More

  A Google továbbfejlesztette a SERP fejlécgeneráló rendszert

  Felhasználói vélemények alapján.

  A Google a múlt hónapban új rendszert indított az oldalcímek létrehozására a keresési eredmények között. A felhasználói visszajelzések meghallgatása után a fejlesztők számos módosítást hajtottak végre az új rendszerben. Ennek köszönhetően a fejlécelemeket az esetek 87% – ában használják, szemben a változások előtti 80% – kal.

  A Google azt is elmagyarázta, hogy miért nem lehetséges az eredeti címcímkék használata az esetek 100% – ában. Az a tény, hogy egyes fejlécek nem pontosan írják le az oldalakat, egyes webhelyek félig üres fejlécekkel rendelkezhetnek, valahol ugyanazok. E problémák megoldásához a fejlesztők számos változtatást hajtottak végre az új rendszerben.

  A félig üres fejlécek problémája leggyakrabban akkor fordul elő, amikor a nagy webhelyek sablonokat használnak oldalcímek létrehozásához. A sablon általában tartalmazza az oldal összefoglalását, valamint a webhely nevét, gyakran nincs összefoglaló. Az eredmény a következő fejlécek:

  / webhely neve

  A Google algoritmus félig üres fejléceket észlel, a fejléc elemében lévő információk megtekintésével vagy az oldalon található szöveg alapján kiegészíti a fejlécet a következő űrlapra:

  Termék neve / weboldal neve

  Az elavult fejlécek gyakran előfordulnak olyan sablonokkal, amelyeket évente megismételnek. Például a pályázók felvételére szolgáló oldalak könnyen kiderülhetnek, hogy a tavalyi cím:

  OLVASS TOVÁBB:  A Yandex folytatja harcát az Afisha védjegyért
  OLVASS TOVÁBB:  A Yandex egy teljes blokkot fog készíteni a Market termékeivel a keresési eredmények között

  / felvételi szabályok A pályázók számára 2020

  A rendszer ezt észleli, majd a fejlécben lévő dátumot a megfelelőre korrigálja:

  / felvételi szabályok A pályázók számára 2021

  Előfordulhat, hogy a cím nem tartalmazza az oldal pontos leírását. Néha tartalmazhat olyan elemeket, amelyek nem szerepelnek a webhelyen, mert a cím statikus, az oldalak dinamikusak. A rendszer elemzi az oldalt a címleírásban szereplő elemek jelenlétére, csak azokat az elemeket hagyja, amelyek megfelelnek az aktuális tartalomnak.

  A fejlesztők emlékeztették a webhelytulajdonosokat a fejlécek beállításával kapcsolatos referenciaanyagukra is. Emlékeztetünk arra, hogy a múlt hónapban a Google megváltoztatta megközelítését a címcímkékre, ami kis vihart okozott.

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában