More

  14 kulcsfontosságú felhasználói felület / UX tervezési trendek 2021-ben

  Az UI a felhasználói felület, az UX pedig a felhasználói élmény. Valójában ezek a fogalmak több mint 70 évesek. De csak a közelmúltban kaptak megfelelő figyelmet. 

  Az interfész és a tapasztalat egymással összefüggő kifejezések. Az UX felelős a felhasználói érzelmekért, az alkalmazkodóképességért és a termék funkcionalitásáért. UI a megjelenítés a felület azonos stílusú, logikai, valamint a felhasználó interakció a termék. 

  UI / UX fejlődik. Rendszeresen megjelennek új trendek, amelyek néha radikálisan megváltoztatják a korábbi ötleteket. Nem lehet figyelmen kívül hagyni őket-különösen akkor, ha rendkívül versenyképes résekben dolgoznak. Itt az ideje, hogy beszéljünk a 14 legfontosabb trendről, amelyek meghatározzák az UI/UX fejlődését 2021-ben. 

  Viselkedési kutatás 

  A felhasználói élmény tesztelése, elemzése 2021-ben még fontosabbá válik. Sok márka nagy figyelmet fordít az optimális tapasztalatra-az átlagos mutatóra. De a termék alkotóinak problémája az, hogy nem a felhasználók. Ezért nem tudják előre látni azokat a problémákat, amelyekkel egy személy szembesülhet. Elemeznie kell, hogy milyen támogatást kap a felhasználó, ha hibát követett el a cselekedeteiben, és nem kapta meg a várt élményt. 

  Az egyik lehetőség a felhasználói munkameneteket reprodukáló speciális szoftver használata. Így láthatja, hogy az ember milyen szakaszban hibázott. 

  creativebloq.com 

  Ennek a módszernek a használata szükségszerű. Végtére is, így nem csak a felhasználói problémákat elemezheti, hanem a tervezési megoldásokat is tesztelheti. Egy weboldal, online áruház, alkalmazás vagy interaktív eszköz elindítása csak az első lépés. Csak akkor értékelheti, mennyire sikeres volt minden, miután látta, hogyan használják a terméket. 

  Az alkalmazkodási folyamat javítása 

  Ezt az elvet mobil alkalmazásokban használják, de valójában szélesebb potenciállal rendelkezik. A kezdeti képernyőoldalakról eszköztippekkel beszélünk. Nagyban leegyszerűsítik a munkát, különösen azok számára, akik még soha nem találkoztak a termékkel. 

  14 ключевых трендов UI/UX дизайна в 2021 году

  creativebloq.com 

  Nagyszerű tendencia, amelyet végre kell hajtani az oldalon. Egy világos, gyors utasítást a legelején a felhasználói útvonal pontosan mit fog menteni a hibáktól, frusztráció. Az adaptáció gyorsabb lesz, az ügyfél pedig megkapja a várt élményt. 

  Animált felhasználói felület 

  Ez az elv hasznos az ügyfelek interakciójának javításához. Az animáció vezérli az ügyfelet, és a statikus grafikai elemeknél hatékonyabban tárja fel az interfész lehetőségeit. 

  14 ключевых трендов UI/UX дизайна в 2021 году

  tubikstudio.com 

  Idén várhatóan több márka is tesztel majd, a hagyományos pop-upok vagy bannerek helyett animált gombokat és egyéb elemeket próbál majd a felülethez illeszteni. Ugyanazok a gombok nagy potenciállal rendelkeznek, mivel vizuálisan jelzik a Felhasználónak a bekövetkezett műveletet. Ez növelheti a hatékonyságot-különösen a mobilalkalmazásokban. 

  Sötét Mód 

  Igen, ez a tendencia nem új, a trend legalább 3 éve fennmarad. A sötét módot az ínyencek számára a leghíresebb termékek és főbb márkák kínálják: legyen az Instagram, Android vagy Google. 

  A sötét téma továbbra is releváns ebben az 2021 évben. Íme néhány ok: 

  • sötét háttéren könnyebb kiemelni a szükséges tervezési elemeket; 
  • ultra-modern megjelenés; 
  • OLED / AMOLED képernyővel rendelkező eszközök esetén az akkumulátor élettartama jelentősen megtakarítható; 
  • gyenge fényviszonyok között a szem terhelése kisebb. 
  OLVASS TOVÁBB:  Piacok az ingatlan, az orvostudomány, a pénzügyek, az autóipar és az e-kereskedelem területén

  A sötét téma nagy fejlesztési potenciállal rendelkezik mind a mobil, mind az asztali eszközökön. Ha kétségei vannak, hozzáadhat egy sötét mód aktiváló gombot az alkalmazáshoz, majd megvizsgálhatja, hogy a felhasználók hány százaléka választotta az új funkciót, és hányan részesítették előnyben a régi fénytervezést. 

  14 ключевых трендов UI/UX дизайна в 2021 году

  medium.com 

  Az Apple tovább ment. A vállalat eszközeiben konfigurálhatja az automatikus módváltást. Megadhatja saját opcióját, vagy választhat egy szabványos megoldást – például éjszaka bekapcsolhatja a sötét módot. 

  3D fejlesztés 2D megoldások helyett 

  A “lapos” képeket és egyéb tartalmakat a múltban kell hagyni. A sikeres felhasználói élmény és felület modern koncepciói a nem szabványosság elvein alapulnak. Például háromdimenziós objektumok: kezdetben csak a szerencsejáték-iparban használták őket, de most elterjedtek a mobil alkalmazásokra és webhelyekre. 

  OLVASS TOVÁBB:  Weboldal keresési promóciós szolgáltatások - FireSEO SEO eset

  A háromdimenziós effektek kifejlesztése informatívabbá és érdekesebbé teheti a felhasználói felületet. Például használhatja a 360 fokos nézet funkciót. Egy másik kategóriába tartozik, de ugyanazt a funkciót látja el, mint a 3D objektumok: valósághűbbé teszi az objektumokat. 

  14 ключевых трендов UI/UX дизайна в 2021 году

  sessions.edu 

  A háromdimenziós hatások eltérőek lehetnek. Valakinek csak árnyékokat kell használnia a szöveg alatt, hogy a betűk vizuálisan nagyobb méretűek legyenek. Valaki létrehozza a vizuális identitás háromdimenziós elemeit-például generálja őket a Logaster szolgáltatásban. Valaki tesztelheti az AR vagy VR technológiákat, hogy kiegészítse a felhasználói felület kialakítását animált grafikával. 

  A sebesség kialakítása 

  Bár az emberiség egy része továbbra is küzd az 5G technológiával, aktívan fejleszti és befolyásolja a trendeket – beleértve a felhasználói élményt és a tervezést is.  

  Az Internet sebessége jelentősen megnőtt. Ebben a tekintetben a modern alkalmazásoknak és webhelyeknek olyan felhasználói élményre van szükségük, amely azonnali betöltést biztosít.  

  Ez ellentmondást teremt. Egyrészt a nagy sebességnek köszönhetően több interfész elemet engedhet meg magának. Másrészt az alkatrészek számának növelése csökkenti a sebességet. 

  Mi a teendő? Ebben a helyzetben fontos a célközönség temperamentumának részletes elemzése. Tanulmányozza a felhasználókat, és csak azokat a részleteket adja hozzá a tervezéshez, amelyeknek tagadhatatlan értéke van, és nincs döntő hatással a letöltési sebességre. Ingyenes eszközök (például GTmetrix) segítségével meghatározhatja az oldal betöltési idejét, valamint megtalálhatja azokat az okokat, amelyek lelassítják a projektet. 

  Szinkronizáló eszközök 

  Nagyon kevés felhasználónak van csak egy modulja. Általában az átlagos ügyfélnek több eszköze van állandó használatban. Ezért olyan UX kialakításra van szüksége, amely ugyanolyan hatékony a különböző operációs rendszereken és platformokon. Ugyanakkor a különböző modulok funkcionalitását szinkronizálni kell, egyetlen cselekvési logikával. 

  14 ключевых трендов UI/UX дизайна в 2021 году

  netflixparty.com 

  Ha úgy gondolja, hogy a felhasználók okostelefonra, táblagépre, laptopra vagy asztali számítógépre korlátozódnak, akkor tévedhet. Ez a lista messze nem teljes. Vannak olyan modulok is, amelyek mindennapi használatban vannak. Például hordható eszközök és intelligens órák. 

  Ezért az UI / UX tervezésnek minden típusú felhasználói eszköz fejlesztésére kell összpontosítania. Várható, hogy a hordható technológiák trendje 2021-ben alapvető fontosságú lesz. Ezért érdemes gyorsabban dolgozni ebben az irányban, hogy ne hagyja ki a tendenciát.

  OLVASS TOVÁBB:  Mi a natív reklám, és milyen előnyei vannak?

  Mobil alkalmazások kibővített valósággal 

  Ez a tendencia nem új a mobil alkalmazások tervezésében, de 2021-ben új innovációs lehetőségek nyílnak meg. Az AR technológiát támogató fogyasztói alkalmazásokból származó globális bevétel várhatóan megduplázódik 6.2 milliárd dollárra. 

  Mit csinál a kibővített valóság? Kibővíti az UX design lehetőségeit a mobil eszközök számára, szélesebb körű észlelést biztosít a felhasználók számára. Segítségével kiküszöbölik az alkalmazással való felhasználói interakció fizikai akadályait. Következésképpen a márkával való kommunikáció tapasztalata teljesen megváltozik. 

  A virtuális tervezési elemek fizikai térbe történő integrálásával a fejlesztők lehetőséget adnak a felhasználóknak arra, hogy mélyebben kölcsönhatásba lépjenek a termékkel, nem csak “látni és olvasni”. 

  A kibővített valóság hatalmas potenciállal rendelkezik, különösen az online értékesítéssel foglalkozó márkák, az oktatás, a tömegtájékoztatás vagy a szórakozás területén végzett munka esetében. Virtuális próbafülke, interaktív eszközök a képzéshez, érdekes pillanatok reprodukálása – sok ötlet. 

  14 ключевых трендов UI/UX дизайна в 2021 году

  doodlens.alkalmazás 

  Forradalmi aszimmetria és “rossz” elrendezések 

  Általában úgy vélik, hogy egy személy a szimmetriára törekszik. De érdemes körülnézni: mindenhol aszimmetrikus kialakítás van. Még az emberi test sem tökéletesen szimmetrikus: például a karok hossza kissé eltérő. 

  Az aszimmetriát a webes alkalmazások és a mobil programok interfészeiben lehet és kell használni. A használat okai az általános tervezési stratégiától függenek. Például aszimmetriára van szükség az egyensúly és a harmónia eléréséhez, vagy a”káosz”szándékos érzésének megteremtéséhez.  

  Ha az első opciót választja, az aszimmetrikus kialakítás szóközökön, tiszta vonalakon, kontrasztos színeken alapul. Ha hozzá kell adnia a” véletlenszerűség “érzését, akkor a nem hagyományos színkombinációkra, a szokatlan kompozíciókra, valamint a” véletlenszerű ” tárgyakra kell összpontosítania. 

  Az aszimmetria helyes megválasztása a kezdeti elvárásokkal ellentétben a tartalom megrendeléséhez vezet. Kitolja az észlelés határait, egyedivé teszi a márkát. 

  OLVASS TOVÁBB:  Mobiloptimalizálási tippek az online üzletekhez

  14 ключевых трендов UI/UX дизайна в 2021 году

  wholydose.com 

  Nem hagyományos tipográfia 

  Szinte minden modern alkalmazástervező tudja, hogy a tipográfia fontos. Minden évben vannak új trendek, amelyek megváltoztatják a betűtípusok méretét és típusát, valamint az oldalakon való elhelyezés lehetőségeit. 

  2021-ben jelentős mennyiségű “őrület”kerül hozzáadásra a tipográfiához. Például az Óriás feliratok, amelyek részben vagy teljesen lefedik a képeket, relevánsak lesznek. 

  Azok a levelek, amelyek vonzzák a figyelmet, vagy túlmutatnak a képernyő határain, ebben az évben teljesen normálisak. A méret és a minőség fontosabbá válik, mint a mennyiség: fontos, hogy a jelentést tömörséggel közvetítsük. 

  A 2021-es UI / UX kialakításban a fülhallgató különböző változatai (beleértve a serifeket is), kontrasztos színkombinációk és általános diszharmónia megengedett. Mindez a figyelem felkeltése és a felhasználók motiválása. 

  14 ключевых трендов UI/UX дизайна в 2021 году

  hugeinc.com 

  Generatív tervezés 

  Ez egy másik lehetséges trend az UX / UI számára. Ezek olyan programok, amelyek hatalmas mennyiségű homogén adatot képesek elemezni, közös jellemzőket találni, új adatokat létrehozni a megadott információk alapján.

  Friss cikkek

  Hogyan lehet felismerni egy kattintást a Yandexben.Közvetlen és védje meg magát tőle

  A "Video Cheat Sheet on Internet Marketing" egy speciális projekt, amelyet a SEOnews és az eLama service indított el. A projekt részeként megosztjuk a...

  Hogyan lehet pénzt kivonatok: áttekintést a partner program a projekt”mindent át!”

  Partner anyaga Természetesen annak érdekében, hogy pénzt keressenek az esszékre, nem szükséges saját maga írni őket. A cikk a partnerprogramokból származó...

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában