More

  5 ok, amiért el kell kezdened a programozást

  Sokak számára az informatikában végzett munka nagyon nehéz és gyakran unalmas rutinszerű kódírás, amely matematikai gondolkodásmód nélkül egyszerűen lehetetlen. De tényleg így van?

  A cikkben foglalkozunk a pénzkeresés fő előnyeivel és kilátásaival az informatikai piacon, és öt okot fogunk megadni, amiért érdemes elkezdeni a programozást.

  1. Biztonság és stabilitás

  A járvány bebizonyította, hogy az informatikai szektor rendkívül praktikusnak és biztonságosnak bizonyult. Sok szakember elvesztette az állását a válság alatt. Ugyanakkor a programozók tovább írták a kódot, és ami ugyanolyan fontos, jó pénzt is keresnek.

  Természetesen egyes IT-sablonokat továbbra is elbocsátási hullám érintett, de az informatikai piac még a karanténidőszakban is fenntartotta a szakemberek iránti igényt, és többségüknek sikerült gyorsan új projekteket találnia.

  Az eredetileg távolról dolgozó programozókat egyáltalán nem érintette a járvány. Az informatikai szakemberek számára a távmunka már nem újdonság, hanem életstílus, így többségüknek még a munkafolyamatát sem kellett újjáépítenie.

  A programozás során Ön maga választja meg, hogyan és kinek dolgozzon: üljön a cég irodáiban, vagy végezzen projekteket távolról szabadúszó formátumban.

  A világjárványon kívül a programozás mindig stabil jövedelmet és személyes szabadságot jelent. Például, ha nem tetszik a jelenlegi projekt, akkor mindig elhagyhatja azt, és találhat egy érdekes és ígéretes projektet, mivel a szakemberek iránti igény nagyon magas.

  Ne feledkezzen meg a foglalkozási sérülésekről sem. Minden szakma képviselői szembesülnek velük. A lábak, a hát, az épületpor terhelése mindig erősen befolyásolja az egészséget. A programozók számára a foglalkozási megbetegedések kevésbé kritikusak, és ha valaki figyelmes a látásra és a testtartásra, akkor teljesen elkerülhetők.

  A hallgatók tapasztalatai alapján elmondhatom, hogy ahhoz, hogy megtalálja első informatikai munkáját vagy projektjét, átlagosan 5-10 interjún kell részt vennie . Ez annak köszönhető, hogy a piac tele van újonnan érkezőkkel, és nagy a verseny. De ez a helyzet is gyorsan változik: féléves munkatapasztalattal rendelkező szakember számára az interjú látogatásokból az állásajánlatra való áttérés sokkal magasabb.

  2. Magas jövedelem

  A programozás és a webfejlesztés azok az iparágak, ahol a jövedelmek még a karrier kezdetén is jelentősen eltérnek az átlagtól. Természetesen az informatikus sikere a munkához való hozzáállástól és a szorgalomtól függ.

  OLVASS TOVÁBB:  Fontos a héten: Távirati bevételszerzés és hirdetési frissítések a VKontaktén

  A tanulók, még a tanfolyam során is, gyorsan igényelt szakemberekké válnak, kezdő fizetésük meghaladja a 30 000 rubelt. Hat hónap vagy egy év alatt ez az összeg 60 000–80 000 rubelre, másfél vagy két év alatt pedig 120 000–150 000 rubelre nő. És ez nem a maximális összeg, a szakmai kompetenciák növekedésével együtt tovább növekedhet.

  A programozók fizetése továbbra is havonta növekszik, annak ellenére, hogy új, egyre népszerűbb szegmentált munkák jelennek meg.

  Az informatikai szféra mindenesetre továbbra is az egyik vezető a fizetések terén az országban és a világon. Az európai informatikai szakemberek legnagyobb forrása, Habr szerint 2020 első felében a programozók fizetése 8% -kal nőtt.

  3. Folyamatos fejlődés

  Az informatika egy ígéretes terület, ahol folyamatosan tanul, fejleszt és konferenciákon vesz részt. Nincs esélye stagnálásba esni.

  OLVASS TOVÁBB:  Szexboltok Oroszországban: a Runet felhasználók véleménye és véleménye

  Az informatika területén végzett munka során nagy mennyiségű információval kell dolgozni, amelyeket gyorsan kell tárolni és feldolgozni. A haladás nem áll meg, és egyes technológiákat gyorsan felváltanak mások, tökéletesebbek és fejlettebbek, amelyeket, ha kívánják, hogy a szakterület vezetői közé kerüljenek, a programozónak gyorsan meg kell tanulnia. Mindez segít az agy állandó hangnemben tartásában.

  4. Kényelmes tevékenység

  Ha kreatív ember, akkor az informatikai szféra tökéletes az Ön számára. Tehát a webfejlesztés során folyamatosan olyan rejtvényekkel találkozik, amelyeket csak kreatív és nem szabványos megközelítéssel lehet megoldani. A kódolás folyamata önmagában nagyon érdekes és izgalmas, amelyben el fogja felejteni, hogy mi a hétköznapi munkarutin.

  Nos, nem lehet figyelmen kívül hagyni azokat a feltételeket, amelyeket a nagyvállalatok kínálnak az informatikai szakemberek számára: teljes szociális csomagok, önkéntes egészségbiztosítás, képzés díja és továbbképzési tanfolyamok. Amikor a Mail.ru-nál dolgoztam, az alkalmazottak hozzáférhettek a masszázsszékekhez és az ingyenes friss bárokhoz, valamint a Tinkoffhoz – edzőterembe, ingyenes ebédekre és szaunába a csarnok után, amelyet közvetlenül a munkanap alatt látogathat meg.

  OLVASS TOVÁBB:  A Likeney legjobb tartalma 2020-ra

  Sok, még kis cég is, pihenőszobákat létesít, ahol az alkalmazottak pihenhetnek. Ez segít abban, hogy a lehető legeredményesebbek maradjanak. A menedzsment általában nagyra becsüli az informatikai alkalmazottakat. Vannak olyan cégek, amelyek játéktermet biztosítanak informatikusok számára PlayStation vagy Xbox használatával.

  Az informatikai specialitások előnyei közé tartozik az öltözködési szabályok hiánya, a cég költségére történő gyakori konferenciára utazás és az ingyenes étkezés is. És ez nem valami távoli és elérhetetlen valami, hanem a valóság.

  5. Inspiráló környezet

  Amikor eljutottam a 2GIS-hez, meggyőződtem arról, mennyire intellektuálisan fejlett az informatikai szféra. Az ilyen szakemberek érdeklődési körébe mindig beletartozik a fejlődés, a kreativitás, az önmegvalósítás, a vágy, hogy valami újat hozzunk ebbe a világba. A diákok ugyanazt a légkört veszik észre, amikor bejutnak az iskolámba, és később nagyvállalatoknál találnak munkát. Hihetetlenül kellemes és könnyű kommunikálni olyan tudatos emberekkel, mint programozók.

  Természetesen mérgező emberek találhatók ezen a területen, de inkább kivételként. A programozók általában nyitott, felelősségteljes és proaktív emberek. Nem gondolják, hogyan lehet valakit megsérteni, megtéveszteni vagy megbántani, már lezárták alapvető szükségleteiket, amelyek erre késztethetik őket, és a személyes önmegvalósítást fókuszban tarthatják.

  Bárki válhat programozóvá, például nulla tudással rendelkező emberek jönnek az internetes fejlesztési iskolámba, és alkalmazott szakemberként távoznak. Kedvenc esetem, hogy egy építtető úgy döntött, megváltoztatja az életét, tanfolyamot végzett, és jelenleg keresett webfejlesztő.

  Az informatikában való foglalkoztatáshoz ismernie kell a HTML, CSS, JavaScript és React technológiákat.

  Összefoglalva, bátran kijelenthetem, hogy a jövő az informatikai szféra mögött rejlik, és a programozók azok az emberek, akik létrehozzák. Annak ellenére, hogy a szakmák száma menthetetlenül növekszik, a programozó továbbra is az egyik legkeresettebb szakma. Az informatika egy nagy és barátságos terület, amely kész új szakemberek befogadására, képzésére és alkalmazására.

  Friss cikkek

  A Yandex folytatja harcát az Afisha védjegyért

  A Yandex öt új szellemi tulajdonjogi pert indított a Rambler Group ellen. Amint arról az Interfax beszámolt, január 15-én a Yandex öt új...

  Hogyan működik az Instagram ajánlási rendszer

  Az Instagram algoritmus fejlesztője, Amog Mahapatra cikket publikált, amelyben a különféle ajánlások értékéről és a közösségi hálózat ajánlási rendszerének működéséről beszélt. Az ilyen rendszerek...

  A YouTube továbbra is kísérletezik áruk értékesítésével

  A fejlesztők bejelentették egy új funkció tesztelésének megkezdését az áruk videó útján történő vásárlásához. Egy kísérleti projekt részeként a YouTube több tartalomkészítőjét is...

  A Mail.ru Group-ot és a Yandexet monopóliumellenes törvények megsértésével vádolják

  Az Internetes Szerzői Jogvédelem Egyesülete (AZAPI) ellenzi őket. Az AZAPI panaszt tett az Eurázsiai Gazdasági Bizottságnál (EGK) a Yandex és a Mail.ru Group...

  A Google megerősítette az altémák elindítását a rangsorban

  Ez segít diverzifikálni a SERP tartalmát. A Google még 2020 októberében jelentette be az altémákat a Search On rendezvényen. Danny Sullivan elmondta, hogy...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában