More

  A GeekBrains toborzást nyit a BI Fejlesztési Osztályra

  Annak megértése, hogy mi a BI, és miért van erre általában szükség 2024. február 12. perc66https: //d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2546/og_image/0635891c2b530401a3150de00f60197a.png

  Jó hír: A GeekUniversity rendelkezik BI fejlesztési részleggel. Célja marketingszakemberek, kezdő elemzők, valamint webes elemzők és fejlesztők számára is alkalmas. 12 hónap alatt megtanul többdimenziós adatbázis-modelleket, adatjeleket, elemző rendszereket és jelentési eszközöket megtervezni és megvalósítani. Ezenkívül megtanulja az SQL-t, az adatmodelleket, az ETL-t, az OLAP-ot.

  Mi az a BI (üzleti intelligencia)?

  Ezek olyan számítógépes módszerek és üzleti eszközök, amelyek lehetővé teszik az elsődleges adatok üzleti elemzésre alkalmas formába történő lefordítását. A következő lépések a nagy adatok értelmezése, a teljesítményt befolyásoló kulcsfontosságú tényezők hangsúlyozásával.

  A BI fejlesztők különböző forrásokból gyűjtenek kezdeti információkat, összesítik az adatokat, megtisztítják azokat minden felesleges dologtól. A BI célja az adatok olyan formába hozása, amellyel az elemzők speciális eszközök segítségével dolgozhatnak. Általában a BI fő feladata az üzleti döntések meghozatala.

  Miért van szüksége az üzleti életre?

  A vezetői döntések hatékonysága közvetlenül a rendelkezésre álló információk elemzésének mélységétől függ. A megoldások lehetnek globálisak és lokálisak is.

  Az első esetben a nagyvállalatok felső vezetőiről beszélünk, akiknek a globális üzleti helyzet állapotára vonatkozó adatokra van szükségük az egész cég egészét érintő döntések meghozatalához.

  A második esetben a döntések a helyi viszonyokhoz kapcsolódnak. Például hogyan változik a vállalat nyeresége az A pontról B pontra szállított árukkal, ha az üzemanyag ára 5% -kal emelkedik. Vagy mekkora lesz a kávé ára a kávéláncban, ha változnak a kávébab kiszállításának feltételei. A hatékonyságának növelése és a működési költségek csökkentése érdekében áthelyeznem kell egy telefonközpontot egyik régióból a másikba?

  A BI-t aktívan használják olyan óriások, mint az IBM, a Microsoft, az Oracle, az SAP, az SAS, a QlikTech, a kisebb vállalatokról nem is beszélve. A BI szakemberek által összegyűjtött és elemzett adatok általában a vállalatok legfontosabb jelentésének alapját képezik, mind a belföldi, mind a külföldi cégeknél.

  OLVASS TOVÁBB:  "A" tűzőgép tesztelése "feladat különösen szokatlan volt."

  A BI segítségével felmérheti a különböző üzletágak jövedelmezőségét, kiszámíthatja a kiadások és a bevételek dinamikáját. Bizonyos szakaszok adatait elemezve a BI elemzője ésszerűen meg tudja jósolni, hogy az árukészlettel kialakult helyzet hogyan alakul, hogyan változik az átlagos ellenőrzés a közeljövőben, és hogy egyes döntések hogyan befolyásolják a vállalkozás hatékonyságát. A BI fejlesztők különböző forrásokból gyűjtenek nyers adatokat, egyesítik azokat, megtisztítják a felesleges információktól, és olyan jellegűek, amelyekkel az elemzők dolgozhatnak.

  A vállalat akkor kezdi el használni a BI-t, amikor a menedzsment felismeri az adatok gyűjtésének, feldolgozásának, tárolásának és a jelentések automatizálásának előnyeit. A szokásos Excel képességei már nem felelnek meg az üzleti követelményeknek. A BI lehetővé teszi a többdimenziós adatok kiértékelését a megfelelő szelet kiválasztásával abban a pillanatban.

  OLVASS TOVÁBB:  Teszt automatizálás Pythonban - új tanfolyam

  Ki válhat BI fejlesztővé?

  A képzéshez nincs szükség alapképzésre vagy alapismeretekre. De, mint fent említettük, a BI fejlesztése a legjobb megoldás a marketingesek, a kezdő elemzők és a fejlesztők számára. Miért?

  A marketingszakemberek megszerzik a szükséges tapasztalatokat és ismereteket az üzletfejlesztési eszközökkel való munkavégzésről, ami lehetővé teszi, hogy új területre léphessenek maguknak és növeljék a jövedelem szintjét.

  Az új elemzők gyorsabban másznak a karrier-létrán, köszönhetően annak, hogy tudásukat és tapasztalataikat a fejlett BI-eszközökkel strukturálhatják. BI fejlesztőkké válhatnak, vagy elemzői karriert folytathatnak.

  A gyakorló informatikusok új pályára léphetnek, nagyszerű karrierlehetőségekkel és jövedelemmel. A BI fejlesztés lehetőséget kínál érdekes problémák megoldására és különféle ötletek életre hívására.

  Az oroszországi BI-elemzők átlagos fizetése az írás idején havi 90 000 rubel. Moszkvában magasabb – havi 120 000 rubeltől.

  GeekBrains Kar BI program

  A képzési program karunkon 60+ órányi tanulmányt, 40+ gyakorlati feladatot és 4 projektet tartalmaz. A program fő irányai:

  1. SQL és OLAP adatbázisokkal való munka.
  2. Python programozás.
  3. Termékelemzés és BI eszközök.
  4. ETL folyamat automatizálás és végleges projekt.
  OLVASS TOVÁBB:  Adatelemzés Oroszországban és külföldön

  Ezen kívül vannak olyan negyedéves tanfolyamok, amelyek olyan területeket tartalmaznak, mint a valószínűségelmélet és a matematikai statisztikák, az adatok elemzése a Power BI-ban, valamint egy alap Git és Linux tanfolyam.

  A program befejezése után a hallgatók a következő készségeket sajátítják el:

  1. SQL eljárások és nézetek írása.
  2. Lekérdezés teljesítményelemzése és optimalizálása.
  3. OLAP kockák tervezése és fejlesztése.
  4. ETL fejlesztés.
  5. Az adattárház és a BI architektúra fejlődése.
  6. Tapasztalat az analitikus adattároló és -feldolgozó rendszerekkel kapcsolatban.
  7. Az adatbázis (SQL / noSQL) alapelveinek és modellezési módszertanainak ismerete.
  8. Adatjelek fejlesztése üzleti elemzési felhasználók számára.
  9. Rendszeres jelentések kialakítása irányítópultok formájában a BI-rendszerben.

  Ezenkívül a karon végzettek megtanulják, hogyan kell használni az alábbi eszközöket:

  • SQL;
  • MySQL;
  • MongoDB;
  • ClickHouse;
  • Power BI;
  • Csoportkép;
  • Teljesítmény lekérdezés.

  A képzés a 040485 számú állami engedély alapján zajlik. Ez azt jelenti, hogy a hallgató hivatalos dokumentumot kap, amely megerősíti az emelt szintű képzést.

  A BI-fejlesztési Kar programjának szerzői

  A kar programját vezető szakértők és nagyvállalatok alkalmazottai dolgozták ki: Dmitrij Kravcsuk (Senior Data Scientist, Magnit), Dimitrij Shcherbenko (a BI fejlesztési csapatának vezetője, InDriver), Nikita Varganov (Senior Data Scientist, adatkutatási vezető, Sberbank) ), Fedor Erin (Data Scientist, X5 Retail Group), Ilya Shelegin (Marketing Analytics erőforrás-menedzsment vezetője, Abi).

  A HR-vezető minden diplomával dolgozik: segít kiválasztani az üres állásokat és felkészülni egy interjúra, elmondja, hogyan kell szabadúszó munkát keresni.

  Megtudhat további részleteket, és a kar oldalán jelentkezhet a képzésre.

  Friss cikkek

  Девушки из сферы digital о карьере и работе

  Партнерский материал
  OLVASS TOVÁBB:  A Fullstack JavaScript fejlesztési kar megnyitása
  Накануне 8 марта мы поговорили с участницами партнерской программы eLama и коллегами о личном: с чего начиналась их карьера, с какими сложностями они сталкивались,...

  Важное за неделю: Instagram запустил «Живые комнаты» на 4 спикера

  В эфире регулярный дайджест Лайкни с самыми Свежими и Умными материалами. В этом выпуске протестируем новую функцию Instagram – Live Rooms («Живые комнаты») и...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában