More

  A Google Play nagyszabású söpörést végzett az áruházból az alkalmazásokból

  A piac szabályai keményebbé váltak, 2021 áprilisában jelentették be.

  A Google 2021 első felében 115 ezer alkalmazást távolított el a Google Playről. Ezt megelőzően a piac ilyen nagyszabású tisztítása 2018-ban volt.

  Januártól júniusig a Google havonta több ezer alkalmazást távolított el, a csúcs pedig májusban volt — 65 ezer. Ez a letöltött alkalmazások számának rekordcsökkenése egységnyi idő alatt.

  A tisztítás sok szempontból annak köszönhető, hogy a vállalat megváltoztatta az alkalmazási követelményekre vonatkozó politikáját. Az új szabályok nagy hangsúlyt fektetnek a felhasználó félrevezetésének tilalmára nevek, logók, szlogenek segítségével.A név nem tartalmazhat hangulatjeleket, valamint a termék besorolására utaló elemeket. Példaként a Google idéz egy alkalmazást egy arany csésze emojival a nevében.

  Az új szabályok azonban nem oldanak meg sok más problémát. Például a frissítések semmilyen módon nem szabályozzák az alkalmazások minőségellenőrzését, a tisztítás pedig semmilyen módon nem érintette a jól ismert alkalmazások és őszintén rosszul működő szolgáltatások azonos típusú klónjait.

  És mit gondol az új szabályok hatékonyságáról? Mi hiányzik a Google Playről, vagy éppen ellenkezőleg, el kell távolítani? Írja be a megjegyzéseket.

  OLVASS TOVÁBB:  A Google továbbfejlesztette a SERP fejlécgeneráló rendszert

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában