More

  5 modern nyereséges szakma

  Hogyan lehet elsajátítani egy olyan szakmát, amely jó nyereséget hoz14 október 20216 minut9A cikk szerzője Alexander Sagun5 современных прибыльных профессий15 современных прибыльных профессий2A cikk szerzője Alexander Sagun5 современных прибыльных профессий3https://gbcdn.mrgcdn.ru/uploads/post/2780/og_image/c917b8e687087b35ce7b65be723b090d.png

  5 современных прибыльных профессий4

  Vannak olyan szakmák, amelyekre a piaci kereslet jelentősen meghaladja a kínálatot. A szakma sikere azonban nem csak ebben rejlik.  Három fő kritérium van: a kereslet, a magas fizetés és a kilátások. Fejlesztő alapvető szakma benne, és a program az azonos nevű, mindössze 15 hónap, lehetővé teszi, hogy munkát találni, amely egyesíti mind a három kritérium.

  A cikkben megtudhatja, öt nyereséges, népszerű területek benne: programozó, elemző, tesztelő, termékmenedzser, projektmenedzser. 

  Programozó

  A programozók általában programkóddal dolgoznak, és új alkalmazások, weboldalak és programok létrehozására használják. Valaki XRM vagy CRM rendszerekkel dolgozik, például a Bitrix24 rendszerrel. Mások webfejlesztéssel foglalkoznak, vagyis webhelyeket hoznak létre. Vannak olyanok, akik játékokat fejlesztenek, és azok, akik a mesterséges intelligenciával – az ML – vel-dolgoznak, vagyis a programozás és az elemzés határán vannak. Érdekes analitikai problémákat oldanak meg. 

  Ezenkívül a fejlesztők mobil alkalmazásokkal, CMS rendszerekkel, a webhely tartalomkezelő rendszerével dolgoznak. Most nem minden webhelyet írnak a programozók, vannak olyan sablonok, amelyekkel a marketingszakemberek maguk is összeállíthatják az oldalakat. 

  Most a legtöbb fejlesztés megy az interneten, mert ez volt a felosztás Frontend és Backend Fejlesztők. Az elsők azt teszik, amit a weboldalon és a mobilalkalmazásban látunk, vagyis a képernyő már elkészült. Az utóbbiak “töltelékkel” foglalkoznak, vagyis feldolgozzák az adatokat, döntéseket hoznak, az eredményeket pedig megjelenítik a képernyőn. Más szavakkal, kódokkal foglalkoznak. Van egy harmadik csoport – Fullstack programozók. Mind az adatbázissal, mind a logikai tartalommal dolgoznak, ugyanakkor elrendezéssel foglalkoznak. Az elválasztás a technológia túl gyors fejlődése miatt történt. Az embereknek ki kell választaniuk, hogy melyik részlegre szakosodjanak. Ettől a választástól függően meghatározzuk a programozási nyelvet: Pascal, JavaScript, SQL.

  OLVASS TOVÁBB:  "Programozóként dolgozni szinte minden nap kreativitás"

  Ezen túlmenően, a programozók vannak osztva, akik írnak az asztalon – azaz a számítógépek, valamint a mobil-azaz a telefonok, berendezések. Ezenkívül a fejlesztők kereteket használnak. Ha egy sor funkciót varrnak a könyvtárba, akkor a keret határozza meg az írási stílust, vagyis hogyan írják ezt a kódot. 

  OLVASS TOVÁBB:  Tanfolyam megnyitása 2D művészeknek játékfejlesztésben

  Ha azokról az operációs rendszerekről beszélünk, amelyekkel a programozók dolgoznak, hatalmas számban vannak. Például:

  • Linux.

  • Amiga OS.

  • macOS.

  • Microsoft Windows.

  • Inferno OS.

  • Menuet OS.

  • OS Elbrus.

  • iOS.

  • Android.

  A munka megválasztásának tudatosnak kell lennie. A programozó szakma alkalmas az Ön számára, ha automatizálni szeretné a folyamatokat és a szerkezeti információkat. 

  Tesztelő

  A fejlesztő fogalma nemcsak a programozó szakmáját foglalja magában. A tesztelők olyan emberek, akik szoftvereket, megoldásokat, hardvert tesztelnek, és sebezhetőségeket keresnek. Munkájuk szükséges annak biztosításához, hogy a termék hibátlanul működjön a piacra lépés előtt. A tesztelő feladata, hogy megtalálja az összes hibát, majd átadja azokat a fejlesztőknek a korrekcióhoz.

  A tesztelők munkája több szakaszból áll. 

  Tesztelés:

  • Keressen hibákat a termékben, hipotézisben, felszerelésben.

  • Vizsgálati módszerek fejlesztése.

  • Írás teszt szkriptek.

  • A vizsgálati forgatókönyvek végrehajtása.

  Ha hibákat észlel:

  • Hibaadatok továbbítása.

  • A talált hibák dokumentálása.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan lehet munkát találni a mobil fejlesztés, nem kell félni a Scrum

  Elemzés:

  • A hibák osztályozása és az adatbázisba való belépésük.

  A tesztelők iránti piaci kereslet alacsonyabb, mint a programozók esetében, de ez még mindig keresett és magasan fizetett szakma. Ez megfelel Önnek, ha szeretne keresni és kijavítani a hibákat, tanulmányozza a terméket minden oldalról, majd elemezze azt kritikus szempontból.

  Elemző

  Az elemzők nagy mennyiségű információt gyűjtenek és dolgoznak fel, jelentéseket készítenek és segítenek a vállalkozásoknak megalapozott döntések meghozatalában. Vannak elemzők, akik adatbázisokkal dolgoznak. Információs tárolókat építenek. Vannak elemzők, akik kódot írnak, Vagyis lekérdezik ezeket az adatforrásokat. 

  Az elemzők iránti kereslet szinte megegyezik a programozók iránti kereslettel, és továbbra is magas ütemben növekszik. Minden évben megduplázódik az információ mennyisége a világon, ami azt jelenti, hogy nehezebbé válik a feldolgozás, egyre több emberre van szükség ehhez. 

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában