More

  8 hatékony gyakorlatok a harmónia a munka és az élet [előadás összefoglaló]

  Tippek az élet harmonizálására Ilya Mutovin beszéde alapján “a munka élet harmóniájának gyakorlata”.

  A munka hozzájárul önmagunk, a vállalat, az ország, sőt a világ fejlődéséhez. De minden munkahelyen kiéghet, nem tud megbirkózni a feladatok mennyiségével, vagy nem talál időt a belső gyermeke kéréseire. Szükség van az élet és a munka harmóniájára.

  Ilya Mutovin olyan tippeket gyűjtött össze, amelyeket önmagán, a környezetén és az alkalmazottain teszteltek, mi pedig a PR-CY-nél a beszéde alapján készítettünk egy cikket. Kevés elmélet van az anyagban, és sok tipp, amit most végre lehet hajtani.

  8 эффективных практик для гармонии в работе и жизни [Конспект лекции]

  Ilja Mutovin

  A Zoon alapítója és vezérigazgatója, a “biohacking fanatizmus nélkül” című könyv szerzője és a “General Management: Concepts and Comments” című könyv társszerzője”.

  A cikkben:

  • fizikai egészség és biohacking: alvás, stressz és sport a bizonyítékokon alapuló orvoslás szempontjából;
  • mentális egészség: érzelmek és érzések, érzelmi kiégés.

  Hogyan hozzuk a munka és az élet harmóniáját

  Nyolc univerzális, használatra kész módszer, amely segít harmóniába hozni az életet és a munkát. A cikk összes illusztrációja Ilya bemutatójából származik.

  1. Kövesse az energia ciklusát

  Sokan alig tudják megnevezni, mit éreznek. “Rosszul érzem magam” bármit jelenthet-szomorú, unatkozik, bűnös, szégyellni vagy valami mást.

  Nehéz nyomon követni az állapotát, megtalálni az okokat, ha nem érti pontosan, mit érez. Ahhoz, hogy megértsük, olyan szavakat kell választanunk, amelyek leírják az érzéseidet.

  Hogyan lehet nyomon követni az energiaciklust

  Az energia fogadása és elköltése hasonló a pénz fogadásához és elköltéséhez — valami elveszi az erőnket, és valami ad nekünk.

  Két listát kell készítenie: mi ad energiát, és mi veszi el.

  8 эффективных практик для гармонии в работе и жизни [Конспект лекции]

  A “munka” vagy az “emberekkel való kommunikáció” fogalma túl általános. Különböző helyzetekben mind energiát adhatnak, mind pedig elvihetik, így a nagy rétegeket komponensekre kell osztani. A munkát jelentésekre, ügyfelekkel való találkozókra, tervezési találkozókra, jóváhagyásokra, levelezésre és egyéb feladatokra osztjuk. A levelezés postai úton is bontható részfeladatokra, ha eltérő hatással vannak az energiára. Például a szervezeti egységekkel való koordináció sok energiát és érzelmet igényelhet, az ügyfelekkel való kommunikáció pedig hangot adhat és inspirálhat.

  Mi veszi el az energiát:

  • Beruházások – olyan energiát költesz, amelyet valami visszaad, valójában befektetsz. Például elmentél az edzőterembe, vagy produktív módon dolgoztál egy feladaton.

  • Veszteségek az energia, hogy már elvesztegetett. Például várakoztak egy sorban, dühösek voltak egy szomszédra.

  Hallgasd meg az érzéseidet. Néhány felelős stresszes feladat éppen ellenkezőleg, jó állapotban tarthatja Önt, díjat számíthat fel az eredményekért. Abiolla Keller 2011-es tanulmánya azt mutatja, hogy a stressz pozitív hatása jobban befolyásolja a várható élettartamot, mint teljes hiánya. Azok az emberek,akik azt hitték, hogy nagyon kevés stresszük van, gyakrabban betegek voltak, és kevesebbet éltek, mint azok, akik azt hitték, hogy elég stressz van az életükben, de megterheli őket.

  OLVASS TOVÁBB:  A kínai hatóságok trösztellenes ultimátumot adtak az informatikai vállalatoknak

  Mi ad energiát:

  • Rövid távú megerősítés van valami jó abban a pillanatban. Egyél egy csokoládét, sétálj, menj masszázsra, nézz egy TV-sorozatot. Ez a díjak egy rövid ideig.

  • A hosszú– a kifejezés a nagy ötlet, az élet értelme, amelyre meg akarja próbálni. Nem számít, mi a célja-egy vállalkozás megnyitása, sok pénzt keresni, házat vásárolni, gyermekeket nevelni, idős korban élni ideális biomarkerekkel — bármit is hiszel.

  OLVASS TOVÁBB:  A Google egyszerűsítette az oldal kényelméről szóló jelentést

  A lista, hogy mi vesz energiát, bomlanak beruházások, veszteségek. Mi ad-a rövid és hosszú távú megerősítéshez.

  Nem szörnyű, ha van egy nagy listája az energiabefektetésekről. Ez a gyakorlat megértést ad arról, hogy mire költöd az erődet, és hogyan tudod pótolni őket.

  2. Munka a környezetben

  Egy 2015-ös tanulmány szerint a fizikai magány, a belső magány érzése és az értelmes kapcsolatok hiánya a halálozás fontosabb tényezői, mint a napi 15 cigaretta dohányzása.

  Naomi Eisenberger 2003-as tanulmányában kiderült, hogy az agy hogyan érzékeli az ostracizmust: egy virtuális játékban egy személy abbahagyta a labdát, és MRI-ben megvizsgálta az agy reakcióját. A társadalmi elutasítás számos olyan agyi régiót aktivált, mint a fizikai fájdalom.

  Hogyan kell kezelni a környezetet

  Vegyünk egy listát azokról a dolgokról, amelyek elveszik az energiát, és jelöljük meg az emberekkel kapcsolatos összes dolgot. Valami, ami más embereket egyesít, irritálhatja és elpazarolhatja az energiádat.

  Például, ha az egészséges életmód, valamint a környezet szeret inni, vagy találkozik csak a gyorsétterem, találkozók lehet nagyon energiaigényes az Ön számára. Meg kell találni egy csoport ember azonos értékeket, és csatlakozzon hozzájuk.

  8 эффективных практик для гармонии в работе и жизни [Конспект лекции]

  A vállalat értékei, ahol dolgozik, ellentmondhatnak az értékeinek, valamint sok energiát vonhatnak ki belőled. Például nehéz lesz az Ön számára, ha inkább pihenni szeretne családjával, a vállalat pedig gyakori vállalati pártokat fogad el, valamint közös aktív kikapcsolódást a kollégákkal.

  Az embereket jól kezelheti a munkahelyen, az iskolában vagy a családban, de nem fogadhat el olyan dolgokat, amelyek valamilyen közösségben egyesítik őket. Ez nem jelenti azt, hogy el kell hagynia ezeket az embereket. Lehet, hogy nem kombinálódik kollégaként,de normális, ha más szerepekben kölcsönhatásba lép.

  3. Tartson egyetlen személyes és munkahelyi naptárat

  Gyakran tervezünk egy napot csak munkafeladatok alapján. Az ülések, a jelentés elkészítése, az ülések megtervezése és a munkahívások szerepelnek a naptárban — ezek a dolgok a “szükséges” érzésből származnak. Kiderül egy terv egy alkalmazott vagy egy menedzser számára, de ön több, mint alkalmazott vagy menedzser.

  Az élet nem csak a munkáról szól. A “szükséges” dolgok mellett tegye mind a személyes ügyeket, mind a belső kívánságlistát a naptárba vagy a teendők listájába-hívjon egy barátot, olvassa el az érdekes anyagot, fogyasszon fagylaltot, sétáljon egy gyönyörű helyre.

  Hogyan kell kitölteni egy tervet: példa a gyakorlatból

  Ilya minden reggel emlékszik arra, hogy mi volt jó tegnap, és azt hiszi, hogy most jobbá teszi az életét, amiért hálás lehet. Kérdezd meg a kérdést: “mi lesz hálás holnap?”, és meg fogod érteni, mit akarsz csinálni ma. Van energia az ilyen dolgokra, nincs halogatás, mert a fontos dolgok motiválják magukat.

  OLVASS TOVÁBB:  Új statisztikák jelennek meg az Instagram-ban az asztalon

  Ilya 2021. március 4-i terve, a személyes és a munkablokkok keverednek:

  8 эффективных практик для гармонии в работе и жизни [Конспект лекции]

  Elég, ha két vagy négy fontos dolgot helyezünk a tervbe, amelynek motivációja a legerősebb. A többi feladat átszervezésre kerül, könnyebb lesz megtenni őket, mivel minden fontos dolgot kényszerítés nélkül fogsz megtenni.

  4. Csak azt tegye, amit akar

  Ilya nem hiszi, hogy lehetséges az élet harmonizálása, ha rendszeresen azt csinálod, amit nem akarsz. Ez a legfontosabb tényező az érzelmi kiégés felé vezető úton.

  Még akkor is, ha sok kellemes dolgot hoztál fel a napra, lesznek azok a menetrendben, amelyeket nem akarsz csinálni, de meg kell. Ennek két módja van, mind helyesek, mind alkalmasak különböző feladatokra.

  OLVASS TOVÁBB:  A Google kibővítette a Google Ads képességeit

  Hogyan kell csinálni, amit akarsz

  1. Ne tedd azt, amit nem akarsz.

  A világ adaptív. Sok kellemetlen feladat, amely kötelezőnek tűnik, valójában nem ilyen. Nem teheti meg őket magad, nem teheti meg őket abban a formában, amelyben most vannak, vagy egyáltalán nem. Sok lehetőség van: delegálni, vásárolni, tárgyalni, csere, pontszám.

  Jelenleg élesen reagálhatunk olyan feladatokra, amelyek nem érnek ilyen reakciót. Az iskolában vagy diákként nagyon stresszes lehet a tesztek miatt. Néhány év elteltével általában világossá válik, hogy sok feladatot könnyebben lehetett volna kezelni. A jelenlegi életben ez is működik.

  Ha nem tudsz gólt szerezni, delegálhatsz. Könnyebb, ha valaki tisztítást rendel, szabad időben dolgozik. Valaki utál mosogatni és mosogatógépet venni.

  Elhagyhatja a feladatot magának, de megállapodhat más feltételekről, az együttműködés formátumáról, a határidőkről, a kommunikáció módjáról.

  2. Szeretem, amit csinálsz

  Egy személynek szerepei vannak a különböző helyzetekben. Az egyesítés a szereppel automatikusan megtörténik. A kormány mögé kerülve sofőrré válsz, munkafelhívást indítasz, belépsz egy menedzser szerepébe.

  Megtanulhatja váltani a szerepek között, hogy egy másik, kedvezőbb szögből nézze meg a helyzetet.

  Például egy alkalmazott nem akar jelentést készíteni, hanem kell. Összevonható egy boldogtalan ember szerepével, akinek unalmas feladatokat kell elvégeznie. De más szerepeket is kereshet:

  • a rivális magának, aki azt akarja, hogy a jelentés a lehető leggyorsabban;

  • egy menedzser, aki ideális jelentést készít egy példa számára az alkalmazottak számára;

  • optimalizáló, amely létrehoz egy jelentéssablont, hogy a következő alkalommal gyorsabb legyen;

  • egy másik szerep, amelyben hisz magában, ami érdekes neki.

  Fontos feladat, amely gazdagítja, mint egy személy, az a képesség, hogy ki a szokásos szerepet, és talál egy másik megközelítés.

  5. Az állapotok nyomon követése folyamatokként

  Bármely állam folyamat. Egy személy nem lehetett egész nap jó állapotban, hirtelen lebomlik este, állapota a folyamat során romlott, mint a rendszer második sorában.

  Friss cikkek

  A történet arról, hogy milyen nehéz volt weboldalt készíteni a Prostobank számára

  Miután meghallotta a "bank weboldalát", a legtöbb fehér hátteret fog elképzelni, amelynek különböző oldalain nyereséges hitelek kamatikonokkal másznak az arcodba. De nem minden bank...

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa TurlychkinaA cikk...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában