More

  A Google, a TikTok, a Twitter és más informatikai óriások képviseleti irodákat nyitnak Oroszországban

  Így mondja az új törvényjavaslatot, amelyet az Állami Duma elé terjesztettek.

  Nemrégiben azt mondtuk neked, hogy az Állami Duma információs politikáért felelős vezetője, Alexander Khinshtein bejelentette egy törvénytervezetet, amely arra kötelezi a nagy külföldi informatikai vállalatokat, hogy képviseleti irodákat nyitjanak az Orosz Föderációban.

  Május 21-én a képviselők és szenátorok egy csoportja-Alexander Khinshtein, Maxim Kudryavtsev, Anton Gorelkin és mások-bevezette az Állami Duma számára a “külföldi személyek tevékenységéről az orosz információs és távközlési hálózatban” szóló törvénytervezetet.

  Helyettes vezetője az elnöki adminisztráció Szergej Kiriyenko kifejtette, hogy most a hivatalok informatikai cégek általában nem lépnek kapcsolatba a kormány az Orosz Föderáció.

  Például a Google LLC nem tekinthető a Google hivatalos képviseleti irodájának. A Google LLC a Google International LLC tulajdonában van, az anyavállalat pedig a Google Alphabet Inc.tulajdonában van. Amikor Roskomnadzor kérdése volt a Google LLC-vel kapcsolatban, a Google LLC azt mondta, hogy nem tehető felelőssé tetteiért.

  Ugyanez a történet volt tiktokkal. Kiriyenko szerint a rendszer politikai tartalmat kínált a 14 évesnél fiatalabb gyermekeknek,akiket korábban nem érdekelt. TikTok nem tudott kérdéseket feltenni, az oroszországi képviseleti iroda azt mondta, hogy nincs jogi felhatalmazásuk.

  OLVASS TOVÁBB:  A Facebook frissítette a hírnökök kialakítását a közösségi hálózatokban
  OLVASS TOVÁBB:  A Yandex.Yandex. a Direct növeli a hirdetési címsorokat

  Mi van a számlán

  A törvényjavaslat azokra a külföldi vállalatokra vonatkozik, amelyek weboldalait naponta több mint 500 ezer ember látogatja meg. Csak Oroszország területéről érkező látogatásokat veszik figyelembe.

  Ezen feltételek egyikét is teljesíteni kell:

  • az orosz népek orosz vagy más nyelvein vannak információk;

  • a reklám az orosz közönségre kerül;

  • a webhely az orosz felhasználókról szóló információkat dolgozza fel;

  • a vállalat pénzt kap jogi személyektől vagy magánszemélyektől Oroszországból.

  Ha a webhely megfelel a Feltételeknek, a tulajdonosoknak létre kell hozniuk képviseleti iroda, fióktelep vagy jogi személy Oroszországban. Be kell tartani a bírósági határozatokat, be kell tartani a kormányzati szervek követelményeit, figyelembe kell venni a polgárok fellebbezését, valamint blokkolni kell az Oroszország területén tiltott tartalmat.

  Egy másik követelmény az, hogy regisztráljon a Roskomnadzor weboldalon annak érdekében, hogy kommunikáljon az RCN-vel.

  A törvényjavaslat elfogadása esetén 2022.január 1-jén lép hatályba.

  Instagram Facebook, Instagram és WhatsApp szolgáltatások tulajdonosa a Google, game services Steam (Valve Corporation), World of Tanks (Wargaming), és hírvivők Viber és távirat biztosan tartozik a számlát, helyettes Anton Gorelkin mondta a szerzők listáját.

  OLVASS TOVÁBB:  A Telegram pályázatot hirdetett fejlesztőknek és tartalomkészítőknek

  Mit gondolsz arról, hogy szükség van erre a törvényre az Orosz Föderációban?

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában