More

  “A karcolás után rájöttem, hogy nem akarok kilépni a programozásból»

  Polina Sedakova-a képzési projektjeiről és a végső játékról, a Pacman remake-Jéről25 február 20213 минуты9513https://d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2557/og_image/481635c3b9df7bf894c129f7828350a3.png

  Polina Sedakova 10 éves. Két hónap alatt megtanulta, hogyan kell programozni a semmiből, létrehozta saját Scratch játékát GeekSchool tanfolyamok, és nem tervezi, hogy ott megáll.

  Hogyan döntöttem úgy, hogy karcolás

  Alapvetően szeretek számítógépes játékokat játszani. Kedvenceim a Minecraft és a Roblox. Egy idő után rájöttem, hogy magam is képzeletbeli világokat akarok létrehozni — meséltem erről a szüleimnek: segítettek egy online iskola kiválasztásában. Az összes programozási kurzus közül úgy döntöttem, hogy a semmiből indulok, mert ez a nyelv a legegyszerűbb a többiekhez képest.

  Pavel Sedakov, Polina apja: “az online tanfolyamok kiválasztásakor megpróbáltam magam a gyermekem helyére helyezni. A GeekSchool-on vonzódtam a fényes dizájnhoz, a kurzusok relevanciájához, A tartalom elérhetőségéhez. A program kezdetben figyelembe veszi a hallgatók életkorát, a tanároknak sok tapasztalata van a gyermekekkel való együttműködésben, valamint az anyag bemutatásának nem szabványos megközelítése.” 

  Ez volt az első tapasztalatom a távoktatásban, azon kívül, hogy iskolába jártam — és tetszett. Ez egy nagyszerű érzés, amikor nem kell rohanni sehova, és lehet tanulni otthonról. Ugyanakkor, még akkor is, ha hiányzik egy online osztály, mindig áttekintheti: én magam többször is kihasználtam ezt a lehetőséget. Több mint házi feladatok után minden lecke (és már csak 16 közülük) dolgoztam körülbelül 15-30 percig, de a felkészülés a végső projekt hosszú időt vett igénybe-körülbelül 4 óra.  

  Amit a tanfolyam során tanultam

  A Scratch training program négy modulból áll: új nyelv tanulása, animáció tanulása, játékok készítése, végső projekt kidolgozása.

  Ha az animációhoz megtanulod használni az olyan alapvető parancsokat, mint a “go forward”, a “step back”, a “turn right” vagy a “turn left”, akkor egy teljes játékhoz összetettebb kódra van szükséged-például “ha valami, akkor” vagy “ismételje meg, amíg nem”.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan kell dolgozni az adatokkal a Mediascope-ban

  «После Scratch поняла, что не хочу бросать программирование»

  Ez egy egyszerű animáció: az ecsetet az egyik színre mutatod, a szóközt tartod — a kefe pedig ezzel a színnel kezd rajzolni

  Ezért nagyon könnyű volt animációkat készítenem, de a játékokkal kellett bütykölnöm-és több hibát is keresnem. De a nehézségek nem állítanak meg!

  «После Scratch поняла, что не хочу бросать программирование»

  Ez az én hősöm, aki belép az emberek világába. És úgy tűnik, nem nagyon tetszik neki…

  Különösen tetszett a chatbot programozása: animációt, mini-játékokat adhat hozzá — majd majdnem úgy fog működni, mint a mesterséges intelligencia. Tehát az egyik feladat részeként létrehoztunk egy kvízt-egy repülő szendvicset, amely teszteli a matematika tudását.

  OLVASS TOVÁBB:  A GeekBrains első online érettségi: AI Kar

  «После Scratch поняла, что не хочу бросать программирование»

  Ez a chatbot teszteli a matematikai ismeretek

  Aztán egy sor minden sprite (karakter) választottam egy idegen, és egy másik chatbot: ez segít megtanulni néhány szót angolul — te, mellesleg, is játszani vele.

  «После Scratch поняла, что не хочу бросать программирование»

  Ez a bot meghívja Önt egy diszkóba, és megtanít egy kicsit angolul

  Hogyan készítettem el a végső projektet 

  Már mondtam, hogy a végső projekt volt a leghosszabb és legnehezebb feladat. Először is nehéz volt egy ötletre összpontosítani: először egy chatbot vagy egy játék létrehozására gondoltam, amelyben egy autó legyőzi az akadályokat, majd megszületett az ötlet Pacmannal.

  «После Scratch поняла, что не хочу бросать программирование»

  A nagy és szörnyű Pacman

  Egy hétvégén a szüleimmel megnéztük a “Pixels” filmet, és különösen emlékszem arra a jelenetre, amelyben a karakterek színes autókban harcoltak Pacmannal. Néhány nappal később megtudtam a legendás arcade videojátékot (Pacman-t 1980-ban találták fel!) és úgy döntött, hogy érettségi projektként a nulláról indul.

  «После Scratch поняла, что не хочу бросать программирование»

  Keret X / f ” pixelekből»

  A játék újrateremtése a semmiből nem volt könnyű feladat: a folyamat során folyamatosan új hibákat találtam. Például a Pacman valamilyen oknál fogva folyamatosan áthaladt a falakon, halhatatlan maradt, annak ellenére, hogy egy szellemmel ütközött-ezeket a hibákat hosszú ideig, tartósan kijavítottam, végül pedig mindent kidolgoztam!

  OLVASS TOVÁBB:  Kérdések az adatszakértők karrierjéről: mérnökök, elemzők,Fejlesztők-Mediascope answers

  «После Scratch поняла, что не хочу бросать программирование»

  A Pacman és az eredeti verzióm közötti fő különbség az, hogy a sárga “roundels” helyett gyümölcsöket, édességeket eszik, a játékkártyám pedig egy kicsit kisebb. Egy ilyen érettségi projekt létrehozásához négy óra és két oldalnyi programkódra volt szükségem. Néhány képletet megismételtek, de még mindig fontos volt, hogy tartsa a figyelmet-különben Pacman végtelen játék lenne, amelyben abszolút minden lehetséges 🙂

  Mit akarok csinálni a következő

  A semmiből rájöttem, hogy nem akartam feladni a programozást — már egy Python tanfolyamon vagyok. 10 év után nem egy nagyvállalat adatelemzőjeként vagy adattudósaként látom magam, hanem olyan játékok fejlesztőjeként, amelyek bekerülnek a Google Play és az AppStore csúcsaiba-ha még mindig túlélik (ha-ha-ha!). Szeretem az új világok létrehozásának folyamatát, az ötletek kidolgozását – nagyon jó és izgalmas!

  Miért kellene egy karcolás tanfolyam?

  • A Scratch egy érdekes és egyszerű nyelv, amit néhány hónap alatt megtanulhatsz. A legfontosabb dolog az, hogy teljesítsd az összes feladatot, ne késleltesd őket!
  • Sok különböző sprite, háttérrel, zene a Scratch platform-egy igazi repülés a kreativitás!
  • Ülsz a számítógépnél, és senki nem esküszik rád, mert megcsinálod a házidat, és valami újat tanulsz. 🙂

  Szeretne megtudni más GeekSchool diplomások? Itt vannak a történeteik:

  • “Én ihlette, hogy hozzon létre játékokat a történelem a XX században.”Nikita Alexandrov-arról, hogyan talált egy jövőbeli szakmát, feltalálta saját játékvilágát, és létrehozott egy 3D-s lövöldözős játékot a GeekSchool tanfolyamokon.
  • “Készítettem egy lövész prototípusát többjátékos és nukleáris robbanásokkal.”Alexey Kozlov – az első játékáról a Unity-ről, a fejlesztési csapat összegyűjtéséről és a jövőbeli projektekről.

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában