More

  11 a Facebook videohirdetések hatékonyabbá tételének módjai

  A videó mind a hétköznapi Instagram-felhasználók, mind a reklámkampányokat elindító legnagyobb márkák számára a fő történetmesélési eszközévé vált. A közösségi hálózatokon a videohirdetésbe fektetett egy dollár átlagosan 39% – kal több értékesítést eredményez, mint a hagyományos bannerek azonos beruházása. A MediiNation ügynökség megérti, hogyan kell elkészíteni a hatékony video kreatívok, valamint ossza meg a chipek, hogy a maximális eredmény a videó reklám a Facebook-on.

  A reklám észlelésének jellemzői a közösségi hálózatokban

  A szociális hálózatokon fizetett Hozzászólások általában szervesen integrálódnak az interfészbe, a felhasználó nem mindig érti, hogy előtte egy hirdetési kiadvány, nem pedig az előfizetéseiből származó oldalposzt. Az ilyen álláshelyeket csak egy kis “reklám” jelölés adja ki. De még az ilyen reklám is a banner vakság alá eshet, ha banális és unalmas kreatívokat használ.

  Ráadásul a márkák és az ügyfelek közötti kommunikáció fő eszköze a Facebook-on a videohirdetések. A hatékonyság fő tényezője nem a hely, hanem egy megfelelően összeállított kreatív. A Facebook kutatása szerint a videohirdetési nyereség 70% – A attól függ.

  Technikák egy működő kreatív létrehozásához

  A Facebook 11 tippet osztott meg velünk a hatékony videohirdetések létrehozásához a legújabb kutatások alapján. Mind a 11 tipp a videohirdetések létrehozásához a márkakampányokban a kategóriákra osztható “Legjobb Gyakorlatok” és “Erősen ajánlott”. Összehasonlítottuk azokat a kreatívokkal, amelyeket ügyfeleinkkel együtt készítünk, és úgy döntöttünk, hogy megosztjuk észrevételeinket.

  Legjobb gyakorlatok

  A legjobb gyakorlatok általánosan elfogadott szabályok a videohirdetések készítéséhez, amelyeknek minden marketingszakembernek vezetniük kell.:

  1. Tájékozódás a mobil eszközökhöz

  Az Instagram Facebook és az Instagram felhasználói okostelefonokról nézik meg a tartalmakat. Az Instagram Facebook Facebook több mint 27 millió orosz Facebook-felhasználót (a havi lefedettség 70% – át) és 49, 8 millió Instagram-felhasználót (a havi lefedettség 84% – át) jelent a MediaScope szerint.

  OLVASS TOVÁBB:  A hét fontos hírei: közösségi média értékesítés és új WhatsApp funkciók

  Ezért ne feledje, hogy a videohirdetéseket mobil eszközökhöz kell létrehozni. Instagram Facebook és Instagram függőleges (4:5) vagy négyzet alakú formátumot használ.

  Például egy ilyen négyzet alakú videót készített ügyfelünk, a pet termékek gyártója a közösségi hálózatokban folytatott reklámkampányra:

  2. Még hang nélkül is világos

  A Facebook hang nélkül automatikusan lejátszja a videotartalmat. Ez azt jelenti, hogy a videohirdetéseknek hang nélkül kell közvetíteniük a fő ötletet és a hirdetési üzenetet.

  Mielőtt kampányt indítana egy videóval, nézze meg a kikapcsolt hanggal, győződjön meg róla, hogy a jelentés nem vész el. Hasznos tipp: ha a voiceover szöveg fontos az észleléshez, másolja azt a videó felirataiba. Ezután még a hang kikapcsolásával is a felhasználó megismerkedhet a márka ajánlatával.

  OLVASS TOVÁBB:  A hét fontos hírei: közösségi média értékesítés és új WhatsApp funkciók

  A bot népszerűsítése érdekében-egy angol tanár, egyáltalán nem volt hang. De beszéltek a termékről, megmutatták munkájának elvét a kreatívban:

   

  3. A termék vagy szolgáltatás bemutatása

  Az eladni kívánt áruknak vagy Szolgáltatásoknak a hirdetés fő tárgyának kell lenniük a közösségi hálózatok videohirdetéseiben. A közösségi hálózatok felhasználói figyelme gyorsan eloszlik, ezért fontos, hogy az első másodpercektől kezdve a célközönség látóterében legyen, terméket vagy szolgáltatást kínáljon nekik.

  Például az 585gold ügyfelünk kiderült, hogy egy egész showreel van a bolt ékszertermékeinek választékával:

  Ha nincs termék a reflektorfényben, a felhasználók félreérthetik, amit a márka megpróbál közvetíteni nekik.

  OLVASS TOVÁBB:  Hogyan válasszuk ki a kis vezeték nélküli fejhallgatót: 5 kritérium a fülhallgatók kiválasztásához

  4. Egy videó hirdetés-egy hirdetési üzenet

  Csakúgy, mint egy szöveg írásakor, egy bekezdésnek egy ötletet kell közvetítenie, ezért a videó kreatívok összeállításakor fontos, hogy ne térjen el egy márkaüzenettől. Összpontosítson arra a gondolatra, hogy a márkának közvetítenie kell a célközönséget, ne terhelje túl a videót több hirdetési üzenettel.

  Jó példa erre az “Adamas” videókampánya, amely négy videót készített, mindegyiknek egy oka van a boltba menni. Hasonló koncepció könnyen alkalmazható a közösségi hálózatokon folytatott videókampányokban.

  1 videó:

  2 videó:

  3 videó:

  5. Jelölje ki a márkát a videó elején

  A közösségi hálózatokon található videókat leggyakrabban nem ellenőrzik, összehasonlítva a webhelyeken és a YouTube-on található hirdetések ellenőrzésének százalékos arányával. A közösségi hálózatok felhasználóit arra használják, hogy a hírcsatornán keresztül görgetjenek anélkül, hogy egy poszton maradnának, különösen, ha ez egy hirdetés, nem pedig egy kedvenc blogger közzététele.

  Van néhány másodperc, hogy emlékezzen a felhasználó. Javasoljuk, hogy a videó elején adjon hozzá egy logót, szlogent és kulcsfontosságú márkaüzenetet.

  Például ez az, amit a Bormental klinika tett a súlycsökkentő edzések reklámozásában:

  6. Térj a lényegre

  A közösségi hálózatok felhasználói leggyakrabban nem néznek reklámokat. Ezért a fő hirdetési üzenetnek a videó elején kell lennie. Ha az üzenet később jelenik meg a videóban, a kulcsfontosságú információk hiányozhatnak.

  Ezenkívül egy világos márkaüzenet segít előre megérteni a videó jelentését, valamint összehangolni a márka információinak észlelését.

  Tehát az 585Gold márka különleges ajánlatával videót indít a közösségi hálózatok számára:

  Friss cikkek

  Kapcsolódó történetek

  HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

  Kérjük, írja be véleményét!
  írja be ide nevét

  Maradjon op - Ge a napi híreket a postaládájában