More

  A negatív kulcsszavak univerzális listája a Yandex.Direct webhelyhez

  A negatív kulcsszavak univerzális listája a Yandex.Direct webhelyhez

  Ilkhom
  Chakkanbaev, SeoPulses internetes marketingszakértő Ebben a cikkben Ilkhom Chakkanbaev internetes marketingszakember megosztja a negatív kifejezések tipikus listájának verzióját, és a szemantika kiválasztásakor e megközelítés előnyeiről és hátrányairól fog beszélni.

  A szemantika kiválasztása a kontextuális reklám felállításának fontos állomása. Sok időbe és erőfeszítésbe kerül a megfelelő kulcsszó-kifejezések megtalálása és a lényegtelenek kiszűrése. A szokásos kizáró kulcsszólisták segítenek a PPC hirdetőknek felgyorsítani ezt a folyamatot. Ebben a cikkben az előre elkészített listák előnyeivel és hátrányaival foglalkozunk, megosztunk egyet, és megmutatjuk, hogyan adhat hozzá kizáró kulcsszavakat a kampányokhoz. De először egy kis elmélet.

  Mi a kizáró és a kizáró kulcsszó

  A kontextus szerinti hirdetések azokra a lekérdezésekre jelennek meg, amelyek tartalmazzák a kulcsmondatait. A kizáró kulcsszavak segíthetnek kizárni a megjelenítéseket az Ön számára nem megfelelő lekérdezések esetén.

  A negatív kifejezések egy olyan kifejezés, amelyhez nem kíván hirdetéseket megjeleníteni. Ezeket kampány- és hirdetéscsoport-szinten adják hozzá, és figyelembe veszik a szóalakokat és a leállító szavakat (szolgáltatási részek, elöljárók, közbevetések stb.). Ha csak néhány szót kizárnak a kizáró kulcsszóból, a hirdetés akkor is megjelenik.

  A negatív kulcsszavak univerzális listája a Yandex.Direct webhelyhez

  Ha nem ad hozzá kizáró kulcsszavakat, akkor kampányaiban:

  • A CTR csökkenni fog, mert sok irreleváns megjelenés lesz azoknak a felhasználóknak, akiket nem érdekel a hirdetése.
  • A költségvetés kárba veszik. Ha a felhasználó rákattint a hirdetésre, akkor valószínűleg elhagyja a webhelyet, mivel nem találja meg azt, amit keresett.

  A negatív kulcsszavakat többféleképpen választhatja ki: saját tapasztalatai alapján jelentést készít a Metrica keresési lekérdezéseiről, a Wordstat használatával stb.

  OLVASS TOVÁBB:  Jelentés létrehozása a Google Data Studio szolgáltatásban az eLama segítségével: második rész

  De vannak kész listák is – olyan szavak, amelyeket a szakértők legtöbbször kizárnak. A tipikus listák összeállítására nincsenek szabályok: általában a fizetett forgalmi szakemberek elkészítik azokat maguknak, majd megosztják másokkal. Vessünk egy pillantást az ilyen listák előnyeire és hátrányaira, és beszéljünk olyan helyzetekről is, ahol jól jöhetnek.

  A szokásos kizáró kulcsszavak listájáról

  Kész listák használhatók:

  • Kulcsmondatok kiválasztásakor irreleváns kulcsszavak kiszűrésére. Ez időt takarít meg a reklámkampányok előkészítésekor.
  • További negatív kulcsszavakként a hirdetési kampányok létrehozásakor.

  Megosztjuk Önnel a negatív kulcsszavak kész listáját. Használatához másolja a listát, és válassza ki a kívánt szűrőt.

  Miért nem mindig működnek a szokásos kizáró kulcsszólisták?

  Érvek ellene

  • Azt, hogy a negatív kulcsszó megfelelő-e az Ön esetében, meg kell határoznia a felhalmozott statisztikák vagy munkatapasztalatok alapján. Ezért kész listákkal kizárhatja a releváns lekérdezéseket, vagy kihagyhatja azokat a szavakat, amelyeket feltétlenül el kell távolítani.
  • Nagyon kevés olyan egyetemes szó van, amelynek mindig mínusznak kell lennie. Ezért különböző listáknak kell lenniük a különböző témákhoz.
  • Az operátorokat nem mindig használják helyesen az elkészített listákban. Ezért használat előtt fontos ellenőrizni a listákat.
  OLVASS TOVÁBB:  Tévhit: Hogyan működik valójában a PPC-hirdetés

  Érvek a mellett

  • Még akkor is, ha a lista releváns kulcsszavakat tartalmaz, amelyeknél elveszíti a megjelenítéseket, a kizárt irreleváns lekérdezések százalékos aránya lényegesen magasabb lesz.
  • A kész listák jelentősen leegyszerűsítik a szakemberek munkáját, és csökkentik a keresési lekérdezések elemzésének idejét.

  Negatív kulcsszavak hozzáadása a kampányhoz

  Kétféle módon adhat hozzá kizáró kulcsszavakat egy kampányhoz:

  • a Direct-en keresztül,
  • közvetlen parancsnok útján.
  OLVASS TOVÁBB:  Online áruházi reklám - áttekintés az eszközökről és platformokról

  A Direct felületen

  Válasszon ki egy kampányt a hirdetési fiókban, és kattintson a “Szerkesztés” gombra a beállításaiban.

  A negatív kulcsszavak univerzális listája a Yandex.Direct webhelyhez

  Ezután nyissa meg a Negatív kifejezések fület, adja hozzá a másolt szavakat és mentse el a módosításokat.

  A negatív kulcsszavak univerzális listája a Yandex.Direct webhelyhez

  Egyébként a gyakran használt kizáró kulcsszavak csoportosíthatók, elmenthetők a Yandex.Direct könyvtárba, és hozzáadhatók a következő hirdetési kampányokhoz.

  A közvetlen parancsnoknál

  A Direct Commander egy olyan alkalmazás, amely webes felület használata nélkül kezeli a hirdetéseket.

  Kizáró kulcsszavak hozzáadásához válasszon ki egy kampányt. Ezután a képernyő jobb oldalán írja be a kívánt listát a megfelelő fülre, és küldje el a módosításokat a szerverre.

  A negatív kulcsszavak univerzális listája a Yandex.Direct webhelyhez

  Amire fontos emlékezni

  1. A negatív kulcsszavak szokásos listája segítséget jelent a szakember számára, és nem mindenre csodaszer. Gondosan ellenőrizze azokat a szavakat, amelyekkel kizárni kívánja a megjelenítéseket.

  2. Rendszeresen frissítse listáit: egy kampány elindítása után új, nem releváns szavakat tartalmazó felhasználói lekérdezések jelenhetnek meg.

  3. A negatív kulcsszavak listájának alapos tanulmányozása megmenti a hirdetőt az átmenetek nélküli költségkeret-kattintásoktól és megjelenítésektől.

  4. Használja az operátorokat – ezek segítenek a szóalakok kizárásában, egy bizonyos sorrend rögzítésében stb. Például, ha nem szeretné megjeleníteni a “babaruházat” lekérdezés hirdetését, de nem tervezi kizárni a “nagykereskedelmi gyermekruházat” vagy “gyermekruházat” lekérdezéseket vásárolni ”, akkor negatív kifejezést írhat idézőjelbe. Ez csak egy olyan kizáró kulcsszót fog kijavítani, amelynél a hirdetések nem jelennek meg.

  Friss cikkek

  A Yandex folytatja harcát az Afisha védjegyért

  A Yandex öt új szellemi tulajdonjogi pert indított a Rambler Group ellen. Amint arról az Interfax beszámolt, január 15-én a Yandex öt új...

  Hogyan működik az Instagram ajánlási rendszer

  Az Instagram algoritmus fejlesztője, Amog Mahapatra cikket publikált, amelyben a különféle ajánlások értékéről és a közösségi hálózat ajánlási rendszerének működéséről beszélt. Az ilyen rendszerek...

  A YouTube továbbra is kísérletezik áruk értékesítésével

  A fejlesztők bejelentették egy új funkció tesztelésének megkezdését az áruk videó útján történő vásárlásához. Egy kísérleti projekt részeként a YouTube több tartalomkészítőjét is...

  A Mail.ru Group-ot és a Yandexet monopóliumellenes törvények megsértésével vádolják

  Az Internetes Szerzői Jogvédelem Egyesülete (AZAPI) ellenzi őket. Az AZAPI panaszt tett az Eurázsiai Gazdasági Bizottságnál (EGK) a Yandex és a Mail.ru Group...

  A Google megerősítette az altémák elindítását a rangsorban

  Ez segít diverzifikálni a SERP tartalmát. A Google még 2020 októberében jelentette be az altémákat a Search On rendezvényen. Danny Sullivan elmondta, hogy...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában