More

  5 ok arra, hogy inspirálja a gyermeket a programozással

  A programozás olyan hobbivá válhat, amely a jövőben hasznos lesz, és a felnőtt élet készségeinek fejlesztése20213. szeptember 22. perc38A cikk szerzője Lisa Turlychkina5 причин увлечь ребёнка программированием 15 причин увлечь ребёнка программированием 2A cikk szerzője Lisa Turlychkina5 причин увлечь ребёнка программированием 3https://gbcdn.mrgcdn.ru/uploads/post/2760/og_image/92f3a1ffd1d04cee62ec64056c12fed5.png

  5 причин увлечь ребёнка программированием 4

  A programozás nagyszerű lehetőség egy gyermek hobbi számára, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre több készséget is elsajátítson a kódolás mellett. Íme öt ok, amiért érdemes megpróbálni egy gyermeket programozni. 

  Képes megoldani a problémákat, kritikusan gondolkodni

  A programozás során a gyerekek megtanulják kritikusan gondolkodni és logikusan gondolkodni, mert folyamatosan szembesülnek az új, nem triviális feladatok megoldásának szükségességével. Például saját játékot hoznak létre egy kígyóval, majd gondolkodnak azon, hogyan lehetne javítani — mit kell változtatni a kódban, hogy a kígyó gyorsabban mozog, vagy megváltozott a színe mozgás közben. Ha valami nem működik az ötletekből, a gyermek elemzi az elvégzett munkát, permutációkat és kombinációkat használ a kívánt eredmény eléréséhez.

  A programozás során a gyerekek nem csak kódot írnak, hanem a feladatokat kisebb töredékekre bontják. Végül is, mielőtt saját játékot játszana, át kell gondolnia a szkriptet, majd be kell írnia a kódot, ellenőriznie kell, össze kell állítania, javítania kell a hibákat, majd csak tesztelnie kell. Ez a megközelítés a feladatokhoz hasznos lesz a jövőben — az iskolai órák következetes megoldásától a munkafeladatok kezeléséig.

  Kreatív gondolkodás

  Sokan úgy képzelik el a programozást, mint egy monoton analitikus munkát, messze a kreatív folyamattól. Valójában a fejlődés szorosan összefonódik a kreativitással. Például, a GeekSchool web development course, a gyerekek megtanulják, hogyan kell létrehozni honlapok és megtanulják az alapokat a tervezés-megtanulják, hogyan kell tervezni weboldalakat, változtatni az alakját, színét a szöveg, a munka háttérrel, képekkel.

  OLVASS TOVÁBB:  Гайд по отладке Android-приложения: ищем баги и читаем логи

  Így a gyerekek megtanulják, hogyan építsék ötleteiket szkriptekbe, forgatókönyvekbe. Végül kód, képletek és számok segítségével életre keltik őket. Tehát a programozás mind analitikus, mind kreatív gondolkodást képez. 

  Egészséges hozzáállás a hibákhoz 

  A hibák gyakran demotiválják az embereket, bizonytalanná teszik őket, és feladják. Kevés felnőtt büszkélkedhet egészséges hozzáállással a kudarchoz. A programozás korai életkorban segít, hogy ne féljen a hibáktól.

  Ha hiba van az írott kódban, a program nem működik, a gyerekek megértik, elemzik munkájukat, új megoldást keresnek: mindig törölheti a parancsot, vagy szerkesztheti. Így a gyerekek megtanulják érzékelni a hibákat, mint új dolgok megtanulásának módját, miközben nem érzik magukat kényelmetlenül, ha elkötelezettek. Végül is a helyes megoldás megtalálása a kód írásának része.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan lehet karriert kezdeni a játékfejlesztésben, meghódítani a csúcsokat

  Polina Sedokova tanfolyamot végzett a geekschool Scratch játékainak létrehozásában, és megosztotta, hogyan győzte le a végső projekt kidolgozásának nehézségeit: “a Scratch játék újbóli létrehozása nehéz feladatnak bizonyult: a munkafolyamat során folyamatosan új hibákat találtam. Például, valamilyen oknál fogva, én Pacman folyamatosan áthaladt a falakon, halhatatlan maradt, annak ellenére, hogy az ütközés egy szellem-kijavítottam ezeket a hibákat hosszú ideig, kitartóan, a végén, minden dolgozott ki!»

  Csapatmunka 

  A fejlesztők gyakran együtt dolgoznak egy projekten, valamint kölcsönhatásba lépnek más osztályokkal és szakemberekkel. A csapatmunka a programozás szerves része.

  OLVASS TOVÁBB:  Mit várhatunk el a Go fejlesztői szakmától

  Így tanulják meg a gyerekek nemcsak egymást segíteni, együtt dolgozni, hanem hatékonyan együttműködni a problémák megoldása érdekében. A kommunikáció a modern ember számára szükséges készségek egyike.

  5 причин увлечь ребёнка программированием 5

  Kereslet a munkaerőpiacon

  Ez a gazdaság szférája minden évben növekszik. A világ egyik legnagyobb álláskereső webhelyének, a Glassdoornak a tanulmánya szerint az Egyesült Államok legnépszerűbb szakmája szoftverfejlesztő (2020 decemberétől 40 564 pozíciót nyitottak meg). A Habr karrier-felmérése szerint 2021 második felében az informatikai szakember átlagos fizetése havonta 147 858 rubel.

  Egy gyermek számára a tanulási programozás a jövőben számos karrierlehetőséget nyit meg, és versenyelőnyt biztosít. Miután fiatal korban kezdett dolgozni, képes lesz fejleszteni képességeit, az alapfokú oktatás elvégzésekor pedig már elég kompetens lesz a felvételhez.

  Még akkor is, ha a gyermek nem választja ki a programozáshoz kapcsolódó szakterületet a jövőben, a párhuzamosan kifejlesztett készségek segítenek abban, hogy a jövőben szakemberként és személyként történjen. 

  Hol tanulni 

  Az iskolában tanított számítástechnika nem elegendő a programozás megtanulásához. A GeekSchool kurzusokon a gyerekek megtanulnak programozni, játékokat és weboldalakat fejleszteni, mester webdesign-t és számítógépes grafikát készíteni, animálni a karaktereket animációval.

  Ha kétségei vannak, hogy a gyermek, mint a programozás, akkor egy próba egyéni leckét, ahol a tanár értékeli a hallgató tehetségét, és segít kiválasztani a megfelelő irányba. Azok a felnőttek, akik a GeekBrains tanfolyamokat végezték, további kedvezményt kapnak a gyermekek képzésére.

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában