keresési, a Display Hálózaton, a Gmailen, a YouTube-on és a Discover hírcsatornán. Ez a típusú kampány a lehető legközelebb visz minket a dédelgetett “Pénz” gombhoz, amikor a szakembertől csak a számla költségvetésének feltöltése szükséges. De még korai erről beszélni.

  Változások a keresési kifejezések jelentésben

  Néhány hónappal ezelőtt nagyon fontos változás történt a Google Ads szolgáltatásban, amely minden olyan hirdetőt érintett, amely csatlakozott a keresési hirdetésekhez. A keresési lekérdezésekről van szó – sokkal kevesebb adat van benne. Ez közvetlenül befolyásolja a kampányok hatékonyságát, mivel a reklámoptimalizálás nem megfelelő, irreleváns lekérdezések felkutatásában és új negatív kulcsszavak hozzáadásában áll. A Google abbahagyta az alacsony frekvenciájú lekérdezések megjelenítését, még akkor is, ha kattintások történtek rájuk. Kiderült, hogy most nem tudjuk, mire költsük a költségvetés egy részét (néha ez a rész eléri az 50% -ot).

  Ez kibővíti az egyező típusokat. A pontos egyezés már nem pontos, és a kifejezésegyezés elveszítette értelmét, mivel a rendszer “közeli variánsokat” választ. Az egyik megoldás a lehető legrészletesebb szemantika kidolgozása a kampány előkészítésének szakaszában.

  Yandex.Metrica és a Google Analytics

  Yandex.Metrica

  2020-ban a rendszer nagyon örült az új termékeknek.

  Megjelentek a költségek közvetlen importálása a Google Ads szolgáltatásból és a költségadatok más hirdetési rendszerekből történő továbbítására szolgáló csatlakozók.

  PPC trendek és előrejelzések 2021-re

  Ennek az újításnak köszönhetően a Metrica mostantól összehasonlíthatja a különböző csatornák teljesítményét a különböző mutatókon, beleértve az átalakítás költségét, a bevételt és a jövedelmezőséget. Ez valóban áttörés.

  OLVASS TOVÁBB:  Újracélzás a Yandex.Direct-ben: az alapoktól a teljesítményelemzésig

  A következő lépés a CRM rendszerek csatlakozója. Ez lehetővé teszi, hogy továbbítsa a tranzakciós adatokat a Metricának, összekapcsolja őket a látogatásokkal, és teljes képet kap egy eszközön belül. Noha ez nem így van, van értelme további külső eszközöket használni, mint például a monitoring és más eLama termékek.

  A célok kitűzésének folyamata is javult. Még most is létrehozhat egy célt és eseményt az űrlap nyomon követésére a webhelyen programozó nélkül – ez nagyon kényelmes. Bár nem nüanszok nélkül (az űrlap az adatok küldésének ellenőrzésével helytelenül működhet), de ennek ellenére.

  Vannak speciális célpontok is, amelyek akkor aktiválódnak, amikor rákattint a telefonszámra és az e-mailre a webhelyen. Nem helyettesítik a híváskövetést, de hasznosak lesznek azoknak a kisvállalatoknak, amelyek nem hajlandók fizetni a hamisított számok megadásáért járó további szolgáltatásokért.

  PPC trendek és előrejelzések 2021-re

  A Google Analytics

  Globálisabb változások vannak a Google Analytics szolgáltatásban: megjelent a Google Analytics 4 – egy új típusú erőforrás. Munkája eseményeken alapul, nem munkamenetek és oldalak helyett, mint korábban.

  PPC trendek és előrejelzések 2021-re

  Javaslom az új GA4 telepítését és telepítését az oldalon, hogy a számláló elkezdjen adatokat gyűjteni, és megszokja. Nem kell törölnie a korábbi Universal Analytics számlálót, ez továbbra is párhuzamosan fog működni az új számlálóval.

  Mi várható 2021-től

  Minden változás így vagy úgy vezet a kontextus szerinti reklámozás teljes automatizálásához. A rendszerek már régóta utaltak arra, hogy a felhasználók nem nagyon tudnak kampányokat felállítani, ezért itt az ideje algoritmusokra bízni a munkát. Fokozatos áttérésre számíthatunk a közönség és az automatikus célzás felé. Már most a kulcsszavak döntően meghatározzák a célközönség témáját és szegmenseit, majd matematikai modelleket kapcsolnak össze, amelyeknek minden aukcióban meg kell találniuk a “hirdetési kreatív – felhasználó” legjobb kombinációját.

  A közeljövőben az ember robotasszisztenssé válik, legalábbis a kontextuális reklám világában. De ez nem azt jelenti, hogy minden tökéletesen működik egy hirdető és egy szakember részvétele nélkül. A személy minden előkészítéssel vagy előzetes kattintással rendelkezni fog: a termék, a célközönség és a versenytársak elemzése; céloldalak előkészítése és webanalitika beállítása; az ólomgenerálás összes módszerének követésének helyes konfigurálása és az optimalizálási célok kiválasztása. Nincs olyan mesterséges intelligencia, amely elvégezné az összes munkát helyettünk. Végül rajtunk múlik, hogy egy adott eszköz mennyire hatékonyan működik, hipotéziseket fogalmazzunk meg és kísérleteket futtassunk. Biztosan nem maradunk munka nélkül. Meg kell tanulnod barátkozni az automatikus stratégiákkal, helyesen tanítanod kell őket és el kell kezdened bízni bennük.

  OLVASS TOVÁBB:  Újracélzás a Yandex.Direct-ben: az alapoktól a teljesítményelemzésig

  Ha a legígéretesebb csatornákról és forgalmi forrásokról beszélünk, akkor ezen a fronton gyakorlatilag nincs változás. A keresési hirdetések továbbra is első számúak a hirdetők számára, még forró aukcióval is. A hálózatokban történő reklámozás egyre inkább ismeretterjesztő és médiatermékké válik; ennek ellenére a YAN és a KMS jövedelmezősége elégedett lehet Önnel. Mindkét hirdetési rendszer fejleszti a videohirdetési képességeket. Eddig a Google előnye a hatalmas potenciális YouTube-nal rendelkezik, amelyet az orosz Google Ads-felhasználók még nem teszteltek teljes mértékben.

  2021 tele lesz a hirdetési rendszerek váratlan újításával. Feltétlenül kövesse a híreket az eLama segítségével.

  Sikeres hirdetési kampányokat és boldog új évet kívánok!

  Friss cikkek

  Fontos a héten: a WhatsApp botrány, valamint a Telegram és a Signal példátlan növekedése

  Levegőben van az idei első Likney-összefoglaló, amely a legfontosabb friss és intelligens anyagokat tartalmazza. Sok érdekes és váratlan esemény történt ezen a héten. Tehát...

  A Telegram a második legtöbbet letöltött alkalmazás lett az amerikai alkalmazások között

  Rekord növekedést mutatott a felhasználókban szerte a világon. Pavel Durov Telegram csatornáján elmondta: januárban a messenger aktív felhasználóinak száma meghaladta az 500 milliót....

  Növeljük a hirdetések hatékonyságát a Google Ads szolgáltatásban: az elemzéstől az automatizálásig

  Január 14-én tartották a "A reklámozás hatékonyságának javítása a Google Ads szolgáltatásban: az elemzéstől az automatizálásig" webináriumot. A webes szemináriumot Nikita Kravchenko, a...

  A Rumble videóplatform 6 milliárd dollár ellen bepereli a Google-t

  A keresőmotort azzal vádolják, hogy manipulálta a keresési eredményeket a YouTube javára. Amint arról a Bloomberg beszámolt, múlt hétfőn a Rumble videót tároló...

  A tárgyak internete – Új Geekegyetemi Kar

  Beszélünk az IoT-szakemberek fejlesztéséről és keresletéről 2024. január 14. perc94https: //d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2508/og_image/f6e71927836e2411e43cdbc8d2e3604d.png A dolgok internete vagy IoT az informatika egyik legvonzóbb területe a digitális...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában