More

  A PHP fejlesztő útja

  Mit kell tanulnia egy kezdő PHP fejlesztőnek, milyen sorrendben? Ismerje meg a lépésről-lépésre tervet a PHP tanár Ilya Zobenko augusztus 16, 20214 минуты84https://d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2699/og_image/447b43bee9f5983d022314ac20ea82eb.png

  Az informatikai területen számos eszköz létezik a programozó munkájának egyszerűsítésére, hatékonyabbá tételére, a végtermék pedig termelékenyebb. A PHP elsajátításának kezdetén nehéz navigálni, hogy melyik irányba kell mozogni, és mely technológiákat kell először tanulmányozni. Ilyen helyzetekben az irányító térképek (úttérképek) jönnek a mentésre — vizuális szekvenciák, amelyek válaszolnak a “mit tanuljunk tovább?”. Ebben a cikkben elemezzük, hogy mit kell befektetnie az idejét, hogy népszerű PHP Backend fejlesztővé váljon.

  PHP és Git alapjai

  A programozási nyelv tanulása csak a kezdet. De még itt is fontos a megfelelő Első lépések megtétele. Amikor a PHP-be merül, ne próbálja meg egyszerre megérteni az összes eszközt. Összpontosítson arra, hogy mit kell használni az idő 90% – ában, és győződjön meg róla, hogy megszilárdítja tudását a gyakorlattal.

  A PHP megismerése után figyelni kell a Git-re. Ezzel az eszközzel minden nap dolgoznia kell, függetlenül a programozási nyelvtől. A Git mind a csapatmunka eszköze, mind pedig a munka közbenső eredményének megmentésének módja. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy miért van rá szükség, és hogyan kell használni, olvassa el a GIT-ről szóló cikkünket.

  Путь PHP-разработчика

  Zeneszerző és adatbázisok

  A kész könyvtárak használata kiváló megoldás a legtöbb esetben. Különösen, ha kiérdemelték a közösség bizalmát. Ahhoz, hogy ezt hatékonyan, akkor feltétlenül tanulmányozza Composer-egy csomagkezelő, amely egyszerűsíti a kapcsolatot, illetve frissítése külső alkatrészek.

  Путь PHP-разработчика

  Eljutottunk az adatbázisokhoz. Olyan sok megoldás van a piacon, hogy nehéz felsorolni őket anélkül, hogy hiányozna egyetlen. Vannak azonban egyértelmű vezetők, akikre azt tanácsolom, hogy összpontosítson. A relációs adatbázisok területén-PostgresSQL, a NoSQL-MongoDB területén. Az OEM lehetővé teszi, hogy megértse, hogyan történik az adatbázissal való interakció a PHP-ből, a különböző ORM-ok pedig növelik az interakció hatékonyságát és biztonságát.

  A munkafolyamat optimalizálása

  A sebesség a programozó egyik döntő tényezője. A hibakeresés sebessége közvetlen hatással van rá. Két megoldás van, amelyek kiküszöbölik a gondoskodás szükségességét echo és var_dump kód szerint, de azt javaslom, hogy maradjon a leggyakoribb-xDebug. Nem nehéz csatlakoztatni és konfigurálni, de mindig előnyökkel jár.

  OLVASS TOVÁBB:  "A tudás és a tapasztalat ötvözése profivá tesz"

  Путь PHP-разработчика

  De a kód minősége és stílusa szubjektív dolognak tűnhet, de a csapatmunka sehol sincs nélkülük. A PSR-12 szabvány leírja a kód tervezésére vonatkozó ajánlásokat. Nem csak ezek léteznek, de határozottan a leggyakoribbak. A megfigyelésük segít a Kódokbanniffer. A zsoltár, a Phan vagy a PHPStan linters segítségével fejlesztheti a tiszta kód írásának szokását. Nem kell mindent megtanulnia — hagyja abba, amit a legjobban szeret. Az én esetemben ez Zsoltár.

  Mi a helyzet a html-vel?

  A teljes stack PHP fejlesztők egyre kevésbé gyakoriak. A munka frontjai már régóta megosztottak, a PHP pedig tiszteletreméltó helyet foglal el a backendben. Ezért számunkra a HTML tanulás nem szükségszerű, hanem csak optimalizálás. De ami igazán fontos, hogy megértsük, hogyan lehet interakciót építeni a frontend részével. Ezen a területen fontos, hogy ismerjük a REST és a JSON API alapelveit. A böngésző helyébe Postman — egy nagy API hibakeresési eszköz. Az a szokás, hogy az interfészeket OpenAPI vagy Blueprint segítségével dokumentálják, megóvja Önt a kollégák állandó kérdéseitől, és +10-et ad a karma-nak.

  OLVASS TOVÁBB:  A Cloud Data Engineer Kar megnyitása a GeekBrains-nál

  Путь PHP-разработчика

  A projekt munkájának felgyorsítása

  A projekt magas válaszadási aránya nemcsak a szervereknek, hanem a kiváló minőségű kódnak is köszönhető. Néha növelni kell, elegendő csökkenteni az adatbázishoz való hozzáférések számát, vagy emlékezni a nehéz számítások eredményére. A gyorsítótárazási mechanizmusok segíthetnek ebben. A PSR-6 és PSR-16 szabványokban interfészeket talál a szervezéshez. Válassza ki a végső gyorsítótárazási mechanizmust a projekttől függően.

  Путь PHP-разработчика

  Egy másik gyakori módszer a projekt felgyorsítására a háttérben történő feldolgozás végrehajtása. A megoldásoknak két kategóriája van: feladatütemezők ( Crontab) – ezek hasznosak lesznek postai küldemények végrehajtásában, tarifák újraszámításában és egyéb rendszeres feladatok elvégzésében. A message brokers lehetővé teszi, hogy nehéz műveleteket végezzen a háttérben, és figyelemmel kísérje azok végrehajtását anélkül, hogy lelassítaná a felhasználó válaszát.

  OLVASS TOVÁBB:  A Sysadmin-tól a DevOps menedzserig: a GeekBrains diákok történetei

  Tesztelés és keretek

  Nem minden csapat ír teszteket a kódra. Ezt a döntést számos tényező alapján lehet meghozni. De a kód tesztelésének megértése vitathatatlanul fontos. A PHPUnit gyakorlat segít megismerni ezen a területen. Ha más megközelítéseket szeretne kipróbálni, figyeljen a Codeceptionre.

  Путь PHP-разработчика

  Amikor sok eszközt tanulmányoztak, itt az ideje, hogy összekapcsolják őket egy koherens, koherens rendszerbe. Annak érdekében, hogy ne feltalálja a kereket, figyeljen az egyik népszerű keret tanulmányozására. Bennük megtalálja a legjobb modern gyakorlatokat, valamint megszokja a kiváló minőségű építészetet. Azt javaslom, hogy válasszon a két legnépszerűbb lehetőség közül: 

  • A Symfony szigorú és igényes, leggyakrabban nagy terhelésű alkalmazásokban használják.

  • Laravel ma a leggyakoribb és legnépszerűbb.

  Nyomon követés és profilalkotás

  A projekt elindításakor fontos figyelemmel kísérni annak “egészségét”. A szerverek megbirkóznak? Van DDoS támadás? Van valami hiba, ami leesik? Monitoring egy egyszerű, hasznos eszköz, amely megadja a választ ezekre a kérdésekre. Kezdje a naplózással. A PSR-3 szabvány leírja a felületet, a Monolog pedig megmenti Önt attól, hogy saját naplózási szolgáltatást írjon. Sentry segít dolgozni hibák, Grafana épít gyönyörű grafikonok, Graylog vagy jávorszarvas egyszerűsíti log keresés, incidens vizsgálat.

  Путь PHP-разработчика

  Vannak azonban olyan esetek, amelyeket egyszerű ellenőrzéssel nem lehet megoldani. Például, ha az alkalmazás abnormálisan lassú bizonyos területeken. Az ilyen eseményeket a leghatékonyabban profilalkotó eszközök segítségével oldják meg. Nem fogja használni őket olyan gyakran, de fontos megjegyezni a rendelkezésre állásukat.

  Természetesen a PHP világ nem korlátozódik a felsorolt eszközökre, majd elsajátításuk után még sokat kell tanulni. De ne feledje: az elején az utazás, meg kell összpontosítani a legfontosabb, leggyakoribb dolog, hogy meg fog felelni a 80-90% – a csapat. Az összes felsorolt programot és megközelítést ennek a kritériumnak megfelelően választottuk ki. Mentse el az ütemtervet, majd ellenőrizze azt az oktatási kalandban. És tőlünk: siker a tanulásban és a karrierépítésben. Remek döntést hoztál!

  OLVASS TOVÁBB:  C # Fejlesztés - Új Geekegyetemi Kar

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában