More

  5 könyv egy szakértőtől: Bill Gates (Microsoft). 2020-as válogatás

  A SEOnews folytatja az “5 könyv szakértőktől” oszlopot, ahol prominens informatikai személyiségek osztják meg az olvasásra érdemes könyveket.

  A mai gyűjtemény a Microsoft alapítójától, Bill Gates-től származik . Minden év végén a blogján olyan könyveket oszt meg, amelyek lenyűgözték. Idén “öt jó könyvet választott egy silány 2020-ra”.

  Az új Jim varjú: Tömeges bebörtönzés a színvakság korában

  Írta: Michelle Alexander

  Miről szól a könyv : Michelle Alexander polgárjogi és jogtudós könyvében faji kérdéseket és tömeges bebörtönzést tárgyalnak az Egyesült Államokban. A szerző azonban megjegyzi, hogy az afroamerikai férfiak szembesülnek a diszkriminációval a többi kisebbség és a társadalmi-gazdasági szempontból hátrányos helyzetű csoportok között.

  Az elmúlt hónapokban megpróbáltam elmélyíteni a rendszerszerű rasszizmus megértését. Alexander könyve megnyitja a szemünket, hogy a büntető igazságszolgáltatás miként üldözi igazságtalanul a színes közösségeket (főleg a feketéket). A könyv jól leírja a tömeges bebörtönzés történetét és számát. Végül elolvastam a könyvet, és meg voltam győződve arról, hogy igazságosabb megközelítésre van szükségünk az ítélethozatalra, és több befektetésre van szükségünk a színes közösségekben.

  Tartomány: Miért diadalmaskodnak a generalisták egy speciális világban

  Írta: David Epstein

  5 könyv egy szakértőtől: Bill Gates (Microsoft). 2020-as válogatás

  Miről szól a könyv : A könyv arról szól, hogy a modern, magasan szakosodott világban miért sokkal jövedelmezőbb széles profilú szakembernek lenni. A szerző a tanulás új megközelítéséről beszél a legkülönbözőbb területeken és szakmákban, amely megváltoztatja a siker elérésére vonatkozó hagyományos elképzeléseket. Kutatta a legsikeresebb sportolók, művészek, zenészek, Nobel-díjasok és tudósok példáit, és megállapította, hogy a legtöbb területen a korai és szűk szakosodás nem azonos az eredménnyel.

  A nagy sebességű világot a generalisták – találékony és rugalmas emberek, széles szemlélettel és nagy élettapasztalattal – uralják. Epstein a siker, a kísérlet, az élet szélesebb értelme felé tolja az olvasót.

  Ebben a lenyűgöző könyvben a szerző azzal érvel, hogy bár a világ egyre nagyobb specializálódást követel meg, valójában több emberre van szükségünk, „akik széles látókörűek és sokrétűek a tapasztalatok terén.

  Úgy gondolom, hogy az ő ötletei megmagyarázhatják a Microsoft néhány sikerét, mert olyan embereket vettünk fel, akiknek nagy tapasztalatuk volt a szakterületükön és minden területén. Ha olyan generalista vagy, aki valaha is úgy érezte, hogy árnyékot vetnek rá szakmabitársaid, ez a könyv neked szól.

  Pompásság és utálatosság: a Churchill család mondája és az engedetlenség egy villámcsapás során (The Splendid and the Vile: Churchill, Saga and Defiance the Blitz idején)

  Írta: Eric Larson

  OLVASS TOVÁBB:  Eset a cable.ru (cable.ru) online áruház népszerűsítéséhez
  5 könyv egy szakértőtől: Bill Gates (Microsoft). 2020-as válogatás

  Miről szól a könyv : Winston Churchill brit miniszterelnöki posztjának első napján Adolf Hitler betört Hollandiába és Belgiumba. Az elkövetkező 12 hónapban Hitler irgalmatlan bombázást hajt végre, 45 000 brit halálával. Churchillnek össze kellett gyűjtenie országát, és meg kellett győznie Franklin Roosevelt amerikai elnököt arról, hogy Nagy-Britannia méltó szövetséges és kész a végsőkig harcolni.

  A szerző filmes részletességgel mutatja be, hogyan tanította Churchill a briteknek a “félelem nélküli művészetet”. A naplók, eredeti levéltári dokumentumok és az egykori titkos hírszerzési jelentések alapján Larson új perspektívát nyújt London legsötétebb évében Churchill és családja mindennapi tapasztalatai révén.

  Néha a történelemkönyvek relevánsabbak, mint azt szerzőik elképzelni tudták. Ilyen az 1940-es és 1941-es ragyogó beszámoló. A britek szinte minden éjszakát pincékben és metróállomásokon töltöttek, míg Németország bombázta őket, hogy kényszerítsék őket a megfelelésre. Az általuk érzett félelem és szorongás sokkal súlyosabb volt, mint a COVID-19 szorongásunk, de ezek az érzések ismerősnek tűnnek számunkra. Larson élénk képet ad arról, milyen volt az élet a hétköznapi polgárok számára ebben a szörnyű időszakban. És tökéletesen leírja a válságban lévő brit vezetőket – Winston Churchillet és közeli tanácsadóit.

  Kém és áruló: A hidegháború legnagyobb kémtörténete

  Írta: Ben McIntyre

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a YouTube-forgalomból
  OLVASS TOVÁBB:  Az árcédulában szereplő kilenc jobban eladható? Kísérleti eredmények
  5 könyv egy szakértőtől: Bill Gates (Microsoft). 2020-as válogatás

  Miről szól a könyv : Magával ragadó hidegháborús történet egy kettős KGB-ügynökről, amelyet Nagy-Britannia egyik legnagyobb történésze írt. A könyv egy magas rangú KGB-tiszt történetét meséli el, aki több mint egy évtizede a brit kémeknek felbecsülhetetlen értékű titkokat adott a szovjet hírszerző gép mélyén. Egyik kém sem tett többet annak érdekében, hogy ártson a KGB-nek. A szerző a kémkedés, az árulás és a bátorság történetét meséli el, amelyek örökre megváltoztatták a hidegháború menetét.

  Ez a dokumentumfilm Oleg Gordievsky-ról, a KGB tisztjéről, aki brit kettős ügynök lett, és Aldrich Amesről, az amerikai hibásról, aki valószínűleg elárulta. A McIntyre által idézett történetek nemcsak nyugati forrásokból származnak, beleértve magát Gordievsky-t is, hanem oroszokból is. Ugyanolyan addiktív, mint a kedvenc kémregényeim.

  Lélegzés a sótól: halálos genetikai betegség, a tudomány új korszaka, valamint az orvost változtató betegek és családok

  Szerző: Bijal P. Trivedi

  5 könyv egy szakértőtől: Bill Gates (Microsoft). 2020-as válogatás

  Miről szól a könyv : A könyv egy lenyűgöző mondát mond el a cisztás fibrózisról – az ősi eredettől kezdve a betegség génjének felfedezéséig az emberben és annak kezeléséig.

  A könyv a tudomány és az orvostudomány hihetetlen eredményeiről, kudarcairól és sikereiről, valamint azokról az emberekről szól, akik nem voltak hajlandók feladni és feladni a reményt.

  Bill Gates: Ez a könyv inspiráló. Dokumentálja a figyelemre méltó tudományos újítások történetét és azt, hogy miként javították szinte valamennyi CF-beteg és családjuk életét. Ez a történet azért fontos számomra, mert Ismerek olyan családokat, akik részesültek a könyvben leírt új gyógyszerekben. Gyanítom, hogy az elkövetkező években még sok ilyen könyv fog megjelenni, mivel a biomedicina csodái egyre gyakrabban jelennek meg a laboratóriumokban.

  Friss cikkek

  A kattintás átlagos költsége a Yandexnél 2020-ban harmadával csökkent

  A Google csak 4% -kal rendelkezik. Az Aori platform szakemberei összefoglalták a kontextuális reklámozás eredményeit az elmúlt évben Oroszországban. Kutatásuk során a szakértők...

  B2B tartalommarketing: Hogyan csinálják a vállalatok a vállalati blogot [kutatás]

  A blogkutatás adaptált fordítása 502 B2B vállalat mintáján. Szeretjük a Backlinko SEO Research-t a nagy mintái miatt. A blog kutatásához lefordítottuk a Google...

  Hogyan tarthatjuk meg a copywritert a keresletben

  Az összes digitális irány között a copywriting nagyon alacsony belépési küszöbértékű terület volt és marad. Szinte minden olyan ember, aki képes többé-kevésbé folyékonyan írni,...

  Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a YouTube-forgalomból

  A SEOnews továbbra is érdekes konferencia-előadások után kutat, és teljesítményértékeléssel ismerteti Önt. Ma a NaZapad 15 konferencia felvétele került a középpontba, amelyet a SeoProfy...

  Python fejlesztő: mi a teendő, ha megtanultad az alapokat

  Választás a Keras és a PyTorch között, és a megoldás magyarázata 2023. január 18., 12 perc A legtöbb kezdő fejlesztő ismeri a Python...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában