More

  A GeekBrains öregdiák projektjei: TravelKeeper szolgáltatás

  Trello utazóknak, ahol mindent előre meggondolnak 2020. december 01. 4 perc2347

  Helló! A nevem Alexander Vlasov, és ma szeretnék mesélni a TravelKeeper szolgáltatásról. Segít az utazás kényelmes tervezésében és az utazással kapcsolatos összes információ egy helyen történő összegyűjtésében – ahelyett, hogy egy csomó adatot tárolna a jegyekről, szállodákról, árakról és egyéb dolgokról különböző táblákban és postaládákban.

  Hogyan kezdődött az egész

  A projekt ötlete a „Frontend fejlesztő” szakmában végzett képzésem során jelent meg a GeekBrainsnél . Kollégákkal választottuk egy közös projekt ötletét, amely érdekes lenne mindannyiunk számára, és úgy döntöttünk, hogy megvalósítjuk.

  Mivel mind front-end fejlesztők vagyunk, azonnal megjelentek a problémák: prototípusra, dizájnra, jól kidolgozott ötletre, szerveroldalra és adatbázisra, valamint tesztelésre volt szükségünk. Megtettük egyszerűen: kiírtuk az összes megoldandó feladatot, és minden csapattag további funkciókat vállalt.

  Csak két hónap állt rendelkezésünkre a felkészülésre – a semmiből egy projekt kidolgozására és az MVP színpadra jutására. A Scrum segített nekünk mindezek gyors megvalósításában.

  A csapat öt emberből állt. Ketten front-end fejlesztéssel, kettő back-end-el foglalkoztak, és egy másik résztvevő önként jelentkezett tesztelőnek. Egyébként most is ugyanabban a kompozícióban dolgozunk.

  Az ötletről bővebben

  Vállaltuk egy utazási projekt kidolgozását, mert a csapat minden tagja szeret utazni. De a probléma az, hogy amikor kirándulni megy – főleg egy társasággal -, a találékonyság csodáit kell bemutatnia, hogy összegyűjtse az utazással kapcsolatos összes rendelkezésre álló információt.

  A GeekBrains öregdiák projektjei: TravelKeeper szolgáltatás

  Az első napoktól kezdve rengeteg információ gyűlt össze. És akkor még mindig meg kell tartania valahol a megvásárolt jegyeket, el kell mentenie az adatokat a lefoglalt szállodákról, autókról, kirándulásokról, ne felejtse el az érdekes helyeket, amelyeket meg akar látogatni. Ugyanakkor tartson egyértelmű költségvetést.

  Még akkor sem könnyű, ha egy ember kirándul. És ha legalább hárman vagy öten vagytok, a szervezőnek nagyon nehéz dolga van. Nagyon sok probléma merülhet fel: valaki megváltoztatja az indulási dátumot, egy másik nem hajlandó utazni, másnak különleges étkezésre vagy autókölcsönre van szüksége. Sok kis és nagy feladat halmozódik fel, és néhányat egyszerűen el lehet hagyni, ha nincs egyetlen alapja ennek az információnak.

  OLVASS TOVÁBB:  A számítógépes látás a GeekBrains új kara

  Általánosságban úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy Trello típusú utazást, amely egyértelműen bemutatja a felkészülés minden szakaszát. Tematikus blokkokra vannak felosztva: ház, közlekedés, szórakozás és mások. A résztvevők mindegyike hozzáadhatja saját tételeit. Van olyan fontos funkciója is, mint a költségvetés elemzése és megosztása.

  Röviden, a projekt lehetővé teszi:

  • összesítse a szállással, a közlekedéssel és a szabadidővel kapcsolatos információkat;
  • összegyűjti az összes jegyet és utazási foglalást;
  • kiszámolja a költségvetést;
  • hívd meg barátaidat, és kezdd el tervezni velük az utazást.

  A feladatokhoz kiválaszthatja a végrehajtókat, mint bármelyik feladatkezelőben, kiegészítheti a kártyákat és nyomon követheti a határidőket. Hogyan működik?

  OLVASS TOVÁBB:  "A" tűzőgép tesztelése "feladat különösen szokatlan volt."

  Először regisztrálnia kell, majd létrehozhat egy projektet.

  A GeekBrains öregdiák projektjei: TravelKeeper szolgáltatás

  Minden projekt négy részből áll:

  • szállítás;
  • rezidencia;
  • szabadidő;
  • tennivalók.

  Valójában minden világos és így: a “Közlekedés” szakasz összegyűjti az összes fontos információt a jegyekről, az utazás dátumáról, a költségről és hasonlókról. A “Szállás” részben – információk szoba, ház, szállodai szoba bérléséről. A Szabadidő részleg felelős a kikapcsolódásért és a szórakozásért. Nos, a tennivalók listája az utazás résztvevőinek szóló feladatok, amelyeket a szervező vagy bármelyik felhasználó szükség szerint eloszthat.

  A csapatmunka megkezdéséhez egyszerűen hívja meg barátait: válassza ki a “Névjegyek” elemet, és adjon hozzá e-mail címeket.

  A GeekBrains öregdiák projektjei: TravelKeeper szolgáltatás

  Megadhatja a szállítás típusát, a céget, az utazási vagy repülési irányt, a dátumot és az időt.

  A GeekBrains öregdiák projektjei: TravelKeeper szolgáltatás

  Hasonló módon megadhat különböző típusú szabadidős tevékenységeket kategóriákkal és tennivalók listáját készítheti: tartalmazhat olyan kulcsfontosságú feladatokat, mint a jegyek vásárlása, és olyan köztes feladatokat, mint „ne felejtsen el sört inni a szocsi repülőtéren”. Igaz, a listával ellátott részt még nem kell befejezni – ez még nem teljesen kész.

  OLVASS TOVÁBB:  C # Fejlesztés - Új Geekegyetemi Kar

  A szolgáltatási felület a lehető legkönnyebben használható és érthető – a vele való munkavégzés során nem merülhetnek fel nehézségek.

  A projekt olyan technológiákon alapszik, mint a React és Redux , a Node.js és a MongoDB .

  Problémák a projekt végrehajtása és a tervek során

  Meg kell jegyezni, hogy most nincsenek kritikus problémák. A fő nehézségek a csapat tagjai közötti idő és tapasztalat hiányával járnak – még mindig fiatal fejlesztők vagyunk. De mindennel megbirkózunk, ezért a projekt fejlődik.

  A közeljövőben:

  • a szolgáltatás mobil változatának véglegesítése;
  • egy szakasz, amely felsorolja azokat a dolgokat, amelyekre emlékezni kell az utazás előkészítésekor;
  • a költségvetés és a résztvevők közötti kölcsönös elszámolások részletezése;
  • információk hozzáadása útlevelekhez, vízumokhoz és egyéb dokumentumokhoz, amelyek az utazáshoz szükségesek.

  Fontos kérdés a bevételszerzés. Eddig kevés ilyen irányú terv van. Úgy tervezzük, hogy először támogatjuk a projektet egyedül. Ha a felhasználók érdeklődést mutatnak, akkor valószínűleg felosztjuk a funkciókat alapszintűre és előfizetés szerint elérhetőre. Azt is tervezzük, hogy kapcsolatba lépünk az idegenforgalmi szolgáltatásokkal, és különböző hirdetési formátumokat használunk.

  A projekt felkészültsége

  Az alfa verzió a travel-keeper.com oldalon érhető el, és megvalósítja az alapvető funkciókat. Jelenleg az alkalmazkodóképességen dolgozunk, és várhatóan hamarosan bemutatunk egy béta verziót a korai alkalmazók számára.

  Felkérünk mindenkit, hogy értékelje a szolgáltatást és tesztelje képességeit. Ha kérdése vagy javaslata van, felveheti velünk a kapcsolatot e-mailben, vagy egyszerűen megjegyzést fűzhet ehhez a cikkhez.

  További GeekBrains Alumni projektek:

  • Financy.st kb. Azoknak, akik unják a túlterhelt pénzügyi számviteli rendszereket.
  • Dinamikus tartalom fordítása Django-ra. Maxim Stolpasov története végső fejlődéséről a Geek Egyetem Python Karán.
  • Hallgatói projektként a GeekUniversity belépett a globális piacra. A GeekBrains öregdiákjai megosztották velünk történetüket arról, hogyan indítottak el egy érdekes informatikai startupot, és léptek be vele a külföldi piacra.

  Friss cikkek

  Fontos a héten: a WhatsApp botrány, valamint a Telegram és a Signal példátlan növekedése

  Levegőben van az idei első Likney-összefoglaló, amely a legfontosabb friss és intelligens anyagokat tartalmazza. Sok érdekes és váratlan esemény történt ezen a héten. Tehát...

  A Telegram a második legtöbbet letöltött alkalmazás lett az amerikai alkalmazások között

  Rekord növekedést mutatott a felhasználókban szerte a világon. Pavel Durov Telegram csatornáján elmondta: januárban a messenger aktív felhasználóinak száma meghaladta az 500 milliót....

  Növeljük a hirdetések hatékonyságát a Google Ads szolgáltatásban: az elemzéstől az automatizálásig

  Január 14-én tartották a "A reklámozás hatékonyságának javítása a Google Ads szolgáltatásban: az elemzéstől az automatizálásig" webináriumot. A webes szemináriumot Nikita Kravchenko, a...

  A Rumble videóplatform 6 milliárd dollár ellen bepereli a Google-t

  A keresőmotort azzal vádolják, hogy manipulálta a keresési eredményeket a YouTube javára. Amint arról a Bloomberg beszámolt, múlt hétfőn a Rumble videót tároló...

  A tárgyak internete – Új Geekegyetemi Kar

  Beszélünk az IoT-szakemberek fejlesztéséről és keresletéről 2024. január 14. perc94https: //d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2508/og_image/f6e71927836e2411e43cdbc8d2e3604d.png A dolgok internete vagy IoT az informatika egyik legvonzóbb területe a digitális...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában