More

  A jövő hivatása: VR / AR fejlesztő

  Az egység virtuális és kiterjesztett valóság fejlesztői karának megnyitása 2020. december 7. 3 perc1129https: //d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2469/og_image/957c4dc2e2bc53e9fadaa673d224d31d.png

  A VR / AR fejlesztésének területe gyorsan fejlődik: 2019-re a VR / AR startupokba történő beruházások összege 5,4 milliárd dollár volt. Oroszországban a piac is növekszik – sok vállalat már használja a VR / AR technológiákat az üzleti életben. Itt még nincs sok szakember, de már most is nagyok a kilátások és a magas fizetések.

  A VR / AR fejlesztő a technológia és a kreativitás metszéspontjában álló szakma. Virtuális és kibővített valóság alkalmazásokat hoz létre táblagépekhez, számítógépekhez, okostelefonokhoz, szemüvegekhez és VR-headsetekhez. A globális VR / AR ipar volumene 46 milliárd dollár. Ilyen szakemberekre nemcsak a videojáték-iparban, hanem az orvostudományban, az oktatásban, az iparban és az ingatlanértékesítésben is szükség van. A nagy igény miatt úgy döntöttünk, hogy VR / AR fejlesztõ karot nyitunk a GeekUniversity-nél. De először nézzük meg közelebbről a virtuális és a kibővített valóság használatát.

  Játékok

  2019 végére a Steam online áruházban több mint 1,3 millió aktív VR-headset volt. Sok új játék készül, amelyek csak VR-ben érhetők el, és a bestsellerek is átkerülnek erre a formátumra. A VR / AR fejlesztő elhelyezkedhet egy nagy stúdióban, ahol játékokat készít, vagy saját fejlesztői csapatot indíthat.

  A gyógyszer

  A startupok szerte a világon virtuális valóság technológiákat használnak, hogy segítsék az embereket a testmozgás visszaszerzésében súlyos betegségek, a látás korrigálása, valamint az Alzheimer-kór és az emlőrák elleni küzdelemben.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan keresünk tanárokat a programozó egységhez

  Oktatás

  A VR technológia segít kényelmes környezetben tanulni. Például az orvostanhallgatók a virtuális valóságot használják a belső szervek modelljeinek tanulmányozására. A virtuális túrák pedig lehetővé teszik a mozgáskorlátozottak számára, hogy új tapasztalatokat szerezzenek.

  Ipar

  A VR segítségével az ipari vállalkozások alkalmazottai biztonságosan át tudnak esni: ki tudják dolgozni a vészhelyzeteket, megtanulják a veszélyes berendezések kezelését.

  Eladó ingatlan

  A VR technológiák lehetővé teszik az ingatlanosoknak, hogy az irodából való kilépés nélkül mutassák meg a házakat és lakásokat a vásárlóknak.

  A VR / AR fejlesztője magas jövedelmet igényelhet. Oroszországban egy éves tapasztalattal rendelkező szakember havonta körülbelül 120 000 rubelt keres. Alapvető műszaki oktatás nélkül lehet VR / AR fejlesztővé válni. Az új GeekBrains karon megtanulják, hogyan kell játékokat és mobil alkalmazásokat készíteni, 14 virtuális és kibővített valóság projektet megvalósítani, és a diploma megszerzése után elhelyezkedni lehet egy nagy informatikai vállalatnál.

  OLVASS TOVÁBB:  A betegség elleni küzdelem, a fehérje hajtogatása és a gondolatok olvasása

  A jövő hivatása: VR / AR fejlesztő

  Tréning program

  A program egyaránt alkalmas kezdő, programozási tapasztalatok nélküli kezdőknek és kezdő fejlesztőknek, valamint gyakorló informatikusoknak. A tudás fokozatosan adódik: sajátítsa el az alapfogalmakat, és térjen át a fejlett eszközökre.

  Először megtanulja a C # fejlesztést, majd az objektum-orientált programozás alapelveit. Ismerkedjen meg a Unity IDE-vel, az architektúrával és az alapvető eszközökkel.

  Az Unity környezet a tanfolyam fontos építőeleme. A C # nyelvű programozás oldaláról is meg fogja nézni: sajátítsa el a fejlesztés, a renderelés és az optimalizálás alapvető mintáit és szabályait, saját eszközöket és a teljesítmény hibakeresésének módjait hozza létre.

  OLVASS TOVÁBB:  Megnyitjuk a C ++ fejlesztési karát

  A tanítás során fontos hangsúlyt kap a gyakorlat. Megtudhatja, hogyan lehet kiterjesztett valóság (AR) alkalmazásokat létrehozni a Unity-ben, hogyan lehet VR-alkalmazásokat fejleszteni mobil- és PC-platformokhoz, és hogyan kell összekapcsolni őket hardvereszközökkel. Ismerje meg a mozgásrögzítő rendszerek működését. Fedezze fel a Vuforia, az ARKit és az ARCore platformokat. Ismerje meg, hogyan lehet alkalmazásokat közzétenni az Apple-ben és a Google-ban.

  A képzés során önállóan létrehoz 14 projektet, köztük egy többjátékos VR lövöldözős játékot és RPG-t a kibővített valóságban. A tanfolyam végére megismerheti a Unity-t junior fejlesztői szinten.

  Hogyan zajlik a képzés

  A képzés webszemináriumok formájában zajlik szakértő gyakorlókkal, heti 2-3 óra. Képes lesz kérdéseket feltenni a témával kapcsolatban, és gyors visszajelzést kaphat. Tanáraink nemzetközi játékfejlesztő vállalatoknál dolgoznak és saját projekteket dolgoznak ki.

  A képzés során valós eseteket, gyakorlati feladatokat hajt végre, és saját projektjein dolgozik. Ez 14 projektet ad hozzá portfóliójához. Ennek eredményeként megkapja a szakmai átképzést igazoló oklevelet is. A munkaadó számára ez azt jelzi, hogy elsajátította a VR / AR fejlesztést és a portfólióból önállóan befejezte a projekteket.

  Mi is segítünk önéletrajzában, és megfelelő állásajánlatokra teszünk javaslatot. A diploma megszerzését követően pályázhat a virtuális és a kibővített valóság rendszerek fejlesztői pozíciójára az Unity alapján.

  Friss cikkek

  A YouTube lehetővé tette a bloggereknek, hogy kiválasszák saját URL-jüket

  De évente legfeljebb háromszor változtathatja meg. A Search Engine Land külföldi kollégái az új lehetőségről beszéltek a YouTube-csatorna beállításaiban. Mostantól a videohoszting felajánlja...

  A Yandex egy új blokkot tesztel a keresési eredmények között

  A Google-on "Az emberek is keresnek" analógia alapján készül. Olvasónk, Vitya Smertny megosztotta a pr-cy csapattal egy megfigyelést a Yandex keresési eredményeinek új...

  Fontos a héten: TOP-20 orosz ajkú YouTube blogger

  A levegőben rendszeres Likeney-emésztés folyik a legfontosabb friss és okos tartalommal. Ebben az epizódban a TOP 20 orosz ajkú YouTube bloggert fogjuk megvitatni a...

  Mítoszok a társult programok bevételeiről

  „Próbáltam linkeket beilleszteni, egy hét alatt több tucat konverziót, egyetlen akciót sem! Inkább a YAN-tól teszek fel hirdetéseket, mint korábban. Legalább lesz pénz. "...

  Mesterkurzus: hatékony reklám elindítása a Yandex Advertising Network-ben (YAN)

  Január 21-én tartották a "Master Class: Hatékony reklám elindítása a Yandex Advertising Network (YAN)" című webináriumot. A webes szemináriumot Nikita Kravchenko, a fizetett...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában