More

  7 szabály segít a munka és az élet egyensúlyának kialakításában. Szakértői tanács

  Az elmúlt években a munka és az élet egyensúlya meglehetősen elterjedt Európában és az Egyesült Államokban. Ez magában foglalja az egyensúly elérését a munkára fordított idő és a személyes élet, a pihenés között.

  Irina Podrez , az online értékesítés szakértője, a PODREZ Studio szerzője és alapítója segít megtalálni ezt az arany középutat. Megosztotta hét szabályát a munka és az élet egyensúlyának megteremtéséről.

  1. Állítsa be a határokat és kövesse az ütemtervet

  A szigorú ütemterv betartása a kulcsa a munka és a magánélet közötti egyensúly fenntartásának. Mindenre időt kell biztosítani: karrierre, családra, férjjel való találkozásra, képzésre, baráttal való találkozásra.

  A fő dolog, amire emlékezni kell, hogy ha valami nincs a menetrendben, akkor az nincs az életben.

  Mert sokkal valószínűbb, hogy a terv egy üres ablakát egy másik üzleti találkozó foglalja el, mint egy lehetőség arra, hogy időt töltsön gyermekeivel vagy házastársával. Ez biztosan nem történt volna meg, ha előre kitöltik.

  2. Ne töltsön be több mint 8 szerepet

  A mindennapi életben az embereknek sokféle társadalmi szerepet kell kipróbálniuk. Egy és ugyanazon személy lehet valamilyen módon vezető, de valamilyen módon beosztott, szerető szülő, ambiciózus karrierista, mentor vagy házastárs.

  Tudományosan bizonyított, hogy a saját életének irányítása érdekében az ilyen szerepek száma nem haladhatja meg a 8. A szabály megsértése érzelmi fáradtsághoz és mentális egyensúlyhiányhoz vezethet.

  3. Delegáljon, egyszerűsítsen és szabaduljon meg

  Fontos megjegyezni, hogy a világ összes munkáját nem lehet átdolgozni – egyeseket másokra kell bízni. Egy másik részt lehetőleg felül kell vizsgálni és egyszerűsíteni kell. Az lenne a legjobb, ha teljesen elhagynánk az utolsó részt, ha vannak olyan értékes dolgok, amelyekre fordíthatod ezt az időt.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan profitálhat egy vállalkozás a bloggerekkel való együttműködésből?

  A legjobb, ha magadnak hagyod a munka csak azt a részét, amelyet senki más nem tud ilyen jól elvégezni.

  4. Készítse el személyes egyensúlykerékét

  Az “élet kereke” (vagy másképpen az “élet egyensúlya”) kifejezés egy pszichológiai technika, amelyet azért használnak, hogy harmonikusan ossza el idejét az élet minden szférája között. Egy tipikus egyensúlykerék 8 területre oszlik: karrier, család, barátok, egészség, hobbi, pénzügy, szabadidő és személyes fejlődés. Ez az eloszlás az értelmezéstől függően eltérő lehet.

  7 szabály segít a munka és az élet egyensúlyának kialakításában. Szakértői tanács

  Egy személyes kerékben csak 6 vagy akár 4 gömb választható. Mindenki szabadon rangsorolhat önállóan. De miután összeállította a kereket, meg kell győződnie arról, hogy a naplóban szereplő ügyek az összes kiválasztott kategóriára be vannak-e tervezve.

  A kiegyensúlyozó kerék segít figyelni az élet azon területeire, amelyek túl sok időt kapnak, és amelyek éppen ellenkezőleg, hiányoznak. Tehát például, ha az egészség vagy a barátokkal való találkozás prioritást élvez, akkor ezeknek az elemeknek a megfelelő szektorai nem lehetnek üresek.

  OLVASS TOVÁBB:  Fontos a héten: kalóz távirat és legnépszerűbb YouTube videók az évre

  5. Keressen hobbit

  Meditáció, jóga, tánc, festés – találni kell valamit a léleknek, nem pedig az eredménynek. De itt fontos érezni a különbséget a valódi pihenés és a rendszeres munka között. Végül is ugyanabba az edzőterembe kell mennie, meghatározott céllal – hogy lefogyjon pár kilogrammot, felpumpáljon.

  Az érzelmi kikapcsolódás szempontjából nagyon hasznos egy olyan vállalkozással foglalkozni, amelyben maga a folyamat sokkal többet jelent, mint az eredmény.

  6. Óvja az egészséget

  Az egészség az egyik legértékesebb gazdagság, amellyel a természet felruházta az embert. Semmilyen esetben sem szabad szisztematikusan feláldoznia annak érdekében, hogy nagyobb előrelépést érjen el karrierjében. Minden alultápláltság, álmatlan éjszaka és túlzott munka az évek során helyrehozhatatlan bonyodalmakkal tér vissza, amelyek határozottan nem érték meg azt a pénzt, amiért az erőket pazarolták.

  OLVASS TOVÁBB:  Mítoszok és igazságok a végpontok közötti elemzésről

  Nem lehet figyelmen kívül hagyni a testben jelentkező kellemetlenségek, láz, fájdalom előfordulását. Az elutasító hozzáállás súlyosbíthatja a helyzetet és súlyosabb betegségeket, amelyek még több időt is igénybe vesznek, mint egy egyszerű pihenés vagy orvoshoz való kirándulás.

  7 szabály segít a munka és az élet egyensúlyának kialakításában. Szakértői tanács

  Az egészséges életmód fenntartásának biztos lépése a helyes táplálkozás kérdésének kezelése, a menetrend szerint heti több órát szánjon sportolásra, és végezzen napi bemelegítést. Ezek a kicsi, de időszerű erőfeszítések nagyon hasznosak és pozitívak lehetnek a termelékenység szempontjából.

  7. Korlátozza az időt a közösségi hálózatokon

  A közösségi médiában eltöltött idő szándékos korlátozása nagyon pozitív hatással van a termelékenységre és a gondolkodás egyértelműségére. A lehető legkisebbre kell csökkenteni, és még jobb – a menetrendben ezt a különleges órát előírni.

  A közösségi hálózatok különösen negatívak, ha állandó váltás történik a munka és a hírgondolat meggondolatlan görgetése között.

  Az ilyen zavaró tényezők gyakran öntudatlanul fordulnak elő: csak egy percig kell gondolkodni vagy tétlen lenni, mivel a kéz maga nyúlik az Instagram megnyitásához. Az ilyen szabadságokat a rügybe kell ütni, például korlátozva az alkalmazások használatát munkaidőben.

  További jó ötlet, hogy az egész szabadnapra teljesen elszigeteljük magunkat a hálózattól.

  Összegzés

  A munka és az élet egyensúlyának elérése az egyik fontos lépés a sikeres karrier kialakításában. Valóban, időben történő pihenés és harmónia nélkül a személyes életében a szakmai fejlődés lehetetlen. Ezt az egyensúlyt nem könnyű elérni, de lehetséges, ha helyesen állítja be az ütemtervet, és betart néhány fontos szabályt.

  Friss cikkek

  Fontos a héten: a WhatsApp botrány, valamint a Telegram és a Signal példátlan növekedése

  Levegőben van az idei első Likney-összefoglaló, amely a legfontosabb friss és intelligens anyagokat tartalmazza. Sok érdekes és váratlan esemény történt ezen a héten. Tehát...

  A Telegram a második legtöbbet letöltött alkalmazás lett az amerikai alkalmazások között

  Rekord növekedést mutatott a felhasználókban szerte a világon. Pavel Durov Telegram csatornáján elmondta: januárban a messenger aktív felhasználóinak száma meghaladta az 500 milliót....

  Növeljük a hirdetések hatékonyságát a Google Ads szolgáltatásban: az elemzéstől az automatizálásig

  Január 14-én tartották a "A reklámozás hatékonyságának javítása a Google Ads szolgáltatásban: az elemzéstől az automatizálásig" webináriumot. A webes szemináriumot Nikita Kravchenko, a...

  A Rumble videóplatform 6 milliárd dollár ellen bepereli a Google-t

  A keresőmotort azzal vádolják, hogy manipulálta a keresési eredményeket a YouTube javára. Amint arról a Bloomberg beszámolt, múlt hétfőn a Rumble videót tároló...

  A tárgyak internete – Új Geekegyetemi Kar

  Beszélünk az IoT-szakemberek fejlesztéséről és keresletéről 2024. január 14. perc94https: //d2xzmw6cctk25h.cloudfront.net/post/2508/og_image/f6e71927836e2411e43cdbc8d2e3604d.png A dolgok internete vagy IoT az informatika egyik legvonzóbb területe a digitális...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában